Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:35
[MSS benzynowy i LPG] SILNIK Problem z przyśpieszeniem
Autor Wiadomość
kotowoz
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2006, 23:38   [MSS benzynowy i LPG] SILNIK Problem z przyśpieszeniem

Witam, mam space stara 1.6 + lpg z 2002r przejechane około 115 tyś km. Ostatnio jednak odmawia mi posłuszeństwa a mianowicie jest strasznie „mułowaty” nie chce jechać!!! Objawy są identyczne zarówno na gazie jak i benzynie Na początku nie było to tak mocno zauważalne ale ostatnio objechał mnie z pod świateł maluchem!!!! nie miałem wesołej miny!!!! Pomocy!!! Wykonałem już ze znajomym mechanikiem kilka czynności:
Świece, przewody, filtr powietrza, sprawdziłem rozrząd, sondę lambdę.

Nie wiem co robić dalej ponieważ znajomy nigdy wcześniej nie zajmował się miśkami. Może macie jakieś rady?? Czy w space starze jest zawór recyrkulacji spalin w tym silniku (benzyna). Świeci się kontrolka od silnika ale to było od momentu kiedy go kupiłem, czyli jakieś pół roku (przejechałem przez ten czas 20 tyś. km) a świeci się przez instalację gazową bo jak jeżdze na benzynie to po pewnym czesi gaśnie, więc to raczej nie to. Sonda lambda podobno wymieniana była na gwarancji.

Jak myślicie co to może być?
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:27, w całości zmieniany 2 razy  

Misiek_Haribo
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 17:23   

U mnie podobne objawy to był układ wydechowy. Jeszcze dodatkowo zużycie paliwa odczuwalnie wzrosło.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2006, 17:29   

zapchany katalizator?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

machu
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 17:33   

Cześć,

Ja mam inny model, ale mailem podobne objawy, choc tylko na benzynie (nie jezdze na gazie). Winowajca okazal sie zaplon. Wystarczy ze zostanie przekrecony o 2 stopnie i juz jezdzisz mulem. Dodatkowo rzeczywiscie zauwazalnie wzrasta zuzycie paliwa.

kotowoz
[Usunięty]

Wysłany: 07-09-2006, 22:44   

Możliwe że to coś z wydechem, zaczeło coś brzęczeć pod autem. Sprawdze to jeszcze. Dzięki za podpowiedzi.

[ Dodano: 11-09-2006, 20:31 ]
Dziwne ale się "naprawiło" w niedziele wieczorem odstawiłem miśka na parkin. Za godzinkę jechałem na myjnie a on już jechał normalnie. Dziś przejechałem około 100 km i było spoko. Również dzisiaj byłem na diagnostyce ale nic nie stwierdzili. Kontrolke silnika wykasowali ale zapaliła się za 15 km (jazdy na gazie). Instalacja Landi może macie podobną i możecie polecić dobry serwis gazu w warszawie. Co sądzicie o tym na podleśnej? Pozdrawiam.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2006, 15:47   

A ja bym obstawiał, że instalacja gazowa jest przyczyną mulenia.
Tak jak planujesz podjedź do diagnosty, sprawdź i wyreguluj.

kotowoz
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2006, 10:48   

Byłem w aso na diagnostyce ale akurat było dobrze, koleś stwierdził że są jakieś błędy ale niemoże określic co było przyczyną. Na regulacji gazu byłem 3 razy w tym w 2 różnych serwisach (mających autoryzację Landi, bo taką mam instalacje). Problem z przyśpieszaniem pojawia się ostatnio co około kilka dni i trwa różnie od 30 minut do 2 dni. Mija on różnie czasami jak się go postawi a czasami podczas jazdy. Zaobserwowałem jak się ten problem zaczyna, mianowicie napoczątku spadają znacznie obroty nawet do 500. Kazali mi przyjechać na diagnostyke jak problem będzie w samochodzie ale on zwykle wystepuje w wekend a w poniedziałek jak już jade do aso mitsubishi problem znika!!!! Wczoraj jadąc z Józefowa do serwisu w Warszawie problem ustąpił na wisłostradzie a szkoda bo miałem nadzieje że już dojade z tym problemem. Niewiem co robić! p.s. Zauważyłem zwiększone zużycie oleju i paliwa (benzyna i gaz). Jakieś sugestie????

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-10-2006, 15:33   

Witam!!!
Ja też mam ten sam problem, wydaje mi się że problem tkwi w tym że żadko wymieniasz bęzynkę w baczku (więcej jeżdzij na bęzynie) Raz w miesiącu nalej 15 litrów pb98. Mój mechanior to mi sugeruje mówiąc że te silniczki są bardzo czułe na stare paliwo (pracuje w ASO miśka w katowicach). Nalej świeżej bęzynki pojeżdzij i napisz co się dzieje
pozdro zako

kotowoz
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 22:01   

Witam, w moim przypadku raczej nie będzie to wina benzyny, ponieważ tankuje ja na powroty do domu z pracy na firme. I przez ten czas od kiedy wystąpił problem wyjeździłem juz kilka zbiorników i to z różnych stacji. Ale dzięki za podpowiedź, napisz jak to u ciebie będzie i czy sie coś poprawiło. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu