Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja serwisowa - Lancer from USA
Autor Wiadomość
jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-12-2009, 15:17   Akcja serwisowa - Lancer from USA

Właśnie dotarł do mnie list od Mitsubishi North America z wezwaniem na akcję serwisową.
Obejmuje: Lancer DE, ES, GTS, Evolution rocznik modelowy 2008-2009.
Do wymiany: Czujniki/sensory poduszek powietrznych.
Powód: Breja śnieżno-solna może spowodować przerdzewienie obudowy wyżej wspomnianych sensorów. W następstwie tego może dojść do zwarcia pod wpływem dostającej się wody co może skutkować opóźnionym zadziałaniem lub brakiem zadziałania poduszek powietrznych w razie wypadku.
http://www.usrecallnews.c...nhtsa-7583.html

Wielka mnie ciekawość bierze jak się zachowa MMC Polska :)
Toyota Polska zachowała się jak najbardziej ok. Wykazał chęć nieodpłatnego wykonania akcji serwisowej w Camry.

slasz 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS
Wysłany: 15-12-2009, 21:00   

Witam!
Również dostałem wezwanie na akcję serwisową. Kontaktowałem się z MMC Polska i odpisali, ze zostanie wymienione i pokryte przez mitsubishi. Do miesiąca mają ściągnąć potrzebne części i wymienić. Pozdrawiam

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-12-2009, 21:25   

Również odbyłem dzisiaj miłą rozmowę telefoniczną z MMC Polska. Opowiedź podobna - poproszony zostałem o przesłanie skanu listu i dostałem obietnicę pilotowania sprawy do szczęśliwego zakończenia :) Miło.

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 15-12-2009, 22:41   

jaca71 napisał/a:
Również odbyłem dzisiaj miłą rozmowę telefoniczną z MMC Polska. Opowiedź podobna - poproszony zostałem o przesłanie skanu listu i dostałem obietnicę pilotowania sprawy do szczęśliwego zakończenia :) Miło.

A co z europejczykami? Mamy inaczej pomalowany ten element, czy ta wymiana w amerykańcach to gest kurtuazyjny, a te regularnie sprzedawane w Polsce nie będą wymieniane? Pytam,bo mieszkam w rejonie w którym drogi są posypywane solą i znając mojego pecha, to wmoim pewnie skoroduje w pierwszym rzędzie, tuż po upływie gwarancji ;-(

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 16-12-2009, 07:07   

mazin, nie badz takim pesymista ;-) wiem ze miales niezle przygody ze swoim Misiakiem ale bedzie dobrze :-)

el_diablo 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Wysłany: 16-12-2009, 07:37   

Gdzie wogóle jest ten czujnik, żeby sobie wizualnie jego stan skontrolować?

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 16-12-2009, 07:59   

Czujnik powinien byc za zderzakiem ale nie tym plastikowym tylko tym stalowym ;-) chyba ze lancer ma inna konstrukcje, ewentulanie gdzies w okolicach podłuznic...

jaca71 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-12-2009, 08:52   

mazin napisał/a:
A co z europejczykami?

Penie cisza. Amerykańskie też nie wszystkie idą do akcji tylko z kilku stanów. Z tych, w których zima jest ze śniegiem po pachy ;)
Z akcjami serwisowymi w USA to jest tak: Jest sobie wypadek, w którym ktoś ucierpi bardziej niżby wynikało z przebiegu zdarzenia. Niezależna organizacja dbająca o bezpieczeństwo robi swoje śledztwo i jeśli przyczyna leży po stronie producenta to robi się hallo, procesy i... Akcja Serwisowa :) Jakoś tam przyczyną obrażeń nigdy nie jest nadmierna prędkość tylko wada konstrukcyjna samochodu.

leszekny 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GTS 2008
Wysłany: 29-12-2009, 21:24   

dobrze slyszec ze w polsce mi to wymienia, mam list i teraz tylko musze do nich podjechac.
chyba ze mnie znow potraktuja jako wroga, kiedys przez telefon z MMC w wawie dostalem odpowiedz, "ze powinienem kupic sobie w polsce" i odlozyl sluchawke; a-hole

Odpowiedz do tematu