Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
narty 2009
Autor Wiadomość
Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-12-2009, 16:14   

Fragu napisał/a:
A ja wybieram się z dziewczyna w styczniu do Zakopca. Chciałbym spróbować nart - pierwszy raz w zyciu :D Szczerze mówiąc nie mam o nartach zielonego pojęcia.
Stąd moje pytania:

- z jakimi kosztami wiąże się jazda na nartach (wypożyczenie sprzętu, opłaty za zjazdy, jakaś szkółka)

Przeróżnie... wypożyczenie sprzętu na jeden dzień około 35-70zł (w zalezności od miejsca, odległości od stoku i klasy sprzętu), na kilka dni oczywiście wychodzi taniej. Zjazdy to też zależy gdzie 1-10zł ;D Instruktor 50-150 za godzinę, w zależności czy grupa, czy sam, czy gdzie czy jak :)
Fragu napisał/a:

- czy są jakieś miejsca w których można się pouczyć, popróbować samemu, czy też lepiej skorzystać z pomocy instruktora.

Na większości większych górek są tzw. ośle łączki - miejsca dla raczkujących narciarzy. Na początek zdecydowanie polecam instruktora, bądź dobrze jeżdżącego kolegę - unikniesz nabierania złych nawyków i odruchów typowych dla początkujących samouków :)
Fragu napisał/a:

- a no i właśnie, tak w ogóle to narty czy deska? :wink:

Jedno i drugie - spróbuj, zobaczysz co Ci bardziej leży.

Fragu napisał/a:

Trochę jestem przerażony, ale chciałbym spróbować :twisted:

Spróbuj, ale ostrzegam - jak Cię weźmie to nie będziesz mógł bez tego żyć :D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 11-12-2009, 20:07   

Koyocik napisał/a:
Spróbuj, ale ostrzegam - jak Cię weźmie to nie będziesz mógł bez tego żyć :D

zyc jak zyc ale ciagnac bedzie :)
ja sie wkrecilem 4 lata temu w Zell am See , a w tym roku, tzn w nastepnym tj. 9 stycznia jade do Zillertal :)

Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Wysłany: 12-12-2009, 09:32   

arturro, zazdraszczam, mnie obowiązki zawodowe rzadko pozwalają na wyjazd dłuższy niż 3 dni :(
Mam na szczęście dość blisko w Beskidy i do Czech - jak tylko czas i śnieg pozwalają to wyskakuję rano i wieczorem wracam... nie pamiętam od kiedy - z 10 lat regularnie, a okazjonalnie z 20. Trochę mnie boli przepaść pomiędzy naszymi stokami a właśnie austriackimi, włoskimi czy nawet czeskimi - i to wcale nie chodzi o wysokość górek... ale pomalutku może dociągniemy, za najlepszy polski stok uważam Pilsko (Korbielów) - ma chyba najmniej niedociągnięć.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2009, 10:30   

Koyocik, to ja zazdraszczam bo masz blisko, ja musze leciec z drugiego konca polski i taki wyjazd musze planowac gruuubo wczesniej stad jak juz jade to tam gdzie bez stresu i z czysta przyjemnoscia poszusuje, choc rok temu wyskoczylem na 4 dni do hradca i tez bylo calkiem fajnie.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 12-12-2009, 21:06   

a ja od stycznia tego roku (wtedy wpadłem na ten pomysł) nauczyłem się zjeżdżać na desce... w tym roku wybieramy się całą bandą między B.N. a N.R. do Szklarskiej...

pozdro

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-12-2009, 18:59   

arturro, gdzieś mi się rzuciła taka reklama, że miał być wylot z W-wy do Popradu (chyba ?). Tam jeździsz na nartach i po kilku dniach w drugą stronę. I to wszystko w przystępnych cenach skalkulowane tak, aby opłacało się Warszawiakom zostawić samochody w domach i nie pchać się w góry "gierkówką" i "zakopianką".
Wtedy też miałbyś blisko ;) w miarę :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2009, 19:48   

JCH napisał/a:
arturro, gdzieś mi się rzuciła taka reklama, że miał być wylot z W-wy do Popradu (chyba ?). Tam jeździsz na nartach i po kilku dniach w drugą stronę. I to wszystko w przystępnych cenach skalkulowane tak, aby opłacało się Warszawiakom zostawić samochody w domach i nie pchać się w góry "gierkówką" i "zakopianką".
Wtedy też miałbyś blisko ;) w miarę :)

faktycznie to mialoby dla mnie sens, mam nadzieje ze narty w ppolsce beda sie rozwijac w tym kierunku.

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 13-12-2009, 21:57   

JCH napisał/a:
arturro, gdzieś mi się rzuciła taka reklama, że miał być wylot z W-wy do Popradu (chyba ?)

www.jasna.sk

a dokładnie tu :)
http://www.jasna.sk/ofert...-cenie/pl/zima/

chociażby tu, byłem z młodym w zeszłym roku ogólnie bardzo zadowoleni.

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2009, 23:43   

McDoune napisał/a:
chociażby tu, byłem z młodym w zeszłym roku ogólnie bardzo zadowoleni.

tez tam bylem ogolnie fajnie jak wszystkie wyciagi dzialaly, jak tylko jakis z niewiadomych przyczyn byl wylaczony to na samym dole przy gondolach (malych jak jajka) ustawialy sie km kolejki plus prl-owskie budynki na stokach z WC i barami :)
ale blisko do liptowskiego na baseny do tatraladni :D

Odpowiedz do tematu