Zgrzyty przy ruchu kierownica |
Autor |
Wiadomość |
kamil777
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 26-03-2010, 22:02 Zgrzyty przy ruchu kierownica
|
|
|
Witam wczoraj wymienilem opony podjechalem potem na stacje diagnostyczna sprawdzic zawieche i amortyzatory po zimie i zadowolony uslyszalem ze wszystko jest ok. Dzisiaj jednak jak na zlosc pojawilo sie dziwne zjawisko przy ruchu kierownica dobiega dzwiek jakby zgrzyt probowalem nasluchiwac skad on dobiega i wydaje mi sie ze to, gdzies z przekladni kierowniczej macie moze jakies pomysly od czego to moze byc? |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 27-03-2010, 09:04
|
|
|
Ciekaw jestem jakiego rodzaju masz te zgrzyty. Jeśli takie trzeszczenie to ja obstawiam na to to że trzeszczą ci łączniki stabilizatora. U mnie tak było jak ruszałem kierownicą to one trzeszczały. Wstrzyknąłem pod te gumki na łącznikach oleju i ucichło. Niech ktoś porusza kierownicą a ty sprawdz czy to nie to. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
kamil777
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 29-03-2010, 22:02
|
|
|
Dzisiaj probowalem znalesc przyczyne ja ruszalem kierownica a znajomy w kanale obserwowal stwierdzil ze sa lekkie luzy na laczniku stabilizatora oraz na drazku kierowniczym ( nie na koncowce ), lacznik wymienic latwo ale czy ktos z was wymienial drazek duzo jest przy tym pracy np czy bez kanalu da rade? |
|
|
|
 |
|