EVO 2013 ? |
Autor |
Wiadomość |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 30-01-2010, 20:41 EVO 2013 ?
|
|
|
http://autoten.com/2010/0...n-electric-car/
Cytat: | Następna generacja Mitsubishi Lancer Evolution zostanie elektrycznym samochodem
Być może słyszeliście pogłoski o następnej generacji Mitsubishi Lancer Evolution zostanie elektrycznym samochodem.
Cóż, są one prawdziwe. Według motortrend, Evolution XI w 2013 r., będzie najlepszym Evo w historii.
Pojazd będzie zasilany wydajnym silnikiem elektrycznym do napędu przedniego zestawu kół, natomiast z tył będzie napędzany 2,0-litrowym silnikiem. Łącznie elektrownia będzie generować przyzwoite 350KM, które będą mogły katapultować samochód do 60 mil na godzinę w zaledwie 4,5 sekundy. |
I co Wy na to ? Mnie trochę przeraża wizja auta na bateryjki |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 31-01-2010, 08:53
|
|
|
Etam, normalna benzyna z hybrydowym dopalaczem. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
shinai
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
|
|
|
|
 |
metzger
Mitsumaniak a.k.a Jedi
Auto: EA2A 4G63 '97
|
Wysłany: 10-05-2011, 14:25
|
|
|
a ja jestem zawiedziony ale w drugą stronę. Silniki elektryczne pod każdym względem deklasują spalinowe. Dlatego nowy model Evo z chęcią widziałbym z silnikiem elektrycznym coś ala to: Evo miev ... tylko w budzie z X, która wg mnie jest ładniejsza. |
_________________ To, co nie istnieje, musimy czasem sami stworzyć w naszych marzeniach i snach i pozwolić im inspirować się do większego wysiłku.
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

Auto: BMW x1 xdrive20d
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 111 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 10-05-2011, 14:46
|
|
|
metzger napisał/a: | a ja jestem zawiedziony ale w drugą stronę. Silniki elektryczne pod każdym względem deklasują spalinowe. Dlatego nowy model Evo z chęcią widziałbym z silnikiem elektrycznym coś ala to: Evo miev ... tylko w budzie z X, która wg mnie jest ładniejsza. |
Święte słowa Myślę, że silnik elektryczny może tylko EVO pomóc Jakkolwiek twardogłowych fanów pewnie sama wizja przeraża. Przewaga silników elektrycznych nad spalinowymi jest, niestety, bezdyskusyjna. |
_________________ "... Nasz mały, chorobliwie duszny kraj... "
BMW X1 xdrive20d
Mitsubishi Outlander Instyle 2.4 CVT MY09 (poszedł ]:->)
Subaru Legacy 30th Anniversary Edition 2.2 MY99 (sprzedany ) |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-05-2011, 17:54
|
|
|
Antyey napisał/a: | Przewaga silników elektrycznych nad spalinowymi jest, niestety, bezdyskusyjna. |
Bezdyskusyjna - szczególnie jak trzeba przedostać się z Ustrzyk Górnych do Szczecina |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

Auto: BMW x1 xdrive20d
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 111 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-05-2011, 19:54
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Bezdyskusyjna - szczególnie jak trzeba przedostać się z Ustrzyk Górnych do Szczecina |
Czepiasz się szczegółów Dalej upieram się przy tym co napisałem. Sprawność, uzyskiwany moment, eksploatacja etc. - w porównaniu z silnikami IC niebo, a ziemia Tyle tylko, że jeszcze nikt nie wykombinował niczego sensownego w temacie ich zasilania w samochodach |
_________________ "... Nasz mały, chorobliwie duszny kraj... "
BMW X1 xdrive20d
Mitsubishi Outlander Instyle 2.4 CVT MY09 (poszedł ]:->)
Subaru Legacy 30th Anniversary Edition 2.2 MY99 (sprzedany ) |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-05-2011, 20:00
|
|
|
Nie bez powodów tramwaje, elektrowozy i lokomotywy spalinowe oraz urządzenia dźwigowe używają silników elektrycznych ale jest właśnie jedno małe ale... One wszystkie są na uwięzi. A ideą samochodu jest... niezależność, nieskrepowanie i oczywiście to magiczne wrrrrruuuuu... a nie jakieś popiskiwanie tyrystorów Swoją droga do stuningowanego roadstera Tesli można wgrać wrrruuummm |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
metzger
Mitsumaniak a.k.a Jedi
Auto: EA2A 4G63 '97
|
Wysłany: 13-05-2011, 21:06
|
|
|
no dobra silnik elektryczny ma jedną wadę: sposób magazynowania energii elektrycznej. Nie potrafimy jeszcze w tak łatwy sposób magazynować "paliwa" jak to ma miejsce w przypadku silników spalinowych. |
_________________ To, co nie istnieje, musimy czasem sami stworzyć w naszych marzeniach i snach i pozwolić im inspirować się do większego wysiłku.
Piszę poprawnie po polsku |
|
|
|
 |
Dancio
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Evo X GSR GT360
|
Wysłany: 19-07-2013, 19:16
|
|
|
Witam wszystkich z tego co wczoraj usłyszałem od sprzedawcy w autoryzowanym serwisie to ponoć najpierw wyjdzie właśnie wersja Lancer Evo 11 a dopiero po niej zwykła wersja gdzie do tej pory było odwrotnie rzekomo ma to sie wiązać z powrotem do sportów moto więc zobaczymy:) |
|
|
|
 |
|