Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki....
Autor Wiadomość
Szary 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 99r.Comfort
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 16-07-2010, 01:10   Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki....

Witam Serdecznie Wszystkich :)

Mam 2 problemy związane z moją Cari...

1. Pewnego dnia jak jechałem przez miasto zapalił mi się check, po podłączeniu miska pod kompa nie bylo żadnego błędu, check został wykasowany. Minął dzień czasu i znowu to samo, po ponownym skasowaniu checka na następny dzień zrobiło się to samo. Co to może powodować, że komputer nie pokazuję błędu a check się zapala?

2. Mam zamiar wymienić żarówki te, które podświetlają duży wyświetlacz środkowej konsoli. Na forum znalazłem tylko artykuł o wymianie żarówki od włącznika awaryjnych i pisało, żeby zdemontować radio, potem półkę itd.. A mnie zastanawia to czy też muszę tak zrobić, czy po prostu ten daszek da się podważyć i wtedy się do tego dobrać bez rozbebeszania wszystkiego? Niby jest tam linia świadcząca o tym jak by się dało go podważyć.

Cari GDI po lifcie

Pozdrawiam i liczę na cenne wskazówki :)

herflik95 
Forumowicz
Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
Wysłany: 16-07-2010, 07:15   

tu znajdziesz odpowiedz na 2 pytanie: http://forum.mitsumaniaki...itlenie+zegarka

Budrys 
Forumowicz

Auto: Astra H
Wysłany: 16-07-2010, 07:57   

Do pierwszego pytania: Może zapala Ci się kontrolka od niskiego stany płynu do spryskiwaczy jest tuż obok check, albo coś z komputerem, że nie może odczytać/ połączyć się.

Szary 
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 99r.Comfort
Wysłany: 16-07-2010, 10:09   

herflik95 wielkie dzięki za odpowiedz :D

To na pewno nie jest kontrolka zbyt niskiego stanu płynu spryskiwaczy tak miałem w mojej pierwszej Cari z przed liftu :P a tutaj zapala się na 100% check, dodam,ze komputer dobrze się połączył tylko, że nie był to ten z ASO Mitsubishi, może dlatego nie wykryło błędu? Błąd chyba musi być skoro po skasowaniu checka na drugi dzień znowu się zapala...

Pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu