Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z kluczykiem...
Autor Wiadomość
kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2010, 18:45   Problem z kluczykiem...

Z przykrością muszę stwierdzić, że właśnie pękła mi guma, w której osadzony jest kluczyk do mojej Carismy. Kupując samochód otrzymałem tylko jeden kluczyk, bo poprzedni właściciel po pęknięciu owej gumy go najzwyczajniej w świecie zgubił. No i teraz takie pytanie: czy macie jakieś pomysły co zrobić by kluczyka nie zgubić, czyli żeby po prostu nie wypadł z gumy podczas przenoszenia czy podobnych czynności?

Cała ta historia z kluczykiem sprawiła, że chyba będę musiał dorobić drugi, co właściwie też mi się nie uśmiecha, bo to koszt +/- 300 zł... :evil:

cane 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2010, 22:12   

Więcej o kluczykach w tym temacie.

Ja swój kluczyk naprawiałem przy pomocy poxipolu (modelowałem ucho i wklejałem grot do gumowej obudowy). Działa już rok bez żadnych problemów. 8)

patriotazz 
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Wysłany: 15-04-2010, 20:21   

U mnie był podobny problem ja rozwiazałem go taśmą izolacyjną w kolorze nadwozia niedawno dorobiłem nowy i koszt to 120zł

laskadan 
Mitsumaniak
Pozdrawiam Daniel :)

Auto: Carisma 1.8 GDI LX '97
Wysłany: 16-04-2010, 00:26   

Ja trochę pobawiłem się poxyliną trochę szlifowania, wiercenia i malowania i kluczyk jak nowy nie do zdarcia :)

jaxan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Wysłany: 18-04-2010, 22:13   

Mi kluczyk pękł, bo się zamki w drzwiach wyrobiły i z siłą musiałem kręcić. Teraz zakupiłem sterownik do centralki i będzie na pilota śmigał.

laskadan napisał/a:
Ja trochę pobawiłem się poxyliną trochę szlifowania, wiercenia i malowania i kluczyk jak nowy nie do zdarcia

To zrobię z pękniętym :)
A jeśli chodzi o koszt dorobienia to jest to kwestia 120-130 zł. Tak jak pisał patriotazz,

ziutekmb 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.6 16v 1997r Carisma GLX
Wysłany: 19-04-2010, 12:05   

Tak jest ja ostatnio dorabiałem kluczyk w Lublinie w TESCO koszt 110 zł lub przekładka starego w nową obudowe Koszt 100 więc lepiej dorobić drugi

RoBSoN_97 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma GLS Exlusiv
Wysłany: 26-05-2010, 19:30   

Witam.
Ja dorobiłem do Cari klucz z immo za 90 zł na Słomczynie, wiadomo z jakich względów- zbyt miękka gumowa oprawka kluczyka- nie chciałem, żeby się zniszczył (jest jako zapasowy). Dorobiony jest o niebo lepszy pod tym względem. Miałem tylko emblemaciki wymienić na Mitsubishi, ale akurat nie mieli i oddali mi kase :( trzeba czekać. Wygląd dorobionego kluczyka:

Emblemat Mitsubishi o średnicy 14 mm za 6 zł na alledrogo (trzeba poczekać bo jest któryś w kolejności wyświetlania):

Odpowiedz do tematu