|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Rodzinna tragedia. |
Autor |
Wiadomość |
boogie uk
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 v6 sport
Kraj/Country: UK
|
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 04-02-2010, 18:33
|
|
|
boogie uk napisał/a: | witam znalazłem coś takiego |
Jak przeliczysz na złote, to nie jest wcale "około 5000 złotych".
Czytaj uważnie. Pytanie było o "anglika" w dobrym stanie do 5k złotych. Wliczając transport, to MUSI być do 1000 GBP. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-02-2010, 19:19
|
|
|
Koledzy jak pomyslę,że miałbym rozstać się z moim miśkiem to mi łzy do oczy napływają, poprostu taki jestem [edit: na forum nie używamy wulgarzymów] na punkcie samochodów, bardzo się przywiązuję, szcególnie jak jest to auto szczególne jak mój misiek. Dziękuję za rady i podpowiedzi i oczekuję na dalsze. Wiem że muszę postąpić rozsądnie. Najgorsze jest to, ze nie mam nawet 10000 PLN na nowego. Kupując takiego za 7500 no po zbiciu 7000, rejestracja, przegląd akcyza no i mój ukochany gaz i 10000 nie ma. Naprawdę cała sytuacja staje się dla mnie tragedią. Ku%^&a siedzę i płaczę.
[ Dodano: 05-02-2010, 07:57 ]
Co sądzicie o takim rozwiazaniu, dokładnie chodzi mi o to czy ktoś z was spotkał się już może z tym autem w internecie? Auto słabo opisane i mało zdjęć. http://www.autoscout24.pl...id=v2lmgiiydhle |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 04-02-2010, 19:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 433 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 17-04-2010, 14:33
|
|
|
mario mario, i jak sie potoczyły sprawy z Twoim Misiem? |
_________________ Był EA2A '98
 |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2010, 20:55
|
|
|
Matik608, jak zadajesz to pytanie to pewnie nie czytałeś innych moich tematów na bieżąco, ale dziękuję, ze zapytałeś. Otóż posłuchałem rad kolegów niejednokrotnie starszych oraz niejednokrotnie bardziej doświadczonych w takich sprawach jak moja. Zrezygnowałem z rekonstrukcji mojego miśka, szczególnie po tym jak zrobiłem szczegółowe oględziny. Do usterek (przez duże U) doszło jeszcze to, ze jak stał kilka godzin rozbity to jacyś amatorzy sprzętu audio wyrwali mi cały panel klimy tylko po to aby radio za jakieś 100 zeta zapieprzyć. W tej operacji zniszczyli mi kilka innych rzeczy z deski rozdzielczej. Myślałem aby ze starego pozostawić części8 do przekładki do VR4 i tak zrobię, a resztę po prostu sprzedam. Można by powiedzieć, że już zacząłem sprzedaż samej budy z kompletnymi papierami, wiadomo o co chodzi, jest wiele ładnych galancików bez prawa do rejestracji, może ktoś skorzysta, co do pozostałych elementów muszę poczekać na autoryzację na KUP SPRZEDAJ i będę ruszał. Prawdę mówiąc to rozglądałem się sam za takim bez prawa rejestracji lub dobrym anglikiem, ale tak mi się trafiło, ze w Szczecinie znalazłem miśka w wersjo elegance, blacha do zrobienia ale w środku zadbany jak kilkuletnie auto, dogadałem się z chłopakami ze szczecina, pomogli mi za co im bardzo dziękuję i w tej chwili śmigam fajnym autkiem, oczywiście 2,5 V6 24 ASB bo jakby inaczej, samochód naprawdę zadbany technicznie może blacha mniej ale po dupo biciu. Tak wygląda historia z moim galem starym i nowym. Mało brakowało a nie kupiłbym diamante z 2002 roku amerykańca, ale koledzy przetłumaczyli mojej żonie to i owo. Pozdrawiam. |
_________________ Mb galant - bedzie następny
Mb galant 00' 2,5 B+G asb - jest super
Mb galant 99; 2,5 asb B+G, i prysł czar VW
VW golf 95', 2,0 B - był na przetrwanie (12/100)
VW passat 97', 1,9 TDI - był najlepszy z passatów
VW passat 00', 1,9 TDI, asb - był jeszcze bardziej funkcjonalny
VW passat 91', 1,8 B+G - był bardzo funkcjonalny i oszczędny
Opel ascona 86', 1,6 B - był super |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 20-04-2010, 20:30
|
|
|
Maciek, Cześć przyjacielu. Tak jak piszesz, się jeździ, silnik zdrowizna, wygrzebałem stare kwity z przeglądów tego autka, przebieg oryginalny. Trochę był malowany i jak we wszystkich nieszczęsne nadkola, ale dla mnie blacharka nie ma ąż takiego znaczenia. Skrzynia trochę szwankuje, ale to wina oleju, jest sadza, czekam na dostawę, poza tym wyposażenie jak w mało którym, sam widziałeś. Obecnie brak funduszy, zbieram na porządne komponenty do gazu, a potem reszta. Jeszce raz dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
_________________ Mb galant - bedzie następny
Mb galant 00' 2,5 B+G asb - jest super
Mb galant 99; 2,5 asb B+G, i prysł czar VW
VW golf 95', 2,0 B - był na przetrwanie (12/100)
VW passat 97', 1,9 TDI - był najlepszy z passatów
VW passat 00', 1,9 TDI, asb - był jeszcze bardziej funkcjonalny
VW passat 91', 1,8 B+G - był bardzo funkcjonalny i oszczędny
Opel ascona 86', 1,6 B - był super |
|
|
|
 |
Matik608
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 433 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 21-04-2010, 19:53
|
|
|
mario mario, niestety nie czytałem ale trafiłem na ten temat i tak mnie zainteresowała Twoja historia
aha czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, ale w sumie szkoda tamtego Misia, ale jak to była studnia bez dna to nie było sensu...
mario mario napisał/a: | Mało brakowało a nie kupiłbym diamante z 2002 roku |
podoba mi sie ten statek |
_________________ Był EA2A '98
 |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance