Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX już w Polsce!
Autor Wiadomość
slawekgr 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,6 benzynka RED ORIENT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2010, 17:05   

Witam
Jestem nowy na forum ale już od dawna je przeglądam i czytam wątki związane z ASX bo właśnie chciałbym sobie wymienić samochód gdyż moja Alfa ma już 10 lat a mam ją od nowości i wybrałem właśnie ASX.
Chciałbym się zapytać czy ktoś może widział ASX w kolorze Orient Red ?? Taki by mnie interesował tylko nie wiem czy pasuje taki kolor do takiego samochodu. Byłem we wszystkich salonach w okolicy ale takiego koloru nie było. Jeżeli nie ten to sobie kupie w kolorze Granite Brown. Jeżeli ktoś miał styczność z kolorem czerwonym to proszę o opinie.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 26-08-2010, 17:13   

slawekgr, Lancerkow jest duzo w tym kolorze... i chyba raczej jest pozytywnie oceniany... nie sadze zeby z ASX bylo inaczej....

marpit
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2010, 21:01   

mar13 napisał/a:

BTW
jak mysliscie czy realna jest jakas promocja na ASX pod koniec roku np. w grudniu. Gdy bedzie wchodzil juz rocznik 2011?

Mariusz

Dobre pytanie :)
Ta firma sprzedaje obecnie rocznik 2009 ze skromnym rabatem a na karku mamy już 2011 tak więc mało realne. http://www.mitsubishi.pl/promocje Zamiast obniżyć cenę aby to poszło to trzymają aż korniki się dobiorą do niektórych rzeczy.
Człowiek pyta o ASX to wciskają Ci starego Outlandera.

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 27-08-2010, 09:20   

Cytat:
Ta firma sprzedaje obecnie rocznik 2009 ze skromnym rabatem

Za to jest dobry rabat na 2010 :wink:

Cytat:
Jeżeli ktoś miał styczność z kolorem czerwonym to proszę o opinie

Daje radę, ale kształt tylnich lamp trochę ginie przy tym kolorze.

marpit
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2010, 09:41   

jurekschroda napisał/a:

Za to jest dobry rabat na 2010 :wink:

Czy dobry? Wg mnie nie za bardzo bo tylko na wybrane modele. To samo jest z warunkami finansowania. U konkurencji zakup na firmę to rabat 25%. Do tego doszło odliczenie VAT. A więc gdyby przy zakupie mitsu za 150 tys dawali 25% rabatu to może jeszcze by warto się zastanowić a tak to jest to przeciętna oferta.

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 27-08-2010, 10:04   

Po pierwsze - nie kupujesz rabatu tylko auto, więc o atrakcyjnosci oferty nie decyduje wysokość rabatu, tylko końcowa relacja cena/wyposażenie.

Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys, a na obecny rocznik 12 tys, to raczej jest to dobry rabat.

W przypadku Lancera 1.8 upust rocznikowy to 9250, a na nówkę z 2010 masz już 6000.
No wybacz, upusty na nowe roczniki są naprawdę ok.
Jesli jest inaczej, to pokaż z tego segmentu mi tańsze, większe i lepiej wyposażone auto made in Japan 8)

p.s. żeby nie było OT - dotyczy to również ASXa, pomimo braku promocji :wink:

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 27-08-2010, 11:30   

jurekschroda napisał/a:

Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys ......

Gdzie ty tu widzisz rabat 15 tys. zł ?
Ja widzę tylko 7,5 tys. zł i ogólnie tylko 500 zł różnicy w cenie między rocznikiem 2009 a 2010 :shock:

marpit
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2010, 11:34   

jurekschroda napisał/a:
Po pierwsze - nie kupujesz rabatu tylko auto, więc o atrakcyjnosci oferty nie decyduje wysokość rabatu, tylko końcowa relacja cena/wyposażenie.

Po drugie - jeśli rabat na 2009 w przypadku najpopularniejszego Outka wynosi 15 tys, a na obecny rocznik 12 tys, to raczej jest to dobry rabat.

W przypadku Lancera 1.8 upust rocznikowy to 9250, a na nówkę z 2010 masz już 6000.
No wybacz, upusty na nowe roczniki są naprawdę ok.
Jesli jest inaczej, to pokaż z tego segmentu mi tańsze, większe i lepiej wyposażone auto made in Japan 8)

p.s. żeby nie było OT - dotyczy to również ASXa, pomimo braku promocji :wink:

Tak się składa, że ewentualny rabat decyduje o atrakcyjności oferty a biorąc pod uwagę kończący się rok rabat 5-10 tys to nic rewelacyjnego.

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 27-08-2010, 16:14   

Cytat:
Tak się składa, że ewentualny rabat decyduje o atrakcyjności oferty a biorąc pod uwagę kończący się rok rabat 5-10 tys to nic rewelacyjnego

Nie zgodzę się. Wysokość rabatu nie "decyduje" tylko co najwyżej "ma wpływ".
Ponadto, mam w nosie rabat np 50 tys do samochodu X, jeśli nawet po takim rabacie ma gorszą relację cena/wyposażenie niż auto Y o rabacie 25 tys, ale mniejszej cenie wyjściowej.

Kupuj samochody, a nie rabaty.

I jeszcze tak na marginesie... koniec roku to dla ciebie sierpień ??? :shock: :shock: :shock:
No wybacz, tak myśląc zaczniemy się domagać rabatów rocznikowych w maju :roll:
Bez przesady.

marpit
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2010, 17:30   

Kolego przeczytaj mój post na temat rabatu 25% tzw dla firm może wtedy zrozumiesz co miałem na myśli i nie wdawaj się w dziwne dyskusje co kto kupuje bo nie o tym była mowa.

eMBe 
Nowy Forumowicz

Auto: Mazda 6
Wysłany: 27-08-2010, 19:12   

Chłopaki, gdzie dają rabat 25%? Obojętnie co to, to biorę, za pól roku sprzedam jako półroczne z utratą wartości 20% i 5% jestem do przodu i pół roku jazdy moje, normalnie finansowe perpetum - mobile :lol:

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 27-08-2010, 19:25   

jurekschroda napisał/a:

Tylko że Outek w przeciwieństwie do bliźniaków z PSA nie jest made in Japan.

jurekschroda 
Forumowicz

Wysłany: 28-08-2010, 10:16   

Cytat:
Tylko że Outek w przeciwieństwie do bliźniaków z PSA nie jest made in Japan.

I dlatego pisałem o Lancerze.

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Wysłany: 28-08-2010, 13:11   

Jackie napisał/a:
Granite Brown - gratuluję, ten kolor na ASX genialnie wygląda.

Widziałem takiego na drodze (zachodniopomorskie) dla mnie samochodzik wyglądał super i mimo ciemnego koloru wydawał się większy niż z prospektów reklamowych. W innym samochodzie tego koloru nie widzę np. toyota avensis ale dla ASX'a jest wymarzony.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 29-08-2010, 16:14   

Jackie napisał/a:
Nie wiem kto wpadł w MMC na pomysł uszczęśliwienia dealerów kolorem Kawasemi ale musiał mieć gorszy dzień....
dostałeś go za karę - za uczciwość ;) , a na poważnie pewnie oświecony dizajner w Japan zamówił kilka ton cudownego lakieru, tylko klienty się nie poznały na gieniuszu i nie chciały kupować, to dostały prikaz dilery...

Odpowiedz do tematu