Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:17 |
Wyposażony jak nigdy i....już jeździ |
Autor |
Wiadomość |
michal@gdynia
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II DID Instyle
|
Wysłany: 04-12-2009, 08:45
|
|
|
Jako ciekawostkę i małe OT powiem Wam co widziałem ostatnio jadąc rano do pracy (a pracuję przy teminalu kontenerowym w Gdyni). Mianowicie widziałem jak nowe auta "przejeżdzają" z jednego składu cenego na drugi. Miałem wrażenie, że każdym takim samochodem jedzie Hołowczyc. Odpalenie diesla i but w podłogę, zakręt na ręcznym i dalej but. Jak coś takiego widzę to nóż mi się w kieszeni otwiera Tym bardziej, że dotyczy to również miśków, które bardzo często są już sprzedane zanim dopłyną do Gdyni.
Nawiązując do postu BORISA - mam nadzieję, że outek Twojego teścia nie został tak potraktowany |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-12-2009, 11:09
|
|
|
Tylko 4 razy.
1. W fabryce
2. Przy załadunku.
3. Przy rozładunku.
4. Przy rozładunku u dealera.
P.S.
Mam zanjomego co pracuje w salonie OPEL, po opowieściach, to włos się jeży na głowie.
Tak, że może się zdarzyć, że kupiliście nowy samochód już po wizycie na lakierni. Albo demo samochód z cofniętym licznikiem. |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 04-12-2009, 11:15
|
|
|
Lepiej po prostu nie dociekać co się dzieje z samochodem przed wydaniem - działa tak samo jak np. w restauracji (zaglądnięcie do kuchni odebrałoby apetyt każdemu klientowi)... |
|
|
|
 |
BORIS
Forumowicz NO PAPARAZZI! :)
Auto: EA2A SE
|
Wysłany: 04-12-2009, 11:23
|
|
|
bonito napisał/a: | Lepiej po prostu nie dociekać co się dzieje z samochodem przed wydaniem - działa tak samo jak np. w restauracji (zaglądnięcie do kuchni odebrałoby apetyt każdemu klientowi)... |
no wlasnie :/ |
_________________ u nas jeździ się wyłącznie PKS-em |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 04-12-2009, 15:41
|
|
|
Cytat: | Mam zanjomego co pracuje w salonie OPEL, po opowieściach, to włos się jeży na głowie.
Tak, że może się zdarzyć, że kupiliście nowy samochód już po wizycie na lakierni. Albo demo samochód z cofniętym licznikiem. |
No na pewno z tym demo z cofniętym licznikiem to gruuubo przesadziłeś - nie ma takiej możliwości, aby komuś diler sprzedał demo jako nówkę, nie przesadzajmy. |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 04-12-2009, 18:59
|
|
|
jurekschroda napisał/a: | Cytat: | Mam zanjomego co pracuje w salonie OPEL, po opowieściach, to włos się jeży na głowie.
No na pewno z tym demo z cofniętym licznikiem to gruuubo przesadziłeś - nie ma takiej możliwości, aby komuś diler sprzedał demo jako nówkę, nie przesadzajmy. |
Normalnie, też bym tak powiedział gdyby nie to, że akurat pod zatrudniliśmy panią, która wcześniej pracowała w Skodzie w dziale „floty” i opowiedziała nam, co nie, co, cofanie u nich licznika w demówkach to standard. W poniedziałek zapytam się, co to była za firma. |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 04-12-2009, 22:16
|
|
|
My tu sobie gadu gadu a Outlander juz zrobiony ) Przynajmniej mam taka nadzieje, hehe. Dzisiaj teśc jezdził pół dnia i kontrolka "check engine" ani razu się nie zaświeciła.
Wymienili zawór EGR i (chyba) już po kłopotach |
|
|
|
 |
Bart007
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-12-2009, 21:40
|
|
|
sylb napisał/a: | opowiedziała nam, co nie, co, cofanie u nich licznika w demówkach to standard. |
Cofanie licznika w demówkach to jedno, ale sprzedaż demówki jako nówki to co innego - demówka jest normalnie zarejestrowanym pojazdem i by sprzedać go jak nowy trzeba by fałszować całą dokumentację itd. Raczej niemożliwe. |
_________________ pozdrawiam - Bartek |
|
|
|
 |
BORIS
|
Wysłany: 08-12-2009, 10:14
|
|
|
Bart007 napisał/a: | Cofanie licznika w demówkach to jedno, ale sprzedaż demówki jako nówki to co innego - demówka jest normalnie zarejestrowanym pojazdem i by sprzedać go jak nowy trzeba by fałszować całą dokumentację itd. Raczej niemożliwe. |
na potwierdzenie tej tezy powiem tylko, bez podawania adresow i nazwisk, ze wiem, iz jeden z dealerow aut japonskich probowal cos podobnego zrobic.... do tego doszlo jeszcze pare drobniejszych spraw i juz nie jest dealerem. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-12-2009, 19:26