Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] zmiana panelu regulacji temp. z pokręteł na clima
Autor Wiadomość
krystekw 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II 99' 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-04-2010, 23:46   [Cari 1.6] zmiana panelu regulacji temp. z pokręteł na clima

Witam, dzisiaj wpadłem na pewnien pomysł, zeby wymienić panel z pokrętłami regulacji temp i nawiewu na taki jaki ma automatyczna klima, czyli wyświetlacz i miękkie przyciski. Może to sie wydać dziwnym zapytaniem, ale do pokręteł idzie tylko okablowanie połączone kostką z panelem bez żadnych linek, czyli pokrętła też są sterowaniem w pełni elektronicznym, zastanowiło mnie wiec czy panel z "miękimi" przyciskami i wyświetlaczem ma takie samo podłączenie jak ten z pokrętłami. Ogólnie pytanie to czy da sie załozyć i jakimi nakładami climatronic do mojej carismy, no i czy wogóle moge dalej rozważać możliwość poprawy estetyki wnętrza zamieniając wspomniany panel. Moje autko to cari z 99' w "nowej budzie" , ze zwykłą klimą, 1.6 benz wersja COMFORT. bylbym wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź lub umotywowane zbicie z mojego pomysłu

Sylwan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 GLX 16V
Wysłany: 28-04-2010, 10:16   

Też się nad tym jakiś czas temu zastanawiałem i z chęcią bym się dowiedział czy tak można w ogóle zrobić...
Jest - Citroen C5 2,0 2003r - 2011-...
Jest - Audi Q5 2,0 TFSI 2013r - 2023-...

krystekw 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II 99' 1.6 16V
Wysłany: 28-04-2010, 22:55   

widze, że ten wątek nie cieszy się wogóle zainteresowaniem, a szkoda, bo sądziłem, że czegoś się dowiem od innych użytkowników. Mam nadzieję, że jednak ktoś coś napisze na ten temat.

guziec 
Mitsumaniak
Sebastian

Auto: carisma 1.8GDI 98r
Wysłany: 29-04-2010, 01:20   

witam
z tego co wiem to panel klimatronika(ten z wyświetlaczem) był w cari przed liftem, a po lifcie to robili tylko te z pokrętłami, ale nie jestem do końca pewny
przy oglądaniu ofert na "alledrogo" nie widziałem nic takiego

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 29-04-2010, 13:58   

Tak, panel jest przed liftem, po lifcie wszystko masz wyświetlane na wyświetlaczu komputera.
Wydaje mi się że byłby lekki problem z umiejscowieniem takiego panelu w wersji po lifcie. Nie jestem tego pewien na 100% ale wydaje mi się, że sam panel ma inny kształ i wielkość tak więc byłoby mało estetycznie :P
ALe nie mówie, że jest to nie możliwe :mrgreen:

Rob600 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 1997r.
Wysłany: 29-04-2010, 22:49   

Rozumiem że chodzi o to:

ale mam pytanie czy do Cari przed liftem z manualną klmą można założyć taki panel ??
Bo są gały a było by ładniej ;)

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 29-04-2010, 23:10   

Nie ma rzeczy niemożliwych :) kwestia tylko cze chce się w to bawić itp. Bo ppotrzeba będzie poprzekładać silniczki, czujniki, sterowniki konsole itp itd. więc troche by tego było :)

jolly69 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Wysłany: 03-05-2010, 08:39   

Rob600 napisał/a:
ale mam pytanie czy do Cari przed liftem z manualną klmą można założyć taki panel ??
Bo są gały a było by ładniej

musiałbyś wymienić pół auta, a konkretnie cały układ klimy z dmuchawą, zarówno pod konsolą jak i w komorze silnika bo tam też jest inna, według mnie to już lepiej auto zmienić na takie z klimatronic.

Rob600 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 1997r.
Wysłany: 03-05-2010, 20:41   

Szkoda :(
Nie klimatronik nie jest mi aż tak potrzebny aby wymieniać autko ;)
Może następne auto będzie go już miało ale to kiedyś ;)

Pozdro

Odpowiedz do tematu