[SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa?? |
Autor |
Wiadomość |
skaza11 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2008, 17:20 [SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa??
|
|
|
Witam od 1 miesiąca mam space wagona 2.3 GDI chce wymienić w nim filtr paliwa ale nie wiem gdzie on się znajduję??????
Proszę o pomoc z góry wielkie dzięks
Pozdrawiam ) |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-01-2008, 11:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2008, 22:29
|
|
|
Witaj
Filtr paliwa znajduje sie w zbiorniku paliwa.Nie wiem czy jest do niego dojscie od gory.Ja u siebie wyjmowalem zbiornik zeby sie dostac do filtra.Zbiornik jest zamocowany na 6 srub. Najlepiej wymieniac go jak juz jest bardzo malo paliwa w zbiorniku. |
|
|
|
 |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 23:52
|
|
|
Mi przekazano, że filtr jest pod zbiornikiem, bardzo widoczny, węglowy i niewymienialny O kurde, Kto ma rację |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 16:07
|
|
|
LeszsekS, Pod zbiornikiem? Poloz sie i zajrzyj i watpie czy zobaczysz filtr paliwa.U mnie pod zbiornikiem widac tylko kawalek rury wydechowej ktora biegnie do ostatniego tlumnika.Filt paliwa na 100% jest w zbiorniku, wiem o tym bo go wymienialem,z jednej strony zbiornika znajduje sie pompa paliwa a po drugiej stronie jest filtr paliwa
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 28-05-2009, 01:04
|
|
|
Odświeżę temacik z filtrem paliwa w MSW ,szukałem dzisiaj na kanale, ale nic nie znalazłem Czy jest sposób wymiany tego filtra bez odkręcania zbiornika paliwa? Bo chyba od góry w MSW nie ma dojścia. Przeszukałem forum jest różnych tematów o filtrach paliwa w GDI, ale z MSW ciężej coś dowiedzieć się |
|
 |
markusk1975
Nowy Forumowicz
Auto: MSW 2.4 GDI 99.ROK
|
Wysłany: 10-03-2010, 20:32 Re: [SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa??
|
|
|
skaza11 napisał/a: | Witam od 1 miesiąca mam space wagona 2.3 GDI chce wymienić w nim filtr paliwa ale nie wiem gdzie on się znajduję??????
Proszę o pomoc z góry wielkie dzięks
Pozdrawiam ) |
Witam w niektórych modelach maże w wszystkich nie trzeba wyjmować zbiornika jest dojście od góry zdemontować siedzenie z prawej strony szynę prowadzącą i mamy czujnik poziomu paliwa z drugiej strony mamy pompę paliwa,ale ja mam inny problem auto nie pali nie chodzi pompka paliwa na krótko chodzi cały czas mruga kontrolka paliwa madel auta mitsubishi space wagon 2.4 GDI 150KM rok 99 pomóżcie coś Pozdrawiam |
_________________ MARKUSK1975 |
|
|
|
 |
Harry79
Mitsumaniak Diamonds Are Forever

Auto: Space Wagon 2,4GDI Cool
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 142 Skąd: Pabianice
|
|