Problem z pilotem do centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
ps. [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2006, 10:43 Problem z pilotem do centralnego zamka
|
|
|
Jestem świeżym posiadaczem carismy, chcąc uniknać niespodzianek związanych z otwieraniem auta postanowiłem wymienić w pilocie baterie ponieważ zauważyłem, że dioda w nim ledwo się świeci. Baterie wymieniłem u zegarmistrza, dioda świeci jak szalona ale auta nie da rady za pomocą pilota otworzyć. Przypuszczam, że mogło dojść do rozkodowania pilota tyle że niestety nie wiem jak go z powrotem zakodować.
Nadmieniam, że pilot i centrealny zamek były fabryczne zamontowane w tym modelu-przynajmniej tak mi się wydaje po lekturze instrukcji. Czy ktoś wie w jaki sposób pozbyć się tego problemu - bo niby auto można otwierać kluczykiem ale... szkoda by nie działało coś co działać powinno - pozdrawiam ps.! |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 10:15
|
|
|
Sorki, że wtrącę pytanko, a nie odpowiedź do tego tematu...
Mam w swojej cari też fabryczny centralny zamek, niestety nawet mi nie przyszło do głowy, że może on być sterowany pilotem. Auto kupiłem tylko z dwoma kluczykami i nie było żadnego pilota, więc męczę się zamykając i otwierając z kluczyka.
Czy w związku z powyższym jest możliwość dokupienia pilota do sterowania zamkiem?
I, czy siłowniki w cari z 97r. fabrycznie montowane to mechaniczne, czy pneumatyczne ustrojstwo?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Rafalxl [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2006, 21:47
|
|
|
@ ps.
pamięć kodu w pilotu skasowana,
trzeba nauczyć prez kompa w mitsubishi service.
po mimo to, sbrobui zamienić baterie pilota w autku.
Albo przy zamykanu pilota guzika loock naciskać (tez w autku).
@ endriu
dokupienia orginalnego zalezy od tego czy twoj cari jest przygotowany (ewentualnie pilot zaglubiony a odbiornik jest).
nie orginalny pilot+ odbiornik mozna założyć bez problemu tanjo.
milego wieczóra |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2006, 17:12
|
|
|
Sprawdziłem w ASO - niestety mój model nie był wyposarzany w zamek c. z pilotem... |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-08-2006, 20:57
|
|
|
do centralnego zamka mozesz dokupic modul z pilotem. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
ps. [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 14:30
|
|
|
Duże dzięki za podpowiedź! Jutro wieczorem popróbuje, oby zaskoczyło bez wizyty w ASO. Pozdrawiam ps. !!! |
|
|
|
 |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2006, 14:36
|
|
|
...a ile to kosztuje?
Zamontowanie alarmu sterującego zamkiem to koszt ok. 500 (montaż+alarm kpl.)
Jakoś do tej pory "nie składało się" abym zamontował alarm i bawię się kluczykami.
Myślę, że cari nie jest uznawana przez złodzieji za chodliwe auto... |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-08-2006, 00:41
|
|
|
Kupuje się cuś takiego na allegro. A potem wystarczy podłączyć kilka kabelków - tak jak to zrobił kolega w tym topicu |
|
|
|
 |
ps. [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2006, 11:30
|
|
|
Rafalxl- duże dzięki!!! Patent z wymianą baterii i naciśnięciem przycisku lock zadziałał. Jestem Ci krewny dużego browara- serdecznie pozdrawiam ps. |
|
|
|
 |
Tversky [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2008, 15:13
|
|
|
Rafalxl napisał/a: | po mimo to, sbrobui zamienić baterie pilota w autku |
Raflaxl - również bardzo dziękuje!!! Nie działający pilot do centralnego zamku psuł mi radość ze świeżo zakupionej Carismy. Twoje rada rozwiązała sprawę. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
kysu [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2008, 20:02
|
|
|
i ja skorzystałem... dzięki Raflax!zeby wszystko było takie łatwe... |
|