Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
świecąca sie kontrolka grzania świec
Autor Wiadomość
dodgev;) 
Forumowicz

Auto: pajero I 2,5TD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 09-01-2010, 14:39   świecąca sie kontrolka grzania świec

Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam .

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 09-01-2010, 20:08   

Witam
Do sprawdzenia świece pewnie któraś walnięta.
Pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 09-01-2010, 20:11   Re: świecąca sie kontrolka grzania świec

dodgev;) napisał/a:
Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam .

zacznij od czujnika temperatury, który zamontowany jest w głowicy.

1405 
Forumowicz

Auto: Pajero I 3000V6
Wysłany: 10-01-2010, 10:43   Re: świecąca sie kontrolka grzania świec

dodgev;) napisał/a:
Witam

Zaglądnij do sterownika świec czy coś nie porąbało się z przekaźnikiem od kontrolki -czy się nie zaciął i dlatego nie rozłącza. Jak coś pyka po nagrzaniu świec to sterownik prawdopodobnie działa, ale dla pewności sprawdź jak długo pojawia się prąd na świecach i czy jest wyłączany. :wink:
Jak prąd jest wyłączany to nie ma czym się przejmować choć paląca się lampka może trochę drażnić.

dodgev;) 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2010, 14:23   

witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 10-01-2010, 18:14   

Jeszcze jest sterownik grzania świec, znajduje się po prawej stronie z przodu, od prawej nogi pasażera. między deską rozdzielczą a podłogą.

1405 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2010, 19:13   

dodgev;) napisał/a:
witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam

Świece grzeją czy tylko kontrolka świeci? Sprawdzałeś to?

dodgev;) 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2010, 21:47   

świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady :)

1405 
Forumowicz

Wysłany: 10-01-2010, 22:34   

dodgev;) napisał/a:
świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady :)

Kiedyś słyszałem o takim rozwiązaniu ze świece grzały dotąd aż silnik nie łapał temperatury. Czy u Ciebie silnik łapie prawidłową temperaturę...może termostat nie trzyma...:?:

dodgev;) 
Forumowicz

Wysłany: 11-01-2010, 08:43   

Witam ponownie
nie było łaywo ale sie udało faktycznie wina była tego sterownika w kabinie :p teras nawt przy włoczeniu zapłonu czerwona kontrolka sie pojawia ale lukssus dzieki panowie za pomoc :)

Odpowiedz do tematu