|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Owczar 07-01-2010, 13:26 |
[EAx 97-04] 2,0 GLS, 1998 |
Autor |
Wiadomość |
pi_wo
Nowy Forumowicz
Auto: na razie brak :(
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2010, 12:24 [EAx 97-04] 2,0 GLS, 1998
|
|
|
Cześć!
Proszę o waszą opinię na temat tej oferty:
GALANT
Kod: |
Cena (brutto):
12 800 PLN / 3 126 EUR (do negocjacji)
Typ:
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1998, 146 890 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5, Status pojazdu sprowadzonego: przygotowany do rejestracji/opłacony, Kraj pochodzenia: Niemcy,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe
Opis pojazdu:
Mitsubishi GALANT 2,0 1998 rok, auto sprowadzone z niemiec ,opłacone(wszystkie opłaty celno-skarbowe,recykling,przegląd) przygotowane do rejestracji (koszt około 235zł), Samochód nie wymaga wkładu finansowego, wsiadać i jechać, po wykupieniu ubezpieczenia można wracać na kołach do domu,Autko posiada klimatyzacje, elektryczne szybki (przód i tył), szyberdach i lusterka, wspomaganie kierownicy, poduszki powietrzne (4szt),ABS,halogeny,radio,regulowaną wysokość kierownicy,centralny zamek z pilotem,Samochód we wrzesniu 2009 roku przy przebiegu 145174 Km miał robiony nowy przegląd i test spalin . Więcej inf 600 264 081 (odp na sms-normalne sms !!)
|
Plus krótkie pytanie (nie chce otwierać dodatkowego tematu):
- Rozglądałem się po aukcjach na niemieckich serwisach giełdowych (mobile.de) i zauważyłem pewną prawidłowość. Ceny Galantów sprzed 2000 są duuuużo niższe, tzn. auta z lat 97-99 drastycznie tanieją w porównaniu do nowszych (2000+). Jest to normalny efekt na rynku pojazdów używanych, czy też wcześniejsze wersje mają jakieś braki, usterki ?
Pozdrawiam,
piwo |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 07-01-2010, 13:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-01-2010, 12:58
|
|
|
pi_wo, auto opisane tutaj
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46911
pi_wo napisał/a: | Rozglądałem się po aukcjach na niemieckich serwisach giełdowych (mobile.de) i zauważyłem pewną prawidłowość. Ceny Galantów sprzed 2000 są duuuużo niższe, tzn. auta z lat 97-99 drastycznie tanieją w porównaniu do nowszych (2000+). Jest to normalny efekt na rynku pojazdów używanych, czy też wcześniejsze wersje mają jakieś braki, usterki ? | Wszystkie te auta są mozna powiedziec takie same, ich usterkowosc zalezy od stanu utrzymania przez wlasciciela, wiadomo ze kazde auto ma jakies mankamenty, bo wkoncu jest to auto uzywane, dodatkowo auta po 2001 roku mialy zwiekszona norme emisji spalin, mozna to latwo rozpoznac po danych technicznych auta, głownie poprzez mniejsze wartosci mocy w stosunku do modeli starszych, zmiany jakie nastapiły były to zmiany mechaniczne i stylistyczne, które nastapiły pod koniec 1999r i w drugiej połowie 2000r |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
pi_wo
Nowy Forumowicz
Auto: na razie brak :(
|
Wysłany: 07-01-2010, 13:12
|
|
|
robertdg napisał/a: | pi_wo, auto opisane tutaj
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46911
pi_wo napisał/a: | Rozglądałem się po aukcjach na niemieckich serwisach giełdowych (mobile.de) i zauważyłem pewną prawidłowość. Ceny Galantów sprzed 2000 są duuuużo niższe, tzn. auta z lat 97-99 drastycznie tanieją w porównaniu do nowszych (2000+). Jest to normalny efekt na rynku pojazdów używanych, czy też wcześniejsze wersje mają jakieś braki, usterki ? | Wszystkie te auta są mozna powiedziec takie same, ich usterkowosc zalezy od stanu utrzymania przez wlasciciela, wiadomo ze kazde auto ma jakies mankamenty, bo wkoncu jest to auto uzywane, dodatkowo auta po 2001 roku mialy zwiekszona norme emisji spalin, mozna to latwo rozpoznac po danych technicznych auta, głownie poprzez mniejsze wartosci mocy w stosunku do modeli starszych, zmiany jakie nastapiły były to zmiany mechaniczne i stylistyczne, które nastapiły pod koniec 1999r i w drugiej połowie 2000r |
Dzięki wielkie i sorry za spam :]
Co do emisji spalin , dla mnie nie ma to większego znaczenia, a pewnie właśnie to wpływa na taki spadek ceny u naszych zachodnich sąsiadów... W końcu mają te swoje zielone strefy... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-01-2010, 13:23
|
|
|
Temat do zamkniecia. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|