|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Pedał gazu od połowy brak reakcji na gaz |
Autor |
Wiadomość |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2010, 17:19 [Cari 1.9TD] Pedał gazu od połowy brak reakcji na gaz
|
|
|
Witam po dłuższej przerwie
Mam taki problem wsiadam do auta ruszam i coś nie tak czuje z pedałem gazu
Rusza tak jak powinno być, na biegu jałowym obroty wszystko ok. Ale jak jadę do połowy dodaje gazu i wszystko cacy ale prawie od połowy wciskam gaz do końca i zero reakcji ok. ostatnich 2 / 3 cm brak reakcji na gaz.
Nie mam pojęcia co może być nie tak, nie dość, że masa pracy to jeszcze taki cyrk
Co mogę sprawdzić co jest powodem takiego stanu ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 14-03-2010, 18:39
|
|
|
na początek sprawć filtr paliwa i powietrza
wypadało by również sprawdzić czy czasami dźwignia gdzieś się nie zacina lub coś ja blokuje np amortyzatorek.
Nie pamiętam czy na tym forum czy na v40 był przypadek gdzie spadał amortyzatorek z dźwigni blokował dźwignie wspaniali polscy fachowcy wysłali turbinę do regeneracji i jeszcze parę rzeczy naprawili zanim się sam właściciel nie zorientował |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
mitring
Mitsumaniak

Auto: VW Passat AWX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2010, 18:47
|
|
|
Filtry wymieniałem jakieś 1,5tys temu. Co do reszty spoglądałem ale nic dziwnego nie widziałem, na początku miałem takie dziwne odczucie, jakby pedał gazu buł bardziej zapadnięty, na pewno jest niżej niż hamulec - jakieś 0,5 - 1 cm.- teraz już jestem przewrażliwiony i nie wiem czy jest bardziej wpadnięty czy nie. Zaraz chyba znów zejdę i zobaczę jutro zrobię 150km i nie chcę niespodzianek ;/ |
_________________ 30.03.2011 - Alicja i Natalka - na świat przyszły moje małe Mitsumaniaczki |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 14-03-2010, 20:25
|
|
|
mitring napisał/a: | Filtry wymieniałem jakieś 1,5tys temu. Co do reszty spoglądałem ale nic dziwnego nie widziałem, na początku miałem takie dziwne odczucie, jakby pedał gazu buł bardziej zapadnięty, na pewno jest niżej niż hamulec - jakieś 0,5 - 1 cm.- teraz już jestem przewrażliwiony i nie wiem czy jest bardziej wpadnięty czy nie. Zaraz chyba znów zejdę i zobaczę jutro zrobię 150km i nie chcę niespodzianek ;/ |
c odo do dzwigni to chodzi mi o dźwignie na pompie a nie akceleratora w kabinie
http://www.pardon.pl/arty..._obrazanie_geja |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
|
|