Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Owczar
28-04-2010, 13:17
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1998, Gorzów Śląski, uszkodzony -pro
Autor Wiadomość
piterazim 
Nowy Forumowicz

Auto: gsx-r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2010, 12:56   [EAx 97-04] Galant 2.0, 1998, Gorzów Śląski, uszkodzony -pro

Witam wszystkich

Przymierzam się do kupna Galanta. Chodzi mi o ten konkretny egzemplarz.
http://www.allegro.pl/sho...item=1012742589

Z rozmowy z sprzedającym wyszło, że powoli zaczyna pukać zawieszenie.

Co o nim myślicie? Może ktoś zna to autko.

Kod:
Witam.
Mam do zaoferowania autko, które parę miesięcy temu zostało sprowadzone z Niemiec. Wymienione były filtry (paliwa i oleju), olej w silniku, olej w skrzyni biegów, świece. Parę tygodni temu auto zjechało z podjazdu i wbiło się tyłem w bramę, czego dowodem są zaprezentowane zdjęcia. Kosz naprawy to ok 750 zł.
Samochód posiada nowy akumulator BOSCH, 4x elektryczne szyby, elektrycznie regulowane lusterka, podgrzewane lusterka, klimatronic (jak najbardziej sprawna), 4 poduszki powietrzne, el. regulacja świateł, światła przeciwmgielne. Po zetknięciu z ową bramą przestała świecić kontrolka ESP. W razie jakichkolwiek pytań- zawsze chętnie pomogę.
SPRZEDAJĘ BEZ RADIA!

Ostatnio zmieniony przez fj_mike 28-04-2010, 20:44, w całości zmieniany 2 razy  

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 28-04-2010, 13:18   

piterazim, prośba o dopasowanie do arkusza: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40247

[ Dodano: 28-04-2010, 13:22 ]
Naprawa 750zł? To chyba jakiś żart... Dwa elementy do malowania, błotnik raczej nie do wyklepania... Zderzak do wymiany, a nie wiadomo co jeszcze.

Brak zdjęć wnętrza, komory silnika. Grill nieoryginalny.

Na początek poproś o VIN, lepsze zdjęcia, w tym zdjęcie komory, kierownicy, siedzeń, gałki zmiany biegów, oraz zdjęcie każdej ze stron po kątem prostopadłym.

Oraz zapytaj sprzedawcę za ile odda auto bo licytacja samochodu na allegro to chyba pomyłka.

piterazim 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2010, 13:30   

cena wstępnie to 8000

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 28-04-2010, 13:43   

Lewy kielich nie do końca mi się podoba, jakby była na nim szpachla...
Na obu dość mocno postępujaca korozja.

Mało płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Kierownica wygląda ok.

Poproś o zdjecia całej sylwetki auta w lepszej jakości. Trzeba się przyjrzeć przodowi. Zapytaj czy klima jest sprawna w pełni.

Zastanów się czy nie lepiej kupić coś nie po kolizji.

Jak pisałem. Uszkodzenie nie jest duże, ale błotnik raczej nie do rekonstrukcji. Jak robisz błotnik to odrazu wypada zrobić reperaturki, bo nadkole z lewej mocno zgnite. Z prawej nie widać, ale pewnie podobnie.
Naprawa nie będzie prosta, bo blacharz będzie musiał wstawić fragment tylnego błotnika... Zderzak może poklei, ale na wstępie masz do malowania zderzak, oraz oba błotniki jeśli zdecydujesz się na naprawę nadkoli. Muszisz kupić 2 reperaturki oraz tylny błotnik, jeśli ktoś w ogóle zechce sprzedać tylny błotnik... Przeważnie sprzedają całe ćwiartki. Poza tym ba bramę i saoistne stoczenie to mi nie wygląda.

Popatrz jak wyglądają uszkodzenia przy takich uderzeniach: http://www.youtube.com/watch?v=_vZ3fUCbF84

piterazim 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2010, 14:30   

na allegro znalazłem ćwiartkę za 170 zł z przesyłką

co do malowania nie ma problemu - mam sprzęt więc mogę sam pomalować.
generalnie migomat też mam, ale blacharki w samochodzie jeszcze nigdy nie robiłem więc raczej oddam do speca

klima niby sprawna - chyba się przejadę z kumplem mechanikiem - jednak najlepiej oglądać na żywo

dzięki za pomoc :)

sebo199 
Mitsumaniak

Auto: BMW 525 td
Wysłany: 28-04-2010, 15:46   

Jakoś błyszczy się śrubka mocowania lampy lewej i fajnie jest przykręcona podpórka maski, na dwa wkręty krzyżakowe. Coś w tych okolicach było grzebane.

piterazim 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2010, 19:11   

najbardziej martwi mnie

Cytat:
Po zetknięciu z ową bramą przestała świecić kontrolka ESP.

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 28-04-2010, 20:20   

To nic strasznego, bo ESP nie ma ;)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-04-2010, 18:35   

Auto na sprzedazstoi juz kilka miesiecy, furory nie robi, naprawa jest grubsza niz opisana przez sprzedawce, no chyba ze robisz auto na handel, to szpachla wszystko przyjmie i sie zmiscisz w cenie 750zl naprawa plus czesci, chcacrobic todla siebie to proponowalbymwymiane poszycia boku, takie poszycie nowe mozna dorwac zaokolo 1000zl na allegro, koszt robocizny napewno przekroczy 1000zl.
Dlaczego sprzedajacy nie daje zdjec prawej strony auta :?:
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu