świecąca sie kontrolka grzania świec |
Autor |
Wiadomość |
dodgev;)
Forumowicz
Auto: pajero I 2,5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-01-2010, 14:39 świecąca sie kontrolka grzania świec
|
|
|
Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam . |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 09-01-2010, 20:08
|
|
|
Witam
Do sprawdzenia świece pewnie któraś walnięta.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-01-2010, 20:11 Re: świecąca sie kontrolka grzania świec
|
|
|
dodgev;) napisał/a: | Witam
mam mały problemik w moim miśku podczas podgrzewania świec pali sie odrazu zielona kontrolka, po paru sekundach słychac jakis przekaznik i wtedy odpalam bez pronlemu, tylko ze kontrolka nie gaśnie i ciągla sie pali .Dodam ze jest to pajero z 86r z silnikiem 2,3td pozdrawiam . |
zacznij od czujnika temperatury, który zamontowany jest w głowicy. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 10-01-2010, 10:43 Re: świecąca sie kontrolka grzania świec
|
|
|
dodgev;) napisał/a: | Witam
Zaglądnij do sterownika świec czy coś nie porąbało się z przekaźnikiem od kontrolki -czy się nie zaciął i dlatego nie rozłącza. Jak coś pyka po nagrzaniu świec to sterownik prawdopodobnie działa, ale dla pewności sprawdź jak długo pojawia się prąd na świecach i czy jest wyłączany.
Jak prąd jest wyłączany to nie ma czym się przejmować choć paląca się lampka może trochę drażnić. |
|
|
|
 |
dodgev;)
Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2010, 14:23
|
|
|
witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 10-01-2010, 18:14
|
|
|
Jeszcze jest sterownik grzania świec, znajduje się po prawej stronie z przodu, od prawej nogi pasażera. między deską rozdzielczą a podłogą. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2010, 19:13
|
|
|
dodgev;) napisał/a: | witam ponownie
wymieniłem czujnik temperatury w głowicy i sprawdziłem świece po odpaleniu dalej grzeją,
przekaznik ktury jest umieszczony na błotniku również został wymieniony i dalej problem istnieje co nastepne można sprawdzic ?
Pozdrawiam |
Świece grzeją czy tylko kontrolka świeci? Sprawdzałeś to? |
|
|
|
 |
dodgev;)
Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2010, 21:47
|
|
|
świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
|
Wysłany: 10-01-2010, 22:34
|
|
|
dodgev;) napisał/a: | świeci sie kontrolka i swiece grzeją po odpaleniu rano sprawdze ten drugi przekaznik jeszcze narazie dzieki za rady |
Kiedyś słyszałem o takim rozwiązaniu ze świece grzały dotąd aż silnik nie łapał temperatury. Czy u Ciebie silnik łapie prawidłową temperaturę...może termostat nie trzyma...:?: |
|
|
|
 |
dodgev;)
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2010, 08:43
|
|
|
Witam ponownie
nie było łaywo ale sie udało faktycznie wina była tego sterownika w kabinie teras nawt przy włoczeniu zapłonu czerwona kontrolka sie pojawia ale lukssus dzieki panowie za pomoc |
|
|
|
 |
|