jak podłaczyć radio w Cari żeby grało bez kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
Cargo
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 GL+ LPi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2009, 22:49 jak podłaczyć radio w Cari żeby grało bez kluczyka
|
|
|
Witam posiadam radio Pioneer DEH-P3600MPB . Jak podłączyć te radio żeby grało bez kluczyka . Czy muszę ciągnąc dodatkowy przewód zasilający do akumulatora... ? |
_________________ Zobacz historie mojego miśka |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-12-2009, 10:13
|
|
|
Tak jak w każdym innym aucie. Znaleźć "+" stały, niezależnie od położenia kluczyka. Służy on do podtrzymania pamięci w radiu (żółty kabel od strony radia). Następnie oprócz wspomnianego żółtego kabla należy z tym plusem połączyć także czerwony kabel (od strony radia). Pozostałe kable standardowo. Pamiętaj żeby "+" po stacyjce, który masz od strony samochodu (i nigdzie go nie podłączasz) dobrze zaizolować żeby nie zrobił zwarcia.
[ Dodano: 02-12-2009, 10:22 ]
Teraz wersja obrazkowa:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=5507
Rysunek pierwszy:
łączysz ze sobą kable wychodzące z radia (czerwony i żółty lub "+" i "ACC+") i podłączasz do pinu H. Pinu I nie podłączasz lub odcinasz kabel i izolujesz.
Rysunek drugi:
łączysz ze sobą kable wychodzące z radia (czerwony i żółty lub "+" i "ACC+") i podłączasz do pinu K. Pinu G nie podłączasz lub odcinasz kabel i izolujesz. |
|
 |
Cargo
Forumowicz

|
Wysłany: 08-12-2009, 18:20
|
|
|
Dzięki cns80 bardzo mi pomogłeś podłączyłem trochę inaczej . Nie wiem czy tak będzie dobrze ale na razie wszystko działa . zaraz wrzucę fotki
Tak było podłączone
Żółty był złączony z żółtym a czerwony z czerwonym podłączenie w kostce ISO
Podłączyłem tak czerwony razem z żółtym ja na fotce oczywiście w kości ISO i radio gra bez kluczyka . Czy takie połączenie jest dobre czy musze jeszcze jakiś kabelek odłączyć
Ale mam kilka pytań do od czego jest odpowiedzialny niebieski kabel odłączyłem go i radio grało do czego on służy
Jak podświetlić przycisk do włączania radia żeby po ciemku włączyć radio w Oplu nam coś takiego . Czy to jest możliwe w moim radiu ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-12-2009, 18:39
|
|
|
Cargo napisał/a: | Podłączyłem tak czerwony razem z żółtym ja na fotce oczywiście w kości ISO i radio gra bez kluczyka . Czy takie połączenie jest dobre czy musze jeszcze jakiś kabelek odłączyć | Moze ale uwazaj abys sobie akumulatora nie rozladowal.
Cargo napisał/a: | Ale mam kilka pytań do od czego jest odpowiedzialny niebieski kabel odłączyłem go i radio grało do czego on służy | sterowanie automatyczna antena
Cargo napisał/a: | Jak podświetlić przycisk do włączania radia żeby po ciemku włączyć radio w Oplu nam coś takiego . Czy to jest możliwe w moim radiu ? | ten model raczej nie ma podswietlanego przycisku, mam podobny i tez tego nie mam, ale przewertuje instrukcje dla ciekawosci i jak cos znajde to napisze. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:15
|
|
|
Cargo, jest OK
robertdg napisał/a: | Moze ale uwazaj abys sobie akumulatora nie rozladowal. | Bedzie dobrze To typowe podłączenie. Jeśli się radia nie zostawi włączonego na noc to wszystko będzie grało.
Cargo napisał/a: | Jak podświetlić przycisk do włączania radia żeby po ciemku włączyć radio w Oplu nam coś takiego . Czy to jest możliwe w moim radiu ? | To już zależy od specyfiki radia, ale w Pioneerze chyba tego nie ma. Z resztą to dobrze, bo prawdopodobnie przy takim podłączeniu jak wykonałeś świeciłoby się na stałe |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 08-12-2009, 20:04
|
|
|
Niestety ten model nie posiada funkcji podswietlania przycisku wlaczania, oraz automatycznego wylaczania po danym czasie |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Cargo
Forumowicz

|
Wysłany: 08-12-2009, 20:12
|
|
|
A ten biały kabelek co jest luźny . Bo ten niebieski to sterowanie automatyczną antena ja się nie mylę...?
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 08-12-2009, 21:31
|
|
|
Cargo napisał/a: | Bo ten niebieski to sterowanie automatyczną antena ja się nie mylę...? | przeciez napisalem 2 posty wyzej ze jest to sterowanie automatyczna antena, albo ewentualnie zalaczenie wzmacniacza
Cargo napisał/a: | A ten biały kabelek co jest luźny | z tego co widze nie ma odpowiednika wpiecia do kosci radia, wiec wynika ze do niczego |
 |
|
|
|
 |
|