|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Poci się silnik z nietypowego miejsca- fotki |
Autor |
Wiadomość |
irekkczek
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-08-2010, 14:36 [EA5A/W 2.5] Poci się silnik z nietypowego miejsca- fotki
|
|
|
Witam witam. Postanowiłem zająć się galantem póki jeszcze jest ciepło. Od końca zimy pocić mi się zaczął korek, i trochę zasyfiło mi silnik. Podczas wymiany oleju zauważyłem natomiast, że pocenie występuje bardziej z boku głowicy niż spod korka. Korek już mam nowy, a silnik dalej się poci. Trudno mi ustalić to miejsce, ale z wstępnych ustaleń dostrzegłem miejsce które przedstawiam na fotkach. Trochę mnie to dziwi, bo wygląda to na "trójnik" układu chłodzenia, ale skąd tam olej?? Rozbierał ktoś może silnik, albo ma możliwość sprawdzenia czy dochodzi tam również smarowanie?? Wykluczam raczej uszczelke pod klawiaturą, choć i tak już mam kupioną, ale nawet na fotkach widać, że z prawej strony głowicy spod klawiatury nie cieknie, chociaż nie jestem i tak do końca pewny.
Proszę o rady oraz może jakiś schemat jakie jest tam połączenie z głowicą, lub może miał ktoś podobny problem.
Dziękuje!!
1.
http://www.fotosik.pl/pok...51857e9e89.html
2.
http://www.fotosik.pl/pok...c479b27530.html
3.
http://www.fotosik.pl/pok...710dedf77a.html |
|
|
|
 |
prisoner
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 SE 99
|
Wysłany: 06-08-2010, 17:51
|
|
|
Uszczelnienie "zaślepki" wałka rozrządu. Zwykły oring. Wymieniałem mam taki w zapasie. Później podam Ci wymiary jak sprawdzę. |
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 06-08-2010, 18:05
|
|
|
30zł takie oringi ; ) u mnie też uszczelniacze były wymieniane:)
irekkczek napisz do deejay'a - mechanik dolnośląskich maniaków, u mnie to właśnie on to wymieniał. Pamiętam, że przy kupnie był jakiś kłopot z intercarsem bo mieli ten produkt pod innym numerem. W każdym bądź razie pisz do Bartka na pewno coś doradzi |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
prisoner
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 SE 99
|
Wysłany: 06-08-2010, 21:04
|
|
|
Ja płaciłem około 5zł za szt. Dobrałem na wymiar w sklepie z częściami do samochodów ciężarowych. |
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 06-08-2010, 21:08
|
|
|