|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki.... |
Autor |
Wiadomość |
Szary
Forumowicz
Auto: Carisma II 1.8 GDI 99r.Comfort
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2010, 01:10 Dziwny objaw Check Engine i pytanie o żarówki....
|
|
|
Witam Serdecznie Wszystkich
Mam 2 problemy związane z moją Cari...
1. Pewnego dnia jak jechałem przez miasto zapalił mi się check, po podłączeniu miska pod kompa nie bylo żadnego błędu, check został wykasowany. Minął dzień czasu i znowu to samo, po ponownym skasowaniu checka na następny dzień zrobiło się to samo. Co to może powodować, że komputer nie pokazuję błędu a check się zapala?
2. Mam zamiar wymienić żarówki te, które podświetlają duży wyświetlacz środkowej konsoli. Na forum znalazłem tylko artykuł o wymianie żarówki od włącznika awaryjnych i pisało, żeby zdemontować radio, potem półkę itd.. A mnie zastanawia to czy też muszę tak zrobić, czy po prostu ten daszek da się podważyć i wtedy się do tego dobrać bez rozbebeszania wszystkiego? Niby jest tam linia świadcząca o tym jak by się dało go podważyć.
Cari GDI po lifcie
Pozdrawiam i liczę na cenne wskazówki |
|
|
|
 |
herflik95
Forumowicz Piotr

Auto: Skoda Octavia II 2.0 TDI
|
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 16-07-2010, 07:57
|
|
|
Do pierwszego pytania: Może zapala Ci się kontrolka od niskiego stany płynu do spryskiwaczy jest tuż obok check, albo coś z komputerem, że nie może odczytać/ połączyć się. |
|
 |
Szary
Forumowicz
Auto: Carisma II 1.8 GDI 99r.Comfort
|
Wysłany: 16-07-2010, 10:09
|
|
|
herflik95 wielkie dzięki za odpowiedz
To na pewno nie jest kontrolka zbyt niskiego stanu płynu spryskiwaczy tak miałem w mojej pierwszej Cari z przed liftu a tutaj zapala się na 100% check, dodam,ze komputer dobrze się połączył tylko, że nie był to ten z ASO Mitsubishi, może dlatego nie wykryło błędu? Błąd chyba musi być skoro po skasowaniu checka na drugi dzień znowu się zapala...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|