Akcja serwisowa - Lancer from USA |
Autor |
Wiadomość |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-12-2009, 15:17 Akcja serwisowa - Lancer from USA
|
|
|
Właśnie dotarł do mnie list od Mitsubishi North America z wezwaniem na akcję serwisową.
Obejmuje: Lancer DE, ES, GTS, Evolution rocznik modelowy 2008-2009.
Do wymiany: Czujniki/sensory poduszek powietrznych.
Powód: Breja śnieżno-solna może spowodować przerdzewienie obudowy wyżej wspomnianych sensorów. W następstwie tego może dojść do zwarcia pod wpływem dostającej się wody co może skutkować opóźnionym zadziałaniem lub brakiem zadziałania poduszek powietrznych w razie wypadku.
http://www.usrecallnews.c...nhtsa-7583.html
Wielka mnie ciekawość bierze jak się zachowa MMC Polska
Toyota Polska zachowała się jak najbardziej ok. Wykazał chęć nieodpłatnego wykonania akcji serwisowej w Camry. |
|
|
|
 |
slasz
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GTS
|
Wysłany: 15-12-2009, 21:00
|
|
|
Witam!
Również dostałem wezwanie na akcję serwisową. Kontaktowałem się z MMC Polska i odpisali, ze zostanie wymienione i pokryte przez mitsubishi. Do miesiąca mają ściągnąć potrzebne części i wymienić. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2009, 21:25
|
|
|
Również odbyłem dzisiaj miłą rozmowę telefoniczną z MMC Polska. Opowiedź podobna - poproszony zostałem o przesłanie skanu listu i dostałem obietnicę pilotowania sprawy do szczęśliwego zakończenia Miło. |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 15-12-2009, 22:41
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Również odbyłem dzisiaj miłą rozmowę telefoniczną z MMC Polska. Opowiedź podobna - poproszony zostałem o przesłanie skanu listu i dostałem obietnicę pilotowania sprawy do szczęśliwego zakończenia Miło. |
A co z europejczykami? Mamy inaczej pomalowany ten element, czy ta wymiana w amerykańcach to gest kurtuazyjny, a te regularnie sprzedawane w Polsce nie będą wymieniane? Pytam,bo mieszkam w rejonie w którym drogi są posypywane solą i znając mojego pecha, to wmoim pewnie skoroduje w pierwszym rzędzie, tuż po upływie gwarancji ;-( |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
Lestat
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 579 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 16-12-2009, 07:07
|
|
|
mazin, nie badz takim pesymista wiem ze miales niezle przygody ze swoim Misiakiem ale bedzie dobrze |
_________________ Nie wiem co napisać więc nie napiszę nic... |
|
|
|
 |
el_diablo
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2008 Posty: 240 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 16-12-2009, 07:37
|
|
|
Gdzie wogóle jest ten czujnik, żeby sobie wizualnie jego stan skontrolować? |
_________________ Lancer Sportback 1.8 Invite CVT - od ponad 10 lat |
|
|
|
 |
Lestat
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Paź 2009 Posty: 579 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 16-12-2009, 07:59
|
|
|
Czujnik powinien byc za zderzakiem ale nie tym plastikowym tylko tym stalowym chyba ze lancer ma inna konstrukcje, ewentulanie gdzies w okolicach podłuznic... |
_________________ Nie wiem co napisać więc nie napiszę nic... |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2009, 08:52
|
|
|
mazin napisał/a: | A co z europejczykami? |
Penie cisza. Amerykańskie też nie wszystkie idą do akcji tylko z kilku stanów. Z tych, w których zima jest ze śniegiem po pachy
Z akcjami serwisowymi w USA to jest tak: Jest sobie wypadek, w którym ktoś ucierpi bardziej niżby wynikało z przebiegu zdarzenia. Niezależna organizacja dbająca o bezpieczeństwo robi swoje śledztwo i jeśli przyczyna leży po stronie producenta to robi się hallo, procesy i... Akcja Serwisowa Jakoś tam przyczyną obrażeń nigdy nie jest nadmierna prędkość tylko wada konstrukcyjna samochodu. |
|
|
|
 |
leszekny
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer GTS 2008
|
Wysłany: 29-12-2009, 21:24
|
|
|
dobrze slyszec ze w polsce mi to wymienia, mam list i teraz tylko musze do nich podjechac.
chyba ze mnie znow potraktuja jako wroga, kiedys przez telefon z MMC w wawie dostalem odpowiedz, "ze powinienem kupic sobie w polsce" i odlozyl sluchawke; a-hole |
_________________ Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze |
|
|
|
 |
|