Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Nie pali po mroźnej nocy :(
Autor Wiadomość
przekorn 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 200r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-12-2009, 17:04   [Cari 1.6] Nie pali po mroźnej nocy :(

Witam

mam cari 1.6+gaz sekwencja rok 2000. Problem mam taki, że gdy jest mróz auto mi nie odpala. Przy -2,-3 jeszcze po paru kręceniach odpali ale przy wiekszych juz niestety kaplica. Oczywiscie gdy juz odpale niemam zadnych klopotów, czy to jeżdzać na gazie czy benzynie. Wystarczy ze jest na plusie autko tez odpala bez problemu. Zostawilem auto u mechanika, niestety nie mieli go jak podpiac pod kompa wiec posprawdzali swiece, przeczyscili wtryski ale ogolnie nie zdiagnozowali co i jak :(

Mial moze ktos z was taki problem?

Jest moze ktos z łodzi i zna jakis miejsce gdzie moge podlaczyc moja cari pod kompa albo jakiegos dobrego mechanika czy warsztat od mitsubishi?

Prosze bardzo o pomoc i pozdrawiam serdecznie
Wesołych Świąt
Przekorn

Xiah 
Forumowicz

Auto: Carisma 97r 1.6 GL
Wysłany: 22-12-2009, 17:06   

sprawdz alternator i akumlator, nie zostawaj autka w zime pzełączonego na gaz na noc. Zanim zgasisz silniczek niech auto pochodzi troche na benzynie.

przekorn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-12-2009, 17:13   

Z tym gazem tez tak robilem, nawet ostatnio jezdze tylko na benzynie. Akumultor jest dobry, ostatnio nawet podłaczyle sie kablami do aku znajomego i bylo to samo. Dopiero jakos odpalil jak kolego na lince mnie pociagnal.

Pozdrawiam

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 22-12-2009, 17:15   

Sprawdz również cały aparat zapłonowy: kable ewentualnie cewki

Dwa lata temu też w te największe mrozy nie mogłem odpalić przez kilka dni z rzędu dopiero jak wymieniłem cewki to teraz odpala normalnie, nawet jak było ok -16 to odpalił bez problemów

przekorn 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-12-2009, 17:33   

Teraz jak byl w warsztacie to niby sprawdzali świece wiec pewnie kable i cewki tez sprawdzili. Problem jest tez w tym ze nie mosza byc duze mrozy aby byly problemy. Wystarczy nawet -2 w nocy i juz rano mam problemy. Gdy niema mrozow niema zadnych klopotow.

Mysle nad tym podlaczeniem do kompa , tylko w lodzi musze znalesc gdzies jakies miejsce gdzie mi to zrobia :(

Pozdrawiam

ps
aha kable tez wymianialem na nowe w sierpniu jak zakladalem gaz.

Odpowiedz do tematu