Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Pedał gazu od połowy brak reakcji na gaz
Autor Wiadomość
mitring 
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2010, 17:19   [Cari 1.9TD] Pedał gazu od połowy brak reakcji na gaz

Witam po dłuższej przerwie :)

Mam taki problem wsiadam do auta ruszam i coś nie tak czuje z pedałem gazu :|

Rusza tak jak powinno być, na biegu jałowym obroty wszystko ok. Ale jak jadę do połowy dodaje gazu i wszystko cacy ale prawie od połowy wciskam gaz do końca i zero reakcji ok. ostatnich 2 / 3 cm brak reakcji na gaz. :|

Nie mam pojęcia co może być nie tak, nie dość, że masa pracy to jeszcze taki cyrk :(

Co mogę sprawdzić co jest powodem takiego stanu ?

Pozdrawiam

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 14-03-2010, 18:39   

na początek sprawć filtr paliwa i powietrza

wypadało by również sprawdzić czy czasami dźwignia gdzieś się nie zacina lub coś ja blokuje np amortyzatorek.

Nie pamiętam czy na tym forum czy na v40 był przypadek gdzie spadał amortyzatorek z dźwigni blokował dźwignie wspaniali polscy fachowcy wysłali turbinę do regeneracji i jeszcze parę rzeczy naprawili zanim się sam właściciel nie zorientował

mitring 
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-03-2010, 18:47   

Filtry wymieniałem jakieś 1,5tys temu. Co do reszty spoglądałem ale nic dziwnego nie widziałem, na początku miałem takie dziwne odczucie, jakby pedał gazu buł bardziej zapadnięty, na pewno jest niżej niż hamulec - jakieś 0,5 - 1 cm.- teraz już jestem przewrażliwiony i nie wiem czy jest bardziej wpadnięty czy nie. Zaraz chyba znów zejdę i zobaczę jutro zrobię 150km i nie chcę niespodzianek ;/

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 14-03-2010, 20:25   

mitring napisał/a:
Filtry wymieniałem jakieś 1,5tys temu. Co do reszty spoglądałem ale nic dziwnego nie widziałem, na początku miałem takie dziwne odczucie, jakby pedał gazu buł bardziej zapadnięty, na pewno jest niżej niż hamulec - jakieś 0,5 - 1 cm.- teraz już jestem przewrażliwiony i nie wiem czy jest bardziej wpadnięty czy nie. Zaraz chyba znów zejdę i zobaczę jutro zrobię 150km i nie chcę niespodzianek ;/

c odo do dzwigni to chodzi mi o dźwignie na pompie a nie akceleratora w kabinie

http://www.pardon.pl/arty..._obrazanie_geja

Odpowiedz do tematu