Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z pilotem do centralnego zamka
Autor Wiadomość
ps.
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2006, 10:43   Problem z pilotem do centralnego zamka

Jestem świeżym posiadaczem carismy, chcąc uniknać niespodzianek związanych z otwieraniem auta postanowiłem wymienić w pilocie baterie ponieważ zauważyłem, że dioda w nim ledwo się świeci. Baterie wymieniłem u zegarmistrza, dioda świeci jak szalona ale auta nie da rady za pomocą pilota otworzyć. Przypuszczam, że mogło dojść do rozkodowania pilota tyle że niestety nie wiem jak go z powrotem zakodować.
Nadmieniam, że pilot i centrealny zamek były fabryczne zamontowane w tym modelu-przynajmniej tak mi się wydaje po lekturze instrukcji. Czy ktoś wie w jaki sposób pozbyć się tego problemu - bo niby auto można otwierać kluczykiem ale... szkoda by nie działało coś co działać powinno - pozdrawiam ps.!

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2006, 10:15   

Sorki, że wtrącę pytanko, a nie odpowiedź do tego tematu...
Mam w swojej cari też fabryczny centralny zamek, niestety nawet mi nie przyszło do głowy, że może on być sterowany pilotem. Auto kupiłem tylko z dwoma kluczykami i nie było żadnego pilota, więc męczę się zamykając i otwierając z kluczyka.
Czy w związku z powyższym jest możliwość dokupienia pilota do sterowania zamkiem?
I, czy siłowniki w cari z 97r. fabrycznie montowane to mechaniczne, czy pneumatyczne ustrojstwo?
Pozdrawiam.

Rafalxl
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2006, 21:47   

@ ps.
pamięć kodu w pilotu skasowana,
trzeba nauczyć prez kompa w mitsubishi service.
po mimo to, sbrobui zamienić baterie pilota w autku.
Albo przy zamykanu pilota guzika loock naciskać (tez w autku).

@ endriu

dokupienia orginalnego zalezy od tego czy twoj cari jest przygotowany (ewentualnie pilot zaglubiony a odbiornik jest).

nie orginalny pilot+ odbiornik mozna założyć bez problemu tanjo.

milego wieczóra

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2006, 17:12   

Sprawdziłem w ASO - niestety mój model nie był wyposarzany w zamek c. z pilotem...

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2006, 20:57   

do centralnego zamka mozesz dokupic modul z pilotem.

ps.
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2006, 14:30   

Duże dzięki za podpowiedź! Jutro wieczorem popróbuje, oby zaskoczyło bez wizyty w ASO. Pozdrawiam ps. !!!

endriu
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2006, 14:36   

...a ile to kosztuje?
Zamontowanie alarmu sterującego zamkiem to koszt ok. 500 (montaż+alarm kpl.)
Jakoś do tej pory "nie składało się" abym zamontował alarm i bawię się kluczykami.
Myślę, że cari nie jest uznawana przez złodzieji za chodliwe auto...

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2006, 00:41   

Kupuje się cuś takiego na allegro. A potem wystarczy podłączyć kilka kabelków - tak jak to zrobił kolega w tym topicu :)

ps.
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2006, 11:30   

Rafalxl- duże dzięki!!! Patent z wymianą baterii i naciśnięciem przycisku lock zadziałał. Jestem Ci krewny dużego browara- serdecznie pozdrawiam ps.

Tversky
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2008, 15:13   

Rafalxl napisał/a:
po mimo to, sbrobui zamienić baterie pilota w autku

Raflaxl - również bardzo dziękuje!!! Nie działający pilot do centralnego zamku psuł mi radość ze świeżo zakupionej Carismy. Twoje rada rozwiązała sprawę. Pozdrawiam! :biggrin:

kysu
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 20:02   

i ja skorzystałem... :mrgreen: dzięki Raflax!zeby wszystko było takie łatwe...

Odpowiedz do tematu