Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
Wyposażony jak nigdy i....już jeździ
Autor Wiadomość
michal@gdynia 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II DID Instyle
Wysłany: 04-12-2009, 08:45   

Jako ciekawostkę i małe OT powiem Wam co widziałem ostatnio jadąc rano do pracy (a pracuję przy teminalu kontenerowym w Gdyni). Mianowicie widziałem jak nowe auta "przejeżdzają" z jednego składu cenego na drugi. Miałem wrażenie, że każdym takim samochodem jedzie Hołowczyc. Odpalenie diesla i but w podłogę, zakręt na ręcznym i dalej but. Jak coś takiego widzę to nóż mi się w kieszeni otwiera :evil: Tym bardziej, że dotyczy to również miśków, które bardzo często są już sprzedane zanim dopłyną do Gdyni.

Nawiązując do postu BORISA - mam nadzieję, że outek Twojego teścia nie został tak potraktowany :?

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2009, 11:09   

Tylko 4 razy.

1. W fabryce
2. Przy załadunku.
3. Przy rozładunku.
4. Przy rozładunku u dealera.

P.S.
Mam zanjomego co pracuje w salonie OPEL, po opowieściach, to włos się jeży na głowie.
Tak, że może się zdarzyć, że kupiliście nowy samochód już po wizycie na lakierni. Albo demo samochód z cofniętym licznikiem.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 04-12-2009, 11:15   

Lepiej po prostu nie dociekać co się dzieje z samochodem przed wydaniem - działa tak samo jak np. w restauracji (zaglądnięcie do kuchni odebrałoby apetyt każdemu klientowi)...

BORIS 
Forumowicz
NO PAPARAZZI! :)

Auto: EA2A SE
Wysłany: 04-12-2009, 11:23   

bonito napisał/a:
Lepiej po prostu nie dociekać co się dzieje z samochodem przed wydaniem - działa tak samo jak np. w restauracji (zaglądnięcie do kuchni odebrałoby apetyt każdemu klientowi)...

no wlasnie :/

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 04-12-2009, 15:41   

Cytat:
Mam zanjomego co pracuje w salonie OPEL, po opowieściach, to włos się jeży na głowie.
Tak, że może się zdarzyć, że kupiliście nowy samochód już po wizycie na lakierni. Albo demo samochód z cofniętym licznikiem.

No na pewno :roll: z tym demo z cofniętym licznikiem to gruuubo przesadziłeś - nie ma takiej możliwości, aby komuś diler sprzedał demo jako nówkę, nie przesadzajmy.

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 04-12-2009, 18:59   

jurekschroda napisał/a:
Cytat:

No na pewno :roll: z tym demo z cofniętym licznikiem to gruuubo przesadziłeś - nie ma takiej możliwości, aby komuś diler sprzedał demo jako nówkę, nie przesadzajmy.

Normalnie, też bym tak powiedział gdyby nie to, że akurat pod zatrudniliśmy panią, która wcześniej pracowała w Skodzie w dziale „floty” i opowiedziała nam, co nie, co, cofanie u nich licznika w demówkach to standard. W poniedziałek zapytam się, co to była za firma.

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 04-12-2009, 22:16   

My tu sobie gadu gadu a Outlander juz zrobiony :) ) Przynajmniej mam taka nadzieje, hehe. Dzisiaj teśc jezdził pół dnia i kontrolka "check engine" ani razu się nie zaświeciła.
Wymienili zawór EGR i (chyba) już po kłopotach :P

Bart007 
Mitsumaniak

Auto: Outlander I 2.0T
Wysłany: 06-12-2009, 21:40   

sylb napisał/a:
opowiedziała nam, co nie, co, cofanie u nich licznika w demówkach to standard.

Cofanie licznika w demówkach to jedno, ale sprzedaż demówki jako nówki to co innego - demówka jest normalnie zarejestrowanym pojazdem i by sprzedać go jak nowy trzeba by fałszować całą dokumentację itd. Raczej niemożliwe.

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 08-12-2009, 10:14   

Bart007 napisał/a:
Cofanie licznika w demówkach to jedno, ale sprzedaż demówki jako nówki to co innego - demówka jest normalnie zarejestrowanym pojazdem i by sprzedać go jak nowy trzeba by fałszować całą dokumentację itd. Raczej niemożliwe.

na potwierdzenie tej tezy powiem tylko, bez podawania adresow i nazwisk, ze wiem, iz jeden z dealerow aut japonskich probowal cos podobnego zrobic.... do tego doszlo jeszcze pare drobniejszych spraw i juz nie jest dealerem.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 08-12-2009, 19:26   

Boris, wrzuć jakieś fotki nowego Outka. :wink: Może być TUTAJ. ;)

BORIS 
Forumowicz

Wysłany: 09-12-2009, 00:15   

KowaliK napisał/a:
Boris, wrzuć jakieś fotki nowego Outka. :wink: Może być TUTAJ. ;)

jak zlapie tescia bo ciagle jezdzi, hehe :lol:
no i pod warunkiem ze wyrazi na to zgode :P

Odpowiedz do tematu