|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] 2,5V6 - Szczecin '99, 2,5V6 Radom '98 - sedan |
Autor |
Wiadomość |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 05-04-2010, 19:59 [EAx 97-04] 2,5V6 - Szczecin '99, 2,5V6 Radom '98 - sedan
|
|
|
witam wszystkich
jestem tu nowy, zachorowałem na punkcie Galanta VIII do tej pory jeżdzę Mondeo MK1 1993r. Proszę Was o opinie na temat tego samochodu ze Szczecina:
http://allegro.pl/show_item.php?item=974790907 jakby ktoś z Was miał możliwość go obejrzeć na żywo byłbym wdzięczny.
Kod: | Samochód w bardzo dobrym stanie , w pełni sprawny i zadbany, pochodzi z Niemiec od pierwszego właściciela. Do końca serwisowany, z bardzo małym przebiegiem, w komplecie oczywiście wszystkie dokumenty łącznie z książką serwisową.
Przyjedź obejrzeć a na pewno się nie zawiedziesz !!!
Cena KUP TERAZ 16.500 zł - zadzwoń po wszelkie inne informacje !!!
Preferowany kontakt telefoniczny pod numer: 796-080-401 begin_of_the_skype_highlighting 796-080-401 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 796-080-401 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 796-080-401 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 796-080-401 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting 796-080-401 end_of_the_skype_highlighting |
|
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 06-05-2010, 10:37, w całości zmieniany 10 razy |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

Auto: EJ9
|
Wysłany: 05-04-2010, 20:57
|
|
|
PRZEDliftingowy model, niezarejestrowany - 3tysiace zlo sobie dolicz bo akcyza 18%, popros o VIN bo najprawdopodobniej to rok 98 a za takie pieniadze mozna kupic juz poliftowego galanta:) |
_________________ 92' Colt 1.6 GLXi -
00' Carisma Dynamics 1.8 GDI - sprzedana
98' Galant V6 Winter Edition - sprzedany
97' L - E5CW :( buum było
97' Honda Civic 1.4i
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=13173 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23637 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-04-2010, 21:46
|
|
|
Za ta cene to auto to nie jest jakis mega rarytas, wersja podstawowa, nawet lakier nie jest metaliczny, poza tym ze w dodatkowym wyposazeniu ma Webasto, ale jest to wersja przedliftowa, do tego auto jeszcze do oplat, jakby to był sport Edition, albo Avance to moznaby sie zastanawiac, według mnie nic specjalnego |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-04-2010, 22:12
|
|
|
dzięki za kubeł zimnej wody na głowę to mi było chyba potrzebne |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:02
|
|
|
powiem tak, widzialem to auto przed polerka ,i lakier wygladal fatalnie, z wygladu , ogladany na bardzo szybko auto nie wyglada jakos drastycznie,zeby bylo spawane z dwoch, natomiast widze,ze chlopaki z myjni odwalili kawal dobrej roboty |
|
|
|
 |
pawliku
Forumowicz Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 3165 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:05
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | natomiast widze,ze chlopaki z myjni odwalili kawal dobrej roboty | dokładnie gratuluje temu kto go tak wypicował bo chyba nawet aż takie czyste pod maską z fabryki nie wychodziły |
_________________ Mitsubishi Colt C58A GTi 1990r ---- Był
Mitsubishi Lancer C66A 1992r ---- Jest i będzie
Mitsubishi Lancer C62A 1991r ---- Dawca
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:08
|
|
|
pawliku napisał/a: | dokładnie gratuluje temu kto go tak wypicował bo chyba nawet aż takie czyste pod maską z fabryki nie wychodziły |
sam myje u nich auta |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:14
|
|
|
pawliku napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | natomiast widze,ze chlopaki z myjni odwalili kawal dobrej roboty | dokładnie gratuluje temu kto go tak wypicował bo chyba nawet aż takie czyste pod maską z fabryki nie wychodziły |
no fakt, tym bardziej że gościu wszystkie auta które sprzedaje ma tak odpicowane że szok, przynajmniej na zdjęciach, dzięki bardzo będę szukał dalej, może trafię na jakąś "szyszunie" z Waszą pomocą, a może ten:
http://allegro.pl/show_item.php?item=984437011
kurcze tylko szkoda że srebrny
Kod: | MITSUBISHI GALANT 2.5 V6
po liftingu
Sport Edition
100% BEZWYPADKOWY !!!
PRZEBIEG: 106 tyś. km oryginalny i udokumentowany
POJEMNOŚĆ: 2498cm3
MOC: 163km
ROK: 2000
Dziś do zaoferowania mam bardzo ładnie utrzymanego Mitsubishi Galanta w wersji Sport Edition po face-liftingu, ostatni wypust SE, z najlepszym dostępnym w tym aucie silnikiem 2.5 V6 i skrzynią TIPTRONIC.
Auto odkupione prywatnie od Niemca, Pan z roku 1953, a wcześniej 1-y właściciel z 1948 r., czyli w sumie dwóch właścicieli.
Stan Galanta określam na perfekcyjny, zarówno technicznie jak i wizualnie.
Auto nie jeździło wszystkich zim, dzięki czemu lakier jest niemalże jak nowy, i przebieg jest znikomy jak na motor 2.5.
Jedynym mankamentem, jest kilka rysek a dolnej części przedniego zderzaka o raz ryska na masce, co zarazem świadczy o oryginalnym stanie auta i bez wypadkowości.
Poza tym gwarantuję, że nie ma się do czego przyczepić.
Warstwy lakieru sam mierzyłem dod. miernikiem dla pewności i wszędzie jest jednakowo.
W aucie nie były palone papierosy.
Zawieszenie nie wytłuczone po naszych drogach, silnik pracuje bardzo cicho, na postoju praktycznie go nie słychać, pracuje tak jak na japońskie V przystało, biegi wchodzą bardzo płynnie i bezproblemowo, bez szarpnięć, zmieniają się przy tych samych obrotach, karoseria bez skaz, rdzy itp.
Auto garażowane, dzięki czemu lakier jest dobrze zachowany.
Do dnia dzisiejszego Galant jeździ na pełnym syntetyku 5W-40.
- ost. wym. przy 100.000 km.
Rozrząd wym. został przy 80k km na co mam oczywiście rachunek!! |
|
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 06-04-2010, 08:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-04-2010, 23:25
|
|
|
Tomii, zadardy zderzak napewno widziałeś z lewej strony, antena na tylnym błotniku nie oryginalna, przypuszczam ze nadkola tylne były robione, komora silnika wygląda na oryginal, wg mnie auto godne uwagi i warte swojej ceny, bynajmniej z tego co zdjecia pokazuja, do tego musisz doliczyc jeszcze koszty opłat i rejestracji. |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-04-2010, 23:35
|
|
|
robertdg napisał/a: | Tomii, zadardy zderzak napewno widziałeś z lewej strony, antena na tylnym błotniku nie oryginalna, przypuszczam ze nadkola tylne były robione, komora silnika wygląda na oryginal, wg mnie auto godne uwagi i warte swojej ceny, bynajmniej z tego co zdjecia pokazuja, do tego musisz doliczyc jeszcze koszty opłat i rejestracji. |
to tak z 5-tysi trzeba by było dorzucić myślę na początek na szybko licząc, boje się trochę tego tiptronica (może niepotrzebnie) i czy przebieg jest rzeczywiście prawdziwy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 05-04-2010, 23:47
|
|
|
Tomii napisał/a: | czy przebieg jest rzeczywiście prawdziwy | tego ci nikt nie powie na 100%, mozesz jedynie zadzwonic do osatniego serwisu widniejacegoi w ksiazce serwisowej i zapytac przy jakim przebiegu osttannio byl wykonywany przeglad.
Polecam ten watek http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247
Automatu raczej sie nie obawaj, sa malo awaryjnie, czasami potrafi sie zepsuc konwerter, ale to jak w kazdym aucie z automatem, trzeba dbac i zakładac dobrej jakosci czesci eksploatacyjne, a bedziesz zadowolony.
5tys musisz liczyc na oplaty rejestracje i wymiane rozrzadu i podstawowych oliw oraz filtrów. |
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 06-04-2010, 08:32
|
|
|
Tomii napisał/a: | kurcze tylko szkoda że srebrny |
Srebrny idealnie pasuje z SE
Jest to 1999r. Przebieg raczej mało prawdopodobny (chyba, że ma mocne dowody ). Same koszty przerejestrowania to około 3 tys zł. Reszta czyli pasek i inne będzie ok 2 tys zł. Robi nam się niezła kwota. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 06-04-2010, 10:26
|
|
|
fj_mike, ale przyznałbyś ze jeżeli auto faktycznie okaże sie taka 90% igła (bo 100% igła to tylko w salonie) to warto byłoby zainwestowac wiecej grosza i miec się z czego cieszyc |
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 06-04-2010, 12:14
|
|
|
Jeśli auto faktycznie taka igiełka to warty tych pieniędzy. Nie problem kupić szrota i w niego inwestować |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-04-2010, 15:04
|
|
|
fj_mike napisał/a: | Jeśli auto faktycznie taka igiełka to warty tych pieniędzy. Nie problem kupić szrota i w niego inwestować |
no tak napaliłem się ale niestety mnie nie stać (akcyza+rejestracja+opłaty+ubezpieczenie!), szukałem tak do 18tyś zł na gotowo ale z tego co piszecie ciężko będzie znaleźć coś dobrego do tej kwoty, |
|
|
|
 |
|
|