|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Town & Country |
Autor |
Wiadomość |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-11-2009, 17:37
|
|
|
Porównując technologie silników zmieniłeś baletki na gumofilce..... No i druga sprawa - skrzynia biegów w nowym nabytku jest przystosowana do amerykańskich ograniczeń prędkości - nawet nie myśl, żeby przekraczać 65 mph |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
Wysłany: 14-11-2009, 00:21
|
|
|
Bartek napisał/a: | Porównując technologie silników zmieniłeś baletki na gumofilce..... No i druga sprawa - skrzynia biegów w nowym nabytku jest przystosowana do amerykańskich ograniczeń prędkości - nawet nie myśl, żeby przekraczać 65 mph |
Całkowita racja, to tak jak zastąpić cichego i precyzyjnego wojownika ninja amerykańskim wrestlerem Ten silnik jest wielki, ordynarny, paliwożerny i .... amerykański Ale doskonale pasuje do takiego auta jakim jest Chrysler.
Poza zmianą baletek na gumofilce, zmieniłem też szybki jacht na luksusowy liniowiec. Zawsze jest coś za coś
Na skrzynie nie narzekam, 4 biegowy automat, sprawny i niezauważalny Działa naprawde fajnie, wcześniej jeździłem Landcruiserem i SCoupe w automatach i skrzynia w Cryslerze dział przyjemniej, ciszej i lepiej.
Co do prędkości, cóż Carisma to to nie jest i 220km.h to dal Cryslera nieosiągalna wartość, ale 180km/h jedzie a to i tak nadto jak na nasze polskie drogi |
_________________ Space Star GDI:
http://forum.mitsumaniaki...1024356#1024356
Carisma GDI:
http://forum.mitsumaniaki...p=512513#512513
http://www.polskajazda.pl...i/Carisma/77098 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 14-11-2009, 00:26
|
|
|
ZEROSUPER, nie szkoda ci życia na polskich drogach jechać 180?
A tak w ogóle to niezły krążownik. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-11-2009, 09:50
|
|
|
Fajna maszyna. |
|
|
|
 |
Sylwia
Forumowicz
Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 14 Gru 2006 Posty: 145 Skąd: tychy
|
Wysłany: 14-11-2009, 13:10
|
|
|
no to witaj w klubie!
my okolo roku mamy takiego chryslera (2001, 3,8) jak na razie jestesmy zadowoleni- moze jakies forum chryslera znasz?.
na szczęście zostawiliśmy sobie galanta, nieco mniej pali. włozyliśmy w niego ostatnio "troche" kasy i też jestesmy z niego zadowoleni,
zycze przyjemnej i bezpiecznej jazdy! |
_________________ Sylwia |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 1422 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 14-11-2009, 23:51
|
|
|
Cytat: | nie szkoda ci życia na polskich drogach jechać 180? | Plomby wypadają
Chryslerów niby u nas jest troche, ale dla mnie to wciąz wielka egzotyka - i te silniki potwory. Przyznac trzeba - ciekawa sprawa |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 15-11-2009, 13:04
|
|
|
Jezdzilem grand voyagerem z 96 i 99 roku i oby ten amerykaniec byl inny niz tamte....
Wygodne byly to trzeba im przyznac silniki 3,3 l tak wiec smoki palily w miescie 15l jak je delikatnie traktowalem bo inaczje potrafily i ponad 20l wypic bez zadyszki.
Skrzynie i w 1 i 2 padly- dodatkowo w nowszym padlo ecu skrzyni co naprawe uczynilo nieoplacalna.
Wielkie kolosy ktorych zawieszenie nie do konca radzilo sobie z polskimi dziurami (co jakis czas wymiany gum itd)
Oby Samochod wzial sobie do serca ze jezdziles japoncem i byl tak samo bezawaryjny bo moje zdanie o amerykancach jest nie do opisania bez wolgaryzmow. |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
Wysłany: 15-11-2009, 13:56
|
|
|
Amerykańskie krążowniki to całkiem inna bajka od japońskich autek. Mój egzemplarz jest 50kkm po kapitalnym remoncie skrzyni biegów. Wystarczy zapomnieć o wymianie tarczek co 150tyś i skrzynia do remontu. Trzeba pilnować oleju i serwisować i można jeździć. 3.8 pali tyle co 3.3, więc tyle ile się wleje.
300km autostradą A4 130km/h usatwione na tempomacie i spalanie 13,7l/100km. Biorąc pod uwagę, że to LPG to cenowo tyle co za bajure w mojej GDI.
Miasto, cóż minimum absolutne to 15l LPG, ale to trzeba się taczać... aktualnie wychodzi jakies 18l.
Jestem na forum voyeromaniaków i wszyscy którzy mieli "styczność" z tymi autami twierdzą, że awaryjne i złe. A jakos na forum na całą masę ujeżdżających Voyagery okazuje się że awarie skrzyni biegów to super żadkość, równie częste jak padające skrzynie w GDI.
Auto ma wady, problemy z elektryką i rozypujące się silniki diesla. Ale każde auto jak o nie zadbać to będzie bezawaryjne |
Carisma GDI:
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-11-2009, 16:32
|
|
|
ZEROSUPER, fajna bryka, sama nazwa odnosi sie do uzytkowania go w miescie, jednak ta jednostka napedowa to troche niewypal, juz lepsza i najbardziej niezowodna jednostka jest 3.3litra, wiem cos o tym bo znam sporo uzytkownikow takich krazownikow, sam nawet testowalem takiego tyle ze Chryslera inna nazwa tylko ze wzgledu na rynek przeznaczenia, z silnikiem 3.3l na polskim paliwie min spalanie na trasie jezeli chodzi o LPG 11.5l, srednio przy nieco dynamicznej jezdzie ponad 12, jak juz chcesz poszalec to i nawet 15, jezeli chodzi o miasto to w granicach 13 - 17l zalezne od stylu jazdy i czestosci ruszen ze skrzyzowan, bedac w Chorwacji na PB przy pelnym obciazeniu i spokojnej jezdzie miesil sie bez problemu w 10l, ogolnie autko bardzo przyjemne plynace po drodze, czesci zamienne nie sa wielkim problemem a ich ceny nie sa pozerajace, zycze powodzenia i zadowolenia z nabytku |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ZEROSUPER

|
Wysłany: 15-11-2009, 17:08
|
|
|
robertdg napisał/a: | ZEROSUPER, fajna bryka, sama nazwa odnosi sie do uzytkowania go w miescie, jednak ta jednostka napedowa to troche niewypal, juz lepsza i najbardziej niezowodna jednostka jest 3.3litra, wiem cos o tym bo znam sporo uzytkownikow takich krazownikow, sam nawet testowalem takiego tyle ze Chryslera inna nazwa tylko ze wzgledu na rynek przeznaczenia, z silnikiem 3.3l na polskim paliwie min spalanie na trasie jezeli chodzi o LPG 11.5l, srednio przy nieco dynamicznej jezdzie ponad 12, jak juz chcesz poszalec to i nawet 15, jezeli chodzi o miasto to w granicach 13 - 17l zalezne od stylu jazdy i czestosci ruszen ze skrzyzowan, bedac w Chorwacji na PB przy pelnym obciazeniu i spokojnej jezdzie miesil sie bez problemu w 10l, ogolnie autko bardzo przyjemne plynace po drodze, czesci zamienne nie sa wielkim problemem a ich ceny nie sa pozerajace, zycze powodzenia i zadowolenia z nabytku |
Chyba chodzi Ci o silnik 3.0V6. To silnik Mitsubishi i był montowany w Voykach. Faktycznie jest on bardziej ekonomiczny niż silniki 3.3 i 3.8. Jeżeli chodzi o niezawodność, to wypada porównywalnie, ale do 3.0 są mocno tańsze części. Niestety 3.0 to tylko 155KM co przy 2350kg wagi okazuje się wartością małą. Silniki 3.3 i 3.8 to identyczne jednostki, zmieniono tylko i wyłącznie długość tłoka. Awaryjność i cześci w tej samej cenie, 3.3l pali o jakis litr mniej, no i 3.3 to 166KM a 3.8 178KM.
Co do części, to z dostępnością nie ma najmniejszego problemu, tyle że ceny dobrych markowych części są wyskie. Tanie są zamienniki ale ponoć kiepskie. Np klocki hamulcowe przód komplet ceny od 200 do 800zł |
Carisma GDI:
|
|
|
 |
costa brawa
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 `00
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sty 2009 Posty: 563 Skąd: mielec
|
Wysłany: 16-11-2009, 19:33
|
|
|
a moj ojciec wspomina to auto bardzo dobrze- mial takiego z 3.3 l i zrobil nim chyba z 300tys km naprawde ciezkich km
jak tylko Ci zacznie cos stukac w skrzyni - odrazu serwis bo jak nie to bardzo drogo (z tego co pamietam to cos zeskakuje z walka,blokuje i rozwala skrzynie ) jesli tylko tego pilnowac i ogolnych przegladow to nie do zarabania sprzet |
_________________ Mój misiek
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=33851
 |
|
|
|
 |
sibi
Mitsumaniak

Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3 AWD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2007 Posty: 110 Skąd: Rawicz/Bytów
|
Wysłany: 16-11-2009, 23:54
|
|
|
panowie ręce opadają . Mam podstawowe pytanie czy wasza wiedza opiera się tylko i wyłącznie na przesądach i na tym co inni powiedzą, pomyślcie troszkę nad tym co piszecie.
Ja posiadam już drugiego Voyka:
*pierwszy 2.5 TD VM z 94r. prawie trzy lata go miałem i ponad 40tyś km przejechane i choć silnik ponoć nędza to nie robiłem przy nim kompletnie NIC tylko pompa (boscha) była uszczelniona, a jego przebieg całkowity to ponad 330tyś km
*Teraz posiadam 3.3 AWD (również z 94r.) w automacie oczywiście auto ma nakulane ponad 290tyś.
A co do spalania to na trasie pali mi 12.5 l LPG/100 km (życzę komuś takiego wyniku w wysilonych jednostkach) a miasto na ciągłym ssaniu to już 22 l/100
Ale co do wygody to nie widzę odpowiednika wśród marek zarówno europejskich jak i japońskich.
ZEROSUPER-a jak i autko znam już z forum Voyka tak więc witaj w Klubie
I pragnę poprawić jeden z postów a chodzi o to że silnik 3.8 to jest identyczna konstrukcja jak 3.3 tylko pojemność powiększona. Tak więc dobra rada pomyślcie nad tym co piszecie, zanim napiszecie
A co do skrzyń to jak ktoś o nią dba i nie kupi padliny, to spokojnie osiągnie przebiegi rzędu 150tyś km
Z pozdrowieniami od kolesia z VOYAGER KLUB POLSKA |
_________________ No i stało się nie mam miśka mam za to
Chrysler Grand Voyager 3.3 V6 AWD - nie dość że automat to z napędem na 4 łapy |
Ostatnio zmieniony przez sibi 17-11-2009, 00:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|