|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G] Paski w Eclipsie - Rozrząd |
Autor |
Wiadomość |
Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 20:19 [1G] Paski w Eclipsie - Rozrząd
|
|
|
Kupiłem pompę , pasek rozebrałem co trzeba zabrałem się do wymiany pompy wodnej a tu niespodzianka leży sobie zerwany pasek zębaty, nie wiem jak długo nie działał widać że raczej długo pomimo tego autko działało. Jest to pasek o symbolu MDI82295. Pasek był napiety pomiedzy wałem głównym a paskiem zębatym za pompa wodną czyli od przodu samochodu. Czy ma ktoś moze namiar na jakaś książke czy artykułu w internecie na ten temat bo nie moge nic znaleść.Może jest gdzieś budowa silnika 2.o 16v z 1993r |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 02-06-2007, 01:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 02-09-2006, 20:33
|
|
|
Może to Ci coś podpowie. Wg mnie to pewnie pasek balansu. Nie telepało Ci autem w okolicach 3000 obr? |
|
|
|
 |
Waldek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2006, 20:50
|
|
|
Powiem szczerze że pracował spokojnie, bez jakiś drgań czy wibracji |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-09-2006, 19:26
|
|
|
To na 99% miałeś zerwany pasek od wałka balansowego.
Josie - przy jego zerwaniu może (nie musi) nie być ŻADNYCH negatywnych objawów - sprawdzone w Hyundai'u po wywaleniu panewek na wałku balansowym. Silnik jeździ bez paska balansowego i żadnych problemów.
Waldek - musisz kupić 2 paski, 2 napinacze. W sklepie dobiorą Ci do tego silnika. |
|
|
|
 |
|
|