stuki - przeglad zawieszenia |
Autor |
Wiadomość |
Arti_Ca0
Forumowicz
Auto: Colt CJO 1.3 '97
|
Wysłany: 22-03-2010, 12:07 stuki - przeglad zawieszenia
|
|
|
zawieszenie u mnie w misku juz nie puka tylko zwyczajnie nap... bardzo mocno puka macie jakas sprawdzona stacje diagnostyczna, ktora dokladnie zdiagnozuje przyczyny? (przydalby sie tez komputerowy test amorkow). generalnie czytalem. chcialbym poprostu zeby ktos to jasno i konkretnie okreslil, zebym nie wymienial polowy zawieszenia (bez potrzeby oczywiscie) |
|
|
|
 |
Makos
Mitsumaniak Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-03-2010, 12:20
|
|
|
Na Zapadłej (jadąc Kolumba skręcasz tak jak na Neste, do końca i w lewo) jest stacja, w której ja robiłem diagnostykę. Diagnosta wskazał i zapisał mi co mam konkretnie do wymiany (to z lewej, tamto z prawej - ale wymieniałem na raz obie strony, jak robić to porządnie), wymieniłem co kazał i w zawieszeniu cisza, test amorków też mi zrobił i były ok. Skasował 20zł. Znajduje się ona w takim podwórku, wjeżdża się przez szlaban najpierw. Jest tam też zakład LPG i blacharnia-lakiernia, pod patronatem Fiata zdaje się wszystko jest, właściciel niejaki pan Piątek, LPG jest jego syna |
|
|
|
 |
West-Cbradio [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2010, 18:40
|
|
|
Mozesz sie tez kopnac do podjuch ul Floriana Szarego Stacja kontroli pojazdow zaraz za petla autobusowa i pytaj o Stanislawa lub Krzysztofa znam sie z nimi mase czasu i gwarantuje wlasnym slowem ze sprawdza dokladnie i powiedza co trzeba zrobic |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
Arti_Ca0
Forumowicz
|
Wysłany: 24-03-2010, 09:16
|
|
|
heh;) a o ktorym miejscu mowisz (zapadla czy floriana)? |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
Arti_Ca0
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2010, 14:38
|
|
|
misiek jest juz po przegladzie, bylem na zapadlej, bo akurat po drodze mialem;) mam teraz takie pytanie. do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)? |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
|
Wysłany: 26-03-2010, 15:18
|
|
|
Arti_Ca0 napisał/a: | do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)? |
Sworzeń wymień jeden.
Gumy drążka stabilizatora są w sumie 2 - po jednej na stonie. Tak samo po jednym łączniku drążka |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
Arti_Ca0
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2010, 15:53
|
|
|
super, dzieki wszystkim za info!
jeszcze dopytam jednak, bo w katalogu IC wyszczegolnione sa guma drazka stabilizatora oraz tuleja stabilizatora. rozumiem ze te 2 rzeczy lacznie stworza komplet do jednego stabilizatora (w sensie ze to nie sa 2 identyczne czesci) |
|
|
|
 |
|