Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5A/W 2.5] Poci się silnik z nietypowego miejsca- fotki
Autor Wiadomość
irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2010, 14:36   [EA5A/W 2.5] Poci się silnik z nietypowego miejsca- fotki

Witam witam. Postanowiłem zająć się galantem póki jeszcze jest ciepło. Od końca zimy pocić mi się zaczął korek, i trochę zasyfiło mi silnik. Podczas wymiany oleju zauważyłem natomiast, że pocenie występuje bardziej z boku głowicy niż spod korka. Korek już mam nowy, a silnik dalej się poci. Trudno mi ustalić to miejsce, ale z wstępnych ustaleń dostrzegłem miejsce które przedstawiam na fotkach. Trochę mnie to dziwi, bo wygląda to na "trójnik" układu chłodzenia, ale skąd tam olej?? Rozbierał ktoś może silnik, albo ma możliwość sprawdzenia czy dochodzi tam również smarowanie?? Wykluczam raczej uszczelke pod klawiaturą, choć i tak już mam kupioną, ale nawet na fotkach widać, że z prawej strony głowicy spod klawiatury nie cieknie, chociaż nie jestem i tak do końca pewny.

Proszę o rady oraz może jakiś schemat jakie jest tam połączenie z głowicą, lub może miał ktoś podobny problem.

Dziękuje!!

1.
http://www.fotosik.pl/pok...51857e9e89.html

2.
http://www.fotosik.pl/pok...c479b27530.html

3.
http://www.fotosik.pl/pok...710dedf77a.html

prisoner 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 SE 99
Wysłany: 06-08-2010, 17:51   

Uszczelnienie "zaślepki" wałka rozrządu. Zwykły oring. Wymieniałem mam taki w zapasie. Później podam Ci wymiary jak sprawdzę.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 06-08-2010, 18:05   

30zł takie oringi ; ) u mnie też uszczelniacze były wymieniane:)

irekkczek napisz do deejay'a - mechanik dolnośląskich maniaków, u mnie to właśnie on to wymieniał. Pamiętam, że przy kupnie był jakiś kłopot z intercarsem bo mieli ten produkt pod innym numerem. W każdym bądź razie pisz do Bartka na pewno coś doradzi :wink:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

prisoner 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 SE 99
Wysłany: 06-08-2010, 21:04   

Ja płaciłem około 5zł za szt. Dobrałem na wymiar w sklepie z częściami do samochodów ciężarowych.

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 06-08-2010, 21:08   

temat bardzo prosty do przerobienia :)

Odpowiedz do tematu