Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
po wymianie wtrysków???
Autor Wiadomość
jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2009, 19:52   po wymianie wtrysków???

Dziś w arsztacie wymieniali w moim samochodzie wtryskiwacze oraz słynny simering w pompie. Efekt tej wymiany jest taki: pod maską zamiast pracy silnika słychać karabin maszynowy, z tłumika biały dym (czyli zapowietrzony układ) maksymalna prędkość jaką można było rozwinąć to 40.Podpowiedzcie cóż mogło się stać?

stegano 
Forumowicz

Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Wysłany: 23-12-2009, 20:55   Re: po wymianie wtrysków???

jawaldek napisał/a:
Dziś w arsztacie wymieniali w moim samochodzie wtryskiwacze oraz słynny simering w pompie. Efekt tej wymiany jest taki: pod maską zamiast pracy silnika słychać karabin maszynowy, z tłumika biały dym (czyli zapowietrzony układ) maksymalna prędkość jaką można było rozwinąć to 40.Podpowiedzcie cóż mogło się stać?

Coś nie tak zrobili z wtryskiwaczami, na bank! Nie ma żadnych wycieków paliwa przy wtryskiwaczach?

Darek123456 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero
Wysłany: 23-12-2009, 21:20   

Do wymienienia simeringu wyjeli pompe i montując spowrotem pszestawili kąt wtrysku.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-12-2009, 22:24   

stegano napisał/a:
Nie ma żadnych wycieków paliwa przy wtryskiwaczach?

Ano właśnie nie ma wycieków.Może to wina dorabianych podkładek do wtrysków ale pod przewały. Czy możliwe jest aby wszystkie cztery wtryski były wadliwe ???
Darek123456 napisał/a:
montując spowrotem pszestawili kąt wtrysku

I to chyba jest najbardziej prawdopodobne aczkolwiek twierdzili że było "wszystko" OK że ustawili na znaki. Teraz pytanie ->> czy uda Im się ustawić bez aparatury ( nie wiem czy coś takiego nawet istnieje?? ) tak aby było dobrze.Najgorsze że bez samochodu zostałem na Święta :cry: A tak przy okazji Wesołych Świąt dla Wszystkich Mitsumaniaków tych zmotanych i bez zmot,terenowych,osobowych i ciężarowych :)

stegano 
Forumowicz

Wysłany: 23-12-2009, 22:37   

jawaldek napisał/a:
stegano napisał/a:
Nie ma żadnych wycieków paliwa przy wtryskiwaczach?

Ano właśnie nie ma wycieków.Może to wina dorabianych podkładek do wtrysków ale pod przewały. Czy możliwe jest aby wszystkie cztery wtryski były wadliwe ???
Darek123456 napisał/a:
montując spowrotem pszestawili kąt wtrysku

I to chyba jest najbardziej prawdopodobne aczkolwiek twierdzili że było "wszystko" OK że ustawili na znaki. Teraz pytanie ->> czy uda Im się ustawić bez aparatury ( nie wiem czy coś takiego nawet istnieje?? ) tak aby było dobrze.Najgorsze że bez samochodu zostałem na Święta :cry: A tak przy okazji Wesołych Świąt dla Wszystkich Mitsumaniaków tych zmotanych i bez zmot,terenowych,osobowych i ciężarowych :)

Czy dorabiane podkładki mają wywiercone po dwa otworki?

Darek123456 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-12-2009, 22:48   

Skoro są nowe wtryski to pszed montarzem było ustawione ciśnienie otwarcia końcówek. I skoro pyliły są dobre. A o których podkładkach mowa??
Wesołych świąt.

[ Dodano: 23-12-2009, 22:52 ]
jawaldek napisał/a:
I to chyba jest najbardziej prawdopodobne aczkolwiek twierdzili że było "wszystko" OK że ustawili na znaki. Teraz pytanie ->> czy uda Im się ustawić bez aparatury ( nie wiem czy coś takiego nawet istnieje?? ) tak aby było dobrze.Najgorsze że bez samochodu zostałem na Święta A tak przy okazji Wesołych Świąt dla Wszystkich Mitsumaniaków tych zmotanych i bez zmot,terenowych,osobowych i ciężarowych

Ustawienie kątu wtrysku morzna sprawdzić nie wyciągając pompy rozpoczęcie wtrysku ma miejsce gdy zawory są zamknięte a tłok znajduje się 3mm pszed GMP

stegano 
Forumowicz

Wysłany: 23-12-2009, 22:53   

Darek123456 napisał/a:
Skoro są nowe wtryski to pszed montarzem było ustawione ciśnienie otwarcia końcówek. I skoro pyliły są dobre. A o których podkładkach mowa??
Wesołych świąt.

Nie wiem jak po polsku, ale po angielsku to LEAK WASHERS.

Wyglądają tak: http://cgi.ebay.co.uk/FUE...=item3355d0852b

Darek123456 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-12-2009, 23:17   

stegano napisał/a:
Nie wiem jak po polsku, ale po angielsku to LEAK WASHERS.

Brzmi jak podkładka pszeciekania paliwa Jutro Dowiem Sie Czegoś Więcej.

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 23-12-2009, 23:34   

Pompe mogli ustawic na znaki. Tzn. widac znak na bloku silnika przy kole drugii znak na samej pompie ale powinno sie jeszcze zdjac pokrywe zaworow i sprawdzic czy garb na walku sie zgadza. Jak tego nie zrobili to mieli 50% szans ustawienia dobrze. Moze jest obrocone o 180 stopni choc nie wiem czy wtedy by wogole zapalil

lele 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 2.8 4m40 98r.
Wysłany: 24-12-2009, 08:04   

napewno zle jest ustawiona pompa wczoraj mialem taki sam problem trzeba wyciagnac ustawic na znaki i bedzie ok.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2009, 09:38   

Ja w ciężarowym Mercedesie Lk 1220L miałem ciekawy przypadek. Pompa była ustawiona na znaki i samochód nie chciał jechać. A wszytko było tak jak ma być. Pompa została ustawiona przez fachowca bez patrzenia na znaki i chodzi jak nowy. Znowu czuć 211km 8)

Fabryka też się myli :wink:

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-12-2009, 18:03   

Dzięki za informacje. Po świętach będą "walczyć?? " z ustawieniem pompy. Pozdrawiam :) A wtryski ustawili na 170.
Powracam do tematu bo nadal Misiek na kanale stoi :twisted: Pompa całkowicie zregenerowana ustawiona na ciśnienie 200, nowe wtryski ustawione na 150,podkładki pod wtryski prawidłowe teraz jest cicho pod maską tzn nie ma karabinu maszynowego lecz jest nierówna praca silnika.Wtryski odpowietrzone,po dodaniu gazu czarny dym z rury->>ale tylko na chwilę potem lekko biały. Czy może być to oznaką źle ustawionej pompy?? czy może jeszcze inna przyczyna?? A może jednak gdzieś jeszcze powietrze bierze? Trochę motam się z pytaniami ale jak nie ma się samochodu od 3 tygodni to....sami rozumiecie :evil: :twisted:

Odpowiedz do tematu