Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
21-03-2010, 11:30
[EAx 97-04] Galant 2.0 1998rok,Janowice Wielkie
Autor Wiadomość
wirolek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 93' 1.6 GLXi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2010, 21:01   [EAx 97-04] Galant 2.0 1998rok,Janowice Wielkie

Kod:
 Parametry
Rok produkcji (1900 - 2100):     1998
Przebieg (km):     218000
Pojemność silnika (cm3):     1994
Moc silnika (KM):     136
Skrzynia biegów:     Manualna
Rodzaj paliwa:     Benzyna + LPG

Typ:     Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi:     4/5
Kolor:     Fioletowy
Stan:     Używany
Uszkodzony:     Nie
Wyposażenie     ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe     Zarejestrowany w Polsce

Sprzedam galanta ’98 rok. Cztery lata temu sprowadzony z Austrii. Przebieg 218 tys. Udokumentowany (książka serwisowa, książka serwisowa instalacji gazowej gdzie jeździłem na przeglądy I są również wpisy dotyczące przebiegu). Dwa lata temu założona instalacja sekwencyjna BRC, jeszcze na gwarancji. Na bieżąco serwisowany (rachunki, faktury) m.in. wymienione amortyzatory (KYB), wahacze dolne, sprzęgło. Ostatnio wymieniłem tarcze przód, klocki i szczęki hamulca ręcznego. Klima napełniona i odgrzybiona, w sierpniu naprawiłem tylne nadkola (wstawione reperaturki) ponieważ korodowały. Silnik, skrzynia, sprzęgło – wszystko działa jak należy. Auto kupiłem już z tym przodem (zderzak avance). Nie będę pisał że jest w stanie idealnym ponieważ nie ma 12 letnich aut w takim stanie. Ale dbałem o niego i przez cały okres użytkowania był bezawaryjny. Jest w ciągłej eksploatacji. Sprzedaję, bo właśnie nabyłem Avance V6, a dwóch nie utrzymam :)

http://moto.allegro.pl/it...jestrowany.html
Ostatnio zmieniony przez Kmer 07-02-2010, 18:00, w całości zmieniany 14 razy  

pepi 
Forumowicz

Auto: gitarowe
Wysłany: 29-01-2010, 21:13   

Po samym przeczytaniu opisu warty uwagi
To prawda ze nie ma 12 letnich Igiel – pisze ze zderzak dokładany i widać ze lubi galanty
bo następnym autem tez jest galant :D
Jedz i oglądaj cena moim zdaniem ok.

Pozdrawiam

wirolek 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2010, 22:20   

dzwonilem do sprzedawcy. Kielichy lapie rdza, stuka cos w tylnym prawym kole + był caly malowany poza klapa i dachem ale praktycznie bez szpachli... wlasciciel mowi ze moge wziac miernik lakieru i nie widzi problemu z podjechaniem na stacje diagonostyczna. Rozrzad do wymiany za okolo 20 tysiecy.. olej pelen syntetyk

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 30-01-2010, 09:25   

Ładny i zadbany. Ładnie wygląda z tym zderzakiem i w tym kolorze, tak nietypowo. Warty ceny. No i z gazem :mrgreen:
Z kielichem może nie będzie tragedii, na pewno da się naprawić. W moim miśku też lekko bierze :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

pepi 
Forumowicz

Auto: gitarowe
Wysłany: 30-01-2010, 09:35   

Rozrząd do zrobienia jest i tak przy kupnie auta wiec czy od razu czy za 20 tys zrobic go trzeba
Co do malowania – jeśli robione były nadkola to malować trzeba było, d tego zderzak wymieniany wiec jak ktos dobrze pomyślał to dobrze zdobil ze caly bok pomalowal
Dlatego tym bym się nie martwil
Co do kielichow ściągniesz amortyzator i zrobisz to w jedno popołudnie – pewnie nie ma fartuchów i syf dostał się od spodu - może acz nie koniecznie – jeśli nie ma to kupisz je bez problem i zapominasz o kielichach
Co do stukania można gdybac - tak czy siak zrobienie tego nie będzie wielkiem kosztem
Moim zdaniem właściciel o niego dbal i jak dla mnie dalej auto jest godne uwagi
Utargujesz cos z ceny i za to go sobie zrobisz i będziesz zadowolony
W przyszłości dokupisz sobie progi z avanca i będziesz miał bardzo fajne auto
Rzeczy o których piszesz mnie nie odstraszają - i dalej jestem za tym żeby oglądać

Pozdrawiam

wirolek 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 19:33   

dostałem dodatkowe foty kielichów i silnika. Co teraz powiecie?:)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2010, 20:02   

wirolek, kielichy wyglądają fatalnie, rdza już się dobrze tam zadomowiła, ktos juz próbował to z mizernym skutkiem odratowywać na łaczeniu dzwona z fartuchem, trzebaby je odrazu zrobić jak chciałbyś zakupić to auto, ale tragedii nie ma, to jest do naprawienia, takze tyle dobrze ze sprzedawca wyslal zdjecia na ktorych pokazuje faktyczny stan.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 02-02-2010, 20:06   

Rzeczywiście stan fatalny. Nie znam się na tym najlepiej więc ocenę kielichów i ich naprawę pozostawiam fachowcom.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

wirolek 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 20:14   

no to nie dobrze... a jest w ogóle jeszcze to do zrobienia?...

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 02-02-2010, 20:32   

Wszysko jest do zrobienia , łatki itp. po prostu mała rzeżba blacharza ktorzy kasuja dość sporo za takie pierdoły :wink: kielich to wazny element konstrukcji nadwozia całe przednie zawieszenie pracuje na nim , obciazone jest całe nadwozie za pomoca amortyzatora :)
jesli tak wygladaja kielichy to domyslam sie jak wyglada podłoga i tylne podłużnice (też słaby punkt) tej karoserii :wink:
Miałem podobne minimalne ogniska rdzy u siebie na kielichach przy zgrzewie , ale sobie to wszystko porobiłem i poradziłem nie lekcewząc tego na przyszłość i wyglada tak

moja dobra rada jest taka : szukaj czegos innego
Ostatnio zmieniony przez deejay 02-02-2010, 20:48, w całości zmieniany 1 raz  

wirolek 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2010, 20:45   

a kolega Deejay ile by wziął za zrobienie tego ?:))))... miało być tak pięknie... jeszcze poprosiłem kolegę apikusa o zobaczenie tego galanta jak będzie mięć chwile.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 02-02-2010, 20:49   

wirolek, napisz PW do Rafał_szczecin on ostatnio robił kiellichy i moze Ci podpowie ile zapłacił, ale w tym przypadku prócz kielichów trzeba podreperować fartuchy, tragedii nie ma bo wszystko jest do zrobienia, najlepiej byloby obejrzec to auto na zywo
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 03-02-2010, 10:50   

za kielichy placilem 150 zl od strony , i nie jest to zadna tajemnica, z tym, ze u mnie kielichy wygladaly o niebo lepiej, acz kolwiek glowna przyczyna ich gnicia jest dostajaca sie woda oraz przeroznego rodzaju syf od strony kola, zdejmujemy kolo, plastikowe nadkole i patrzymy w gore, ujrzymy mniej wiecej dziure wielkosci 6cm x 6cm,

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 03-02-2010, 14:17   

wirolek napisał/a:
poprosiłem kolegę apikusa o zobaczenie tego galanta jak będzie mięć chwile

Sorry, ale dopiero w przyszłym tygodniu może będę miał czas, jak nie pojawi się następny wyjazd.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 04-02-2010, 15:47   

Te kielichy to tragedia, a naprawa w tak zaawansowanym stanie może się okazać syzyfową pracą. Te kielichy są wielowarstwowe i ich naprawa nie jest taka prosta. Gdy są małe ogniska rdzy to ok, ale w tym stanie może być ciężko. Rzecz jasna wszystko można naprawić, ale na jak długo...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi