Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
stuki - przeglad zawieszenia
Autor Wiadomość
Arti_Ca0 
Forumowicz

Auto: Colt CJO 1.3 '97
Wysłany: 22-03-2010, 12:07   stuki - przeglad zawieszenia

zawieszenie u mnie w misku juz nie puka tylko zwyczajnie nap... bardzo mocno puka ;) macie jakas sprawdzona stacje diagnostyczna, ktora dokladnie zdiagnozuje przyczyny? (przydalby sie tez komputerowy test amorkow). generalnie czytalem. chcialbym poprostu zeby ktos to jasno i konkretnie okreslil, zebym nie wymienial polowy zawieszenia (bez potrzeby oczywiscie)

Makos 
Mitsumaniak
Panzermeister

Auto: Renault Megane Classic '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2010, 12:20   

Na Zapadłej (jadąc Kolumba skręcasz tak jak na Neste, do końca i w lewo) jest stacja, w której ja robiłem diagnostykę. Diagnosta wskazał i zapisał mi co mam konkretnie do wymiany (to z lewej, tamto z prawej - ale wymieniałem na raz obie strony, jak robić to porządnie), wymieniłem co kazał i w zawieszeniu cisza, test amorków też mi zrobił i były ok. Skasował 20zł. Znajduje się ona w takim podwórku, wjeżdża się przez szlaban najpierw. Jest tam też zakład LPG i blacharnia-lakiernia, pod patronatem Fiata zdaje się wszystko jest, właściciel niejaki pan Piątek, LPG jest jego syna :)

Mitsubishi Galant E32A - sprzedany
Nissan 100NX B13 - sprzedany
Renault Megane Classic - obecnie

West-Cbradio
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2010, 18:40   

Mozesz sie tez kopnac do podjuch ul Floriana Szarego Stacja kontroli pojazdow zaraz za petla autobusowa i pytaj o Stanislawa lub Krzysztofa znam sie z nimi mase czasu i gwarantuje wlasnym slowem ze sprawdza dokladnie i powiedza co trzeba zrobic

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 23-03-2010, 16:32   

Tylko nie dojedź za daleko bo zaraz za stacja diagnostyczną jest zakład "naprawczy" który gorąco odradzam.
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Arti_Ca0 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2010, 09:16   

heh;) a o ktorym miejscu mowisz (zapadla czy floriana)?

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 24-03-2010, 16:12   

Szarego za stacją diagnostyczną przed lakiernikami. Mniej więcej na wysokości wjazdu na pętlę od tyłu nie od Metalowej. Zapadłej to tam chyba nie ma jest Torowa - Podjuchy
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Arti_Ca0 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2010, 14:38   

misiek jest juz po przegladzie, bylem na zapadlej, bo akurat po drodze mialem;) mam teraz takie pytanie. do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)?

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 26-03-2010, 15:18   

Arti_Ca0 napisał/a:
do wymiany jest sworzen wahacza (z jednej strony) wiec wymieniac tylko ten jeden czy oba? i jeszcze tulejki drazka stabilizatora 2 szt. (2 sztuki sa na stabilizatorze czy po jednym na kazdej ze stron)?

Sworzeń wymień jeden.
Gumy drążka stabilizatora są w sumie 2 - po jednej na stonie. Tak samo po jednym łączniku drążka

Arti_Ca0 
Forumowicz

Wysłany: 26-03-2010, 15:53   

super, dzieki wszystkim za info!

jeszcze dopytam jednak, bo w katalogu IC wyszczegolnione sa guma drazka stabilizatora oraz tuleja stabilizatora. rozumiem ze te 2 rzeczy lacznie stworza komplet do jednego stabilizatora (w sensie ze to nie sa 2 identyczne czesci)

Odpowiedz do tematu