Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1,9 DID 2002r] wymiana zarowki kierynkowskazu
Autor Wiadomość
karkal 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 2002 1,9TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2009, 16:44   [Cari 1,9 DID 2002r] wymiana zarowki kierynkowskazu

Witam

Wiem, ze temat dosc amatorski, ale nie jestem mechanikiem i nie znam sie na samochodach.
Prawdopodobnie przepalila mi sie zarowka lewego przedniego kierunkowskazu. Kierunek nie dziala ani przy normalnym wlaczeniu ani przy awaryjnych, dodatkowo przy wlaczeniu kierunku lewego, kontrolka kierunkowskazu miga bardzo szybko, przy prawym kierunku taka sytuacja nie ma miejsca. Domyslam sie ze to jakas kontrolna reakcja informujaca kierowce ze cos jest nie tak z kierunkowskazem.

Chcialbym wymienc ta zarowke samodzielnie, ale niestety nie mam zielonego pojecia jak tego dokonac. Lampa jest po stronie akumulatora dosc mocno zabudowana. Instrukcje do auta mam prawdopodobnie po francusku i nie jestem w stanie z niej nic wywnioskowac. Na forum znalazlem jedynie informacje o wymianie w Carismie przed liftingiem czyli nie tej ktora posiadam.

Prosze o prosty opis tej czynnosci.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez karkal 30-11-2009, 18:29, w całości zmieniany 1 raz  

plaster120 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6
Wysłany: 30-11-2009, 17:17   

Jeżeli ci szybciej miga to moze masz cos ze stykami przy przełączniku? mozna je zawsze po zdjeciu specjalnym smarem posmarowac.

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-11-2009, 17:25   

w manuale jest opis w ktoryms suplemencie .
A popraw tytuł nie ma carismy 1.9 tdi w carismie sa silniki renaulta nie grupy VAG

karkal 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 2002 1,9TD
Wysłany: 30-11-2009, 18:33   

plaster120 napisał/a:
Jeżeli ci szybciej miga to moze masz cos ze stykami przy przełączniku? mozna je zawsze po zdjeciu specjalnym smarem posmarowac.

nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy. kierunkowskaz lewy przod wogle sie nie swieci, ani przy wlaczaniu normalnie kierunkowskazu ani przy wlaczeniu swiatel awaryjnych. Jedynie przy wlaczeniu lewego (niedzialajacego) kierunku kontrolki migaja wyraznie szybciej niz normalnie.

[ Dodano: 30-11-2009, 18:40 ]
pawelsonx napisał/a:
w manuale jest opis w ktoryms suplemencie .
A popraw tytuł nie ma carismy 1.9 tdi w carismie sa silniki renaulta nie grupy VAG

jesli masz na mysli manual czyli instrukcje do auta to tak jak pisalem mam ja tylko w jezyku francuskim, ktorego nie znam. W interencie poki co znalalzlem tylko instrukcje do carsimy przed liftingiem, a tam zarowke kierunku przedniego wymnienia sie innaczej.

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-11-2009, 19:01   

nie chodzi mi o http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=37996
a w szczegulnosci punkt 1 który poprowadzi cię do odpowiedniego działu.

Co do książki na forum w FAQ jest dział do di-d podobnież jak zadzwonić do serwisu mitsubishi to wyślą ci za darmo po polsku książkę

mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Wysłany: 01-12-2009, 07:56   

Wg instrukcji:
1.Zdjąć pokrywę(wg rysunku pociągnąć w kierunku chłodnicy)
2.W celu wymontowania gniazda żarówki obrócić je w lewo.
3.W celu wyjęcia żarówki z gniazda należy obrócić ją w lewo z jednoczesnym dociskiem
w głąb gniazda.

Powodzenia.

Odpowiedz do tematu