Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.5 TD] Automat obroty przy 80km/h
Autor Wiadomość
Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 16-07-2009, 19:08   

Musze sie pochwalic ze dzis tankowalem po tych wszystkich regulacjach. Zrobilem 700km z czego to polowa miasto, polowa trasa, czasem wlaczalem klime i ze 150km przejechalem na 4 kapciach bo dosc mocno lalo i bylo slisko. Jezdzilem w miare oszczednie do 120km ale czasem zdazylo mi sie nacisnac. Wynik 11,5 l/100km

ryba 
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5TD
Wysłany: 05-08-2009, 23:50   

Witam wszystkich,
Troche odswieze temat.Po wizycie u dieslarza dowiedzialem sie calej prawdy o moim autku jak i rowniez o glupocie poprzednich wlascicieli (za malo powiedziane, ale nie bede uzywal wulgaryzmow)
1)jakis inteligent zalozyl pompe od innego silnika
2)wurzucil kilka istotnych elementow instalacji elektrycznej
3)porozlaczal podcisnienie
I tak, po podlaczeniu podcisnienia piasty elegancka rozlaczaja sie, wyciek oleju (poprzedni wlasciciel twierdzil ze to simmering walu) zrobiony (uszczelka pod pokrywa zaworow)
Teraz czeka mnie wymiana pompy wtryskowej na odpowiednia i duuuzo radosci z jazdy :)
Szczerze moge polecic niewygledny warsztat na ursynowie w ktorym zawitalem (jak by co to detale na prv).
Dziwi mnie tylko jedna rzecz, jak mozna byc tak perfidnym, zeby kaszanić dobre auto i wciskac tą kiszkę uczciwym ludziom.Moze jestem troche dziwny, ale sumienie nie pozwolilo by mi na sprzedaż takiej partaniny. A przeciez uzywke pompe mozna dostac juz za kilka stówek...(pompa ktora wstawil tez musiala cos kosztowac...)

Jak wymienie pompe to napisze jak sie sprawuje autko
Ide na szklaneczke dobrej whisky...
Pozdrawiam Wszystkich :partyman:

grzesiek81 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 2.8 td long 95r automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-01-2010, 17:40   

ja mam pytanko mam automat 2.8 . czwarty bieg wchodził przy 80 km/h a obroty około 2200
i było ok a teraz czy jadę delikatnie czy przycisnę i nie chce przełączyć a jakiś czas temu za uwarzyłem że rano trzeba było go troszeczkę poczekać żeby wskoczył. mam przycisk pod gałce OFF OD czy to trzeba mieć włączone czy nie

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 08-01-2010, 20:58   

grzesiek81 napisał/a:
OFF OD czy to trzeba mieć włączone czy nie
przycisk ten włącza nadbieg np przy wyprzedzaniu.Nie trzeba mieć włączonego na stałe->>fakt ze wtedy jeździ dynamiczniej ale i większy wir w baku się robi.
grzesiek81 napisał/a:
a jakiś czas temu za uwarzyłem że rano trzeba było go troszeczkę poczekać żeby wskoczył
Sprawdź poziom oleju->>na zimnym silniku powinno być między kreskami (lepiej jak bedzie pod górną) na gorącym i pracującym silniku troszkę ponad stan górnej kreski.Na bagnecie powinny być oznaczenia -zimny-gorący przynajmniej ja tak mam. Są ujemne temperatury->>pozwól silnikowi i oleum się rozgrzać->>zanim pojedziesz silnik niech popracuje jakiś czas np 5minut.Kiedy zmieniany był olej w skrzyni??

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 08-01-2010, 23:33   

Mozna dorobic elektronike ktora wlacza (Overdrive Off) przy pelnym wcisnieciu gazu. Zyskuje sie troche dynamike przy pelnym bucie i normalne spalanie jesli tego czesto nie robimy

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2010, 11:29   

Faraonix napisał/a:
Mozna dorobic elektronike ktora wlacza (Overdrive Off) przy pelnym wcisnieciu gazu

Coś takiego (chyba "King Dap" :roll: się nazywa :?: ) jest pod pedałem gazu (nie żebym się chwalił :mrgreen: u mnie tak jest) ->czyli szybkie wciśnięcie do dechy gazu powoduje przełączenie biegu.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2010, 13:41   

jawaldek napisał/a:
Faraonix napisał/a:
Mozna dorobic elektronike ktora wlacza (Overdrive Off) przy pelnym wcisnieciu gazu

Coś takiego (chyba "King Dap" :roll: się nazywa :?: ) jest pod pedałem gazu (nie żebym się chwalił :mrgreen: u mnie tak jest) ->czyli szybkie wciśnięcie do dechy gazu powoduje przełączenie biegu.

Kick down?

Faraonix 
Forumowicz

Wysłany: 09-01-2010, 16:37   

Kick down + OD Off chyba daje lepsza dynamike niz samo, choc pewnie spalanie tez

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2010, 19:08   

bartek2800 napisał/a:
Kick down?

Dziwisz się pisownią czy nazewnictwem??

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2010, 23:39   

jawaldek napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
Kick down?

Dziwisz się pisownią czy nazewnictwem??

Bo to się chyba tak nazywa, że jak dam gaz do oporu to redukuje biegi.

P.S mało jeżdżę automatami nad czym strasznie ubolewam :D

ryba 
Forumowicz

Auto: Pajero 2,5TD
Wysłany: 07-02-2010, 13:46   

Witam wszystkich,
Czy do Aautomatycznej skrzyni biegow powinno dochodzic podcisnienie?
Jezeli tak to ma moze ktos jakis schemat???
Z góry dziekuje za odpowiedzi

Odpowiedz do tematu