Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co jak wentylator nie kręci się??
Autor Wiadomość
ptwardy
[Usunięty]

Wysłany: 21-04-2009, 18:43   

Właśnie nie. A może głowica pęknięta? To dopiero byłby problem.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2009, 21:22   

Możliwe, że to uszczelka :/

nikiniko 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant Elegance 01' EA2A 2,0
Wysłany: 23-02-2010, 14:51   

Odświeżam temat bo znalazłem przyczynę mojego problemu a były to kondensatory ECU.
Po wymianie załącza się gdy wskazówka jest pod kątem 45 stopni.

Jasiu_84 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1999r.
Wysłany: 31-05-2019, 10:29   

Odświeżam temat, ale troszkę w drugą stronę.
U mnie wentylator cały czas się kręci przy wyłączonym zapłonie. W momencie kiedy kluczyk przekręcę z pozycję zapłon wentylatory się zatrzymują. Wyciągam kluczyk i po ok. 5sek ud wyciągnięcia wentylatory startują i nie chcą już się zatrzymać. Na chwilę obecną misiek stoi pod blokiem z wyciągniętym bezpiecznikiem.

Proszę Was drodzy forumowicze o wsparcie. Wsparcie jak dla laika np. sprawdź czujnik płynu umiejscowiony tu i tu (dokładna lokalizacja).
Na chwilę obecną (tak myślałem) sprawdzałem chłodnicę w poszukiwaniu jakiegoś czujnika temperatury, ale nic takiego nie mam w swojej chłodnicy.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 03-06-2019, 08:42   

Jasiu_84, do wentylatora chłodnicy, tego większego, jest przykręcony taki aluminiowy "jeżyk". To rezystor wentylatorów, wygląda, że padł. Wymień go.

Jasiu_84 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 1999r.
Wysłany: 07-06-2019, 13:37   

W sumie nie jestem w stanie powiedzieć co dokładnie się stało, ale powiem co naprawiło problem.
Wyciągnąłem akumulator w celu naładowania go (ok. 2h chodził wentylator na nim). Po wsadzeniu akumulatora do auta okazało się, że problemu nie ma. Nie wiem, czy zawiesił się przekaźnik, czy pomogło zresetowanie ecu... nie wiem. To co wiem na przyszłość to to, że czasami warto odłączyć klemę na parę minut i sprawdzić, czy pomogło ;-)

Odpowiedz do tematu