To ptak? Nie, to samolot? Nie to GALANT :D |
Autor |
Wiadomość |
AnoniM79 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-04-2010, 17:02
|
|
|
Projekt tej Nyski z przodem gala jest okey tylko nie dokończony.... pomysł okey ale jakoś wykonania bardzo słaba prawie zerowa dbałość o szczegóły itp. |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 06-04-2010, 19:13
|
|
|
Wszyc napisał/a: | prawie zerowa dbałość o szczegóły itp. | w samochodzie którego przeznaczeniem jest drifting trochę mija się z celem spuszczanie się nad detalami które mogą ulec zniszczeniu przy pierwszym przejezdzie |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-04-2010, 19:25
|
|
|
no masz racje ale patrząc na ich inne projekty to chała straszna |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 06-04-2010, 21:23
|
|
|
swinks_UK napisał/a: | Wrzućcie na luz!
Taki spoiler też był do Galanta | dokładnie tommyc1 napisał/a: | Cóż, taka sama wieś jak w Evo czy Imprezie . | kwestia gustu IMHO - Evo i Impreza w takim dużym skrzydłem wygląda właśnie elegancko i do tego w tych autach nie jest to "gadżet" na wyrost
To samo się tyczy Mitsu 3000GT VR-4 - też ma podobną "lotkę" na klapie
A ten konkretny model nie jest pewnie jeszcze "skończony" w sensie zrobiony na cacy Widocznie właściciel nie dysponuje czasem żeby od razu odstawić do blacharza i lakiernika zarazem - żeby to wyglądało jak być powinno - czyli OK |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 07-04-2010, 10:56
|
|
|
roch_27, ale to jasne, że jeszcze projekt nie jest dokończony, nieważne czy to kwestia czasu czy kasy.
Sam spojler w autach o zacięciu sportowym spełnia ważną rolę. W EVO nikt go nie zakłada dla wyglądu, ale w cywilnym galancie to przerost formy nad treścią- jak lotka dachowa do malucha
Auta w których coś takiego było montowane to typowo sportowe fury
Piotrek, chyba zgodzisz się ze mną, że gdy projekt zostanie ukończony, to ten "Avance" wyglądałby znacznie lepiej bez tego gadżetu? |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 07-04-2010, 11:03
|
|
|
Ja się na spojlerach nie znam, dlatego mnie dziwi ze porsche nie musi miec takiego skrzydla, veyron czy DB9 tez nie a japonce uparcie zakladaja skrzydla, ktore wg mnie sa smieszne...ma to swoj styl, ale troche jarmarczny . Ale powtarzam jeszcze raz, nie jestem ekspertem, porownuje tylko do inncyh super szybkich maszyn, ktore tego NIE POTRZEBUJA:) |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 07-04-2010, 11:15
|
|
|
Niektóre porsche mają, nawet wysuwany A w Porsche supercup auta mają jeszcze większe płetwy z tyłu..
tommyc1, zwróć uwagę, że lancer to typowe auto, które ma JEŹDZIĆ, a nie wyglądać. W przypadku aut, które wymieniłeś, wygląd ma znaczenie, dlatego auta są projektowane inaczej, ale są raczej królami prostych...
tommyc1 napisał/a: | porownuje tylko do inncyh super szybkich maszyn, ktore tego NIE POTRZEBUJA:) |
Jak jesteśmy przy super szybkich maszynach, to zwróć uwagę jak ważny jest spojler w F1.. |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 07-04-2010, 11:27
|
|
|
Lancer czy Impreza raczej takich prędkości nie rozwijają, jak F1, jeżdząc po ulicach...w rajdach też raczej nie grzeją po 300km/h... ale dobra, ja się nie znam, więc stąd to polemizowanie |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-04-2010, 12:51
|
|
|
co do sensu spojlera w evo i imprezie też jestem ciekaw jak to wygląda w tunelu aerodynamicznym bo coś nie jestem przekonany do jego skuteczności ale wygląda dobrze ten spoiler
chłopaki z AMS do Time Atack w evo wsadzają monstrualne spojlery do evo aż do linii dachu i to wtedy na pewno działa a jak seryjny?? hmm nie wiem może coś tam daje |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
seki
Forumowicz

Auto: Dziadkowóz i Szczeniakowóz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 86 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 07-04-2010, 20:25
|
|
|
Wszyc napisał/a: | co do sensu spojlera w evo i imprezie też jestem ciekaw jak to wygląda w tunelu aerodynamicznym bo coś nie jestem przekonany do jego skuteczności ale wygląda dobrze ten spoiler
chłopaki z AMS do Time Atack w evo wsadzają monstrualne spojlery do evo aż do linii dachu i to wtedy na pewno działa a jak seryjny?? hmm nie wiem może coś tam daje |
Uwierz, że te spojlery na klapie spełniają swoją funkcję i nie chodzi tutaj o poziom lansu .
A co do nyski z przodem Galanta to sam nie widzę zbytnio sensu w takich modach. Nie wiem ale koleś zapewne chciałby bardzo Gala tylko nie ma takiego co to się nim da driftować więc zrobił sobie jego namiastkę?
A nie łatwiej po prostu kupić Gala? No chyba, że sam przód był tańszy |
_________________ Życie zaczyna się od 8000 RPM |
|
|
|
 |
areksz121
Mitsumaniak Elektronik
Auto: E54A 2.0 V6 M/T '94
Pomógł: 26 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1327 Skąd: Rzeszów/Markowa/Dordrecht
|
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-04-2010, 22:53
|
|
|
takie spojlery dorwiesz u autoR.... jakie są przemilczę... |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 07-04-2010, 23:44
|
|
|
Cytat: | http://auto.marktplaats.n...fta_ind=10&fs=1 |
Dałem podobnego wcześniej . Wieś po całości. Wygląda jak Dark Vader w wersji japońskiej... |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
|