Nowy Dealer Mitsubishi w Gdańsku |
Autor |
Wiadomość |
topcan
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 2004 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-11-2009, 23:25 Nowy Dealer Mitsubishi w Gdańsku
|
|
|
no jak w opisie Motor Centrum jest nowym Dealerem Mitsubishi czy ktoś korzystał już u nich z servisu jeśli tak to prosił bym o opinie |
|
|
|
 |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
|
Wysłany: 28-01-2010, 14:10
|
|
|
W ub.tygodniu odwiedziłem, ale salon sprzedaży, jak na początek to obsługa bardzo słaba, ktoś kto 1 raz wpadnie może 2 raz nie przyjść, żeby o cokolwiek zapytać czekałem kilkanaście minut, choć byłem jedynym klijentem w salonie, a obsługa siedziała i gawędziła, gdybym nie poprosił to nikt by nie zainteresował, moja ocena jest negatywna !!.
Wcześniej byłem w sąsiednich salonach:
Chevrolet - bardzo dobra obsługa
Opel - bdb
Suzuki - bdb
Te salony wraz z Mitsu to jedna sieć dealerska, poza Mitsu w pozostałych bardzo fachowe podejście, ale mam nadzieje i śpiący pracownicy w Mitsu obudzą z zimowego snu. |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 10-02-2010, 10:31
|
|
|
Jeśli tak serwisują Mitsu, jak Vectrę mojego teścia i Agilę Teściowej, to jestem przerażony, bo w obu przypadkach poprawiam notorycznie błędy serwisu...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

Auto: Lancer SB 2008 1.8 Invite
|
Wysłany: 06-03-2010, 10:45
|
|
|
Byłem u nich na przeglądzie Miśka. Robota wykonana... no... po prostu wykonana. Olej mam (choć nie wiem czy tylko dolewka czy wymiana, jakiś taki ciemny a castrol jest jasny), filtr oleju też niby wymieniony. Poza tym... w sumie nic, tylko umyli auto. Książkę serwisową mam niemiecką a pan Wojtuś, który przyjmował moje auto (taki cwaniacki Jolero, który sprawiał wrażenie niedoszłego kierownika) stwierdził, że muszę książkę wysłać do Mitsu w Warszawie, aby wymienili mi na polską wersję. W dodatku stwierdził, że auto, jeśli miało stłuczkę (wymieniony prawy błotnik i uszkodzona lampa) to nie ma gwarancji. Chciałem parsknąć śmiechem, ale się powstrzymałem. Z ciekawości zadzwoniłem w obu sprawach do Mitsu w Warszawie a tam osoba bardziej kompetentna zamilkła na chwilę i usłyszałem "nie rozumiem - po co? Co ten człowiek wygaduje?". Tak więc gwarancja jest, a książki nie muszę wysyłać. Materiały owszem można swoje przywieźć, ale na hali już być nie można. Coś do ukrycia? Zastanawiam się czy na następnym przeglądzie samemu nie spuścić oleju, wlać nowy, wymienić filtry a do nich jechać tylko na przestawienie kompa na następne 20.000km i na sprawdzenie klocków, naciągnięcie ręcznego i innych pierdół |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 07-03-2010, 20:20
|
|
|
jedź następnym razem do margo w gdańsku, tam przynajmniej będziesz widział przez szybę co robią z twoim samochodem, popijając kawkę i czytając aktualną gazetkę.
Ja zdecydowanie polecam (nigdy nie miałem do nich zastrzeżeń), doświadczenie mają jakby nie patrzeć największe z serwisów w 3mieście (jeśli chodzi o Mitsubishi i Hyundai), obsługa podobno znacznie się poprawiła, tak mówi HugoOrmo...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

|
Wysłany: 11-03-2010, 16:04
|
|
|
Kibloo napisał/a: | jedź następnym razem do margo w gdańsku, tam przynajmniej będziesz widział przez szybę co robią z twoim samochodem, popijając kawkę i czytając aktualną gazetkę.
Ja zdecydowanie polecam (nigdy nie miałem do nich zastrzeżeń), doświadczenie mają jakby nie patrzeć największe z serwisów w 3mieście (jeśli chodzi o Mitsubishi i Hyundai), obsługa podobno znacznie się poprawiła, tak mówi HugoOrmo...
pozdro |
Następnym razem wypróbuję... Choć słyszałem plotkę, że margo to dziadostwo jakich mało... Ale skoro mówisz, że nie są źli... to sprawdzę |
|
|
|
 |
muzyczek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID Ralliart
|
Wysłany: 24-04-2010, 18:20
|
|
|
ja wlasnie zostawilem autko w Motor Centrum na kilka dni na wymiane gwarancyjna przeplywomierza i przeglad po 60tysiach przy okazji . We wtorek odbieram to bede mogl sie wypowiedziec, ale poki co to na hali moglem przbywac bez problemu tylko wazne zeby byl przy mnie pracownik. |
|
|
|
 |
Silverrr
Mitsumaniak Jackdaw

|
Wysłany: 27-04-2010, 02:57
|
|
|
muzyczek napisał/a: | ja wlasnie zostawilem autko w Motor Centrum na kilka dni na wymiane gwarancyjna przeplywomierza i przeglad po 60tysiach przy okazji . We wtorek odbieram to bede mogl sie wypowiedziec, ale poki co to na hali moglem przbywac bez problemu tylko wazne zeby byl przy mnie pracownik. |
No patrz pan a mi dziadostwo nie pozwoliło siedzieć przy przeglądzie i wymianie oleju |
|
|
|
 |
KwaS
Nowy Forumowicz
Auto: EA2W '97
|
Wysłany: 22-05-2010, 13:35
|
|
|
i jak poszło muzyczek? Jak ja byłem i powiedziałem że mam gala to zobaczyłem mały grymas na twarzy:/ |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 14-06-2010, 08:54
|
|
|
Ja kupiłem niedawno auto u nich. Jeśli chodzi o wrażenia ze sprzedaży i sposobu wykonania transakcji to wrażenie pozytywne. Szybko odpowiadali na maile i konkretnie. Nie bylo tez problemu, żeby utargować conieco. Przegląd pewnie dopiero w przyszłym roku, dam znać ... |
|
|
|
 |
small
Forumowicz
Auto: misiek
|
Wysłany: 03-01-2011, 20:56
|
|
|
Dzień Dobry wszystkim,
Czy możecie mi powiedziec ile czasu trwalo odebranie waszego auta od dealera w Gdańsku Motor Centrum samochodu z kratką od momentu, kiedy pojazd znalazł się na ich placu? U mnie to trwa długo, bardzo długo. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
|
Wysłany: 04-01-2011, 08:45
|
|
|
U mnie to trwało ok. 2 tygodni chyba. Trochę mi się fakty zacierają już, ale nie przypominam sobie, żebym był jakoś bardzo zawiedziony czasem oczekiwania.
Tak przy okazji - jestem po pierwszym przeglądzie po 20kkm. W końcu nie pojechałem do Motor Centrum, tylko do Plichty w Gdyni. W Gdańsku chcieli więcej, mimo, że u nich kupowałem samochód, a poza tym do Gdańska mam znacznie dalej. Serwis u Plichty oceniam jako poprawny, bez szczególnych namiętności na + lub na -. |
|
|
|
 |
mk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 Int+
|
Wysłany: 28-04-2011, 18:59
|
|
|
moje wrażenia - niestety negatywne
http://forum.mitsumaniaki...p=863903#863903
pozdrawiam
mk
ps. mały komentarz - drugi przegląd powinien być droższy od pierwszego (filtr paliwa w silniku 2.2), ale nie o 800 PLN... |
|
|
|
 |
trooper
Mitsumaniak
Auto: OIII 2.2DID Automat Intense +
|
Wysłany: 29-06-2016, 20:54
|
|
|
Dobra to ja odgrzeję ten temat. Z racji tego że cuś mnie krzypi przy ruszaniu z miejsca z większym gazem na skręconych kołach a outek wciąż na gwarancji i przy braku ASO w Gdyni (coś ten koło Tesco się nie może otworzyć ) to trzeba pojechać do Gdańska.
Coś się od tamtych wpisów poprawiło? Ktoś korzysta? jakie opinie? |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
|
Wysłany: 02-07-2016, 12:57
|
|
|
Generalnie Ci Panowie ta po prostu pracują, z sercem nie bardzo będą podchodzić do Twojego samochodu. Generalnie zmieniło się tam troszkę, może warto sprawdzić. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
|