Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z podświtalniem deski rozdzielczej
Autor Wiadomość
scubik 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2010, 11:09   Problem z podświtalniem deski rozdzielczej

witam jak w temacie miałem podświetlanie deski i teraz niemam niewiem co sie stało ani przy klimie ani na desce poprastu totlana ciemność przyznam ze jestem laikiem w tych sprawach i mam posiadam Cari od poniedziałku jakieś wskazówki ??? :/

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 04-02-2010, 11:36   

Sprawdź bezpieczniki, są pod maską.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 04-02-2010, 11:55   

A prawa przednia postojówka się świeci? Jeżeli nie, to na pewno bezpiecznik pod maską, jeżeli tak to zapewne urządzonko do przyciemniania wskaźników (threostat) nie działa...

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

scubik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2010, 12:18   

no nie swieci sie sie nic poza kontrolkami od silnika oleju i takie tam podczas odpalania :/ dzieki za info sprawdze dam znac czy jest okey :)

[ Dodano: 05-02-2010, 13:00 ]
niestety sprawdziłem bezpiecznik i jest cały niestety wiec pewnie jest to cos innego chyba ze nie ten bezpiecznik sprawdziłem :/
Ostatnio zmieniony przez scubik 05-02-2010, 15:58, w całości zmieniany 1 raz  

Machu_NH 
Forumowicz

Auto: Carsima 1,8 GLS '96 + LPG
Wysłany: 05-02-2010, 15:18   

dołączę się do tematu.
U mnie jest ten sam problem. Sprawdziłem światła i nie świeci lewa postojówka (przód i tył), mijania świecą oba.

http://www.topspeed.com/c...ing-ar1537.html

fsubishi 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,9 TD 1998r
Wysłany: 07-02-2010, 16:57   

Ja mam ten sam problem zupełnie zgasło mi oświetlenie zegarów na początku migało a wczoraj kompletnie wygaslo. Pomocy

scubik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-02-2010, 11:06   

hmmm co do mojej deski rozdzielczej chyab juz roziwazałem problem tak mi sie wydaje :) a wiec okazało sie ze niemam tez lewego swiatła postojowego sprawdziłem zarówke okey jednak bespiecznik byl uszkodozny po wymianie bespiecznika od tlniego lewego swiatła postojowego wróciło podświetlanie deski czy jest możliwe ze jeste to jakoś powiozane jedno z drugim czy czysty przypadek ?? cZy to ma miec za zadanie ostrzeganiea mnie ze ktoreś ze świateł niedziała ???

ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Wysłany: 14-02-2010, 14:58   

Ja też borykam się z brakiem podświetlenia zegarów od kilku dni. Po przeczytaniu waszych postów zrobiłem przegląd światełek i faktycznie lewa tylna postojówka się nie świeci. Uradowany że znalazłem przyczynę wykręciłem żarówkę, ale wydawała się ok. Znalazłem bezpiecznik i był "walnięty". Wymieniłem bezpiecznik i......ponownie go wywaliło.

Chyba czeka mnie wizyta u elektryka :(

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-02-2010, 16:46   

ig_or, szukaj zwarcia na masie, albo w kostce lampy, moze zarowka w przedniej/tylnej lampie jest przepalona i ona jest sprawca wypadania bezpiecznika.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

ig_or 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Wysłany: 15-02-2010, 11:33   

Żarówki wymieniłem w lampie która nie świeci bo faktycznie były trafione (chociaż na pierwszy rzut oka ok). Wsadziłem nowy bezpiecznik i znowu wyleciał.

W instrukcji widziałem że są bezpieczniki osobno dla światła pozycyjnego tylnego lewego i prawego (osobne). Nie mogę jednak się doszukać bezpieczników od przednich pozycji...czy one są zasilane w układzie i innymi odbiornikami? Czy przednie pozycje mogą mieć wpływ na tylne?

[ Dodano: 19-02-2010, 17:04 ]
No i klops. Moje nieświecące zegary i lewe pozycje to grubsza sprawa (zwarcie). Wiązka pod kolanami kierowcy która idzie do konsoli środkowej jest popalona (do miedzi) i tam powstał problem. Dobrze że auto nie poszło z dymem i w porę zawiozłem do mechaniora.

Jeszcze dzisiaj cała instalacja była wywalona na zewnątrz co by to połatać....

Czekam na telefon od elektromechanika, a póki co szykuje walize kasy za tą naprawę...masakra :(

" To, że czegoś nie rozumiesz, to nie znaczy, że tego czegoś nie da się wytłumaczyć"
ig_or - 3Miasto

Odpowiedz do tematu