Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Co to za wersja?
Autor Wiadomość
Mithrill 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: Lancer 1.6 16V (C66A)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-05-2010, 23:57   Co to za wersja?

Witam wszystkich serdecznie! To mój pierwszy post na tym forum.

Mam do czynienia z takim modelem Lancera, ale nigdzie nie mogę o nim znaleźć żadnych informacji. Podobno to jakaś wersja przejściowa, ale chciałbym poczytać o nim coś więcej (jakie były wersje silników, wyposażenia, ile wyprodukowano tych samochodów itd.).

Buda jest starsza, ale silnik ma już z następnej generacji - 1.6 16V 113KM.
Ma niestandardowy wygląd, białe kierunki, elektryczne wyposażenie (szyber, okna, lusterka, centralny zamek), chromowe dodatki itd. W innych Lancerkach IV tego nie widziałem.

Byłbym wdzięczny za wszelkie info na temat tego modelu (linki itp.). Chciałbym wiedzieć, czy jest to auto większej wartości (kolekcjonerskiej) niż pospolite modele Lancera IV. Ogólnie zastanawiam się, czy opłaca się w niego ładować kasę. Gdyby był czymś w miarę wyjątkowym, to chętnie go zostawię jako "klasyk" od Mitsubishi :lol:

Dzięki!

EDIT

Dzięki mkm! Nie znam się na tym do końca, a przeważnie widuję te "jeszcze bardziej zwykłe" Lancery. Patrząc na to, co zrobił spyder_1988 ze swoim Mitsu, wiem, jak bezsensowne było moje pytanie o ładowanie kasy... :D

Jednak ja mam nieco inną wizję, która wygląda mniej więcej tak (oczywiście nieco mniejsze felgi, jakiś spojlerek na tył, malutka kalkomania lub czerwony pasek dookoła... jeszcze myślę nad detalami):

Póki co, zbieram fundusze :P
Ostatnio zmieniony przez Mithrill 08-05-2010, 15:29, w całości zmieniany 2 razy  

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 04-05-2010, 00:14   

"Zwykły" Lancer po liftingu z koncowki produkcji.
Zapraszam do dzialu Nasze Miski. Załóż temat, wklej foto wnetrza opisz wyposazenie, a dowiesz sie wszystkiego :)
Czy warto ładowac kase? Na to pytanie sam sobie odpowiedz...
http://forum.mitsumaniaki...p=683871#683871

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-05-2010, 09:31   

Mithrill wersja C66A - żałuj, że nie jest to C63A ;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 04-05-2010, 09:51   

Hubeeert, chyba C68 ;)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-05-2010, 10:23   

C68A to 1.8 a Mithrill ma 1.6 4G92. Gdyby to było 4G61 to by miał fajniej w tej samej pojemności.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Mithrill 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: Lancer 1.6 16V (C66A)
Wysłany: 04-05-2010, 17:23   

Mowa o tym ze 160 kucami pod maską? :twisted:
No tak, byłoby ciekawie... nie wyobrażam sobie tego wozu po dodaniu jeszcze 50 koni. Wolałbym także, aby ktoś inny płacił wtedy za paliwo :)

Ja żałuję, że nie trafiła mi się wersja z napędem 4x4.

Odpowiedz do tematu