Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozebrać panel z ekranem lcd
Autor Wiadomość
Zakatek 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-08-2010, 18:14   Jak rozebrać panel z ekranem lcd

Witam! Po uporaniu się z centralnym zamkiem i kilkoma innymi rzeczami przyszedł czas na ekranik lcd (ten niekolorowy :P ). Doszedłem już że należy odkręcić dwie duże śruby nad ekranem, jednak co dalej już nie wiem :/ - po prostu nie che czegoś popsuć/ złamać. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku opisać jak ściągnąć ten panel. Ponieważ mój ekranik został przerywa i chce zobaczyć czy da się to jakoś rozwiązać samemu (nie chce kupować nowego na darmo). Za podpowiedzi bardzo dziękuję. Pozdrawiam

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 30-08-2010, 21:20   

Odkrecasz sruby, a reszte musisz delikatnie podwazyc. Jest na zatrzaski.

Zakatek 
Forumowicz

Wysłany: 31-08-2010, 20:22   

Na pewno trzyma się to tylko na dwóch śrubach i zatrzaskach? Próbowałem dziś i prawa storna poszła gładko, ale lewa (ta z guzikiem świateł awaryjnych) ani myśli się ruszyć.... ;/ Chyba że ja na prawdę jestem zbyt delikatny i na siłę nie chce niczego popsuć :twisted:

Ostan 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD '01
Wysłany: 05-09-2010, 21:40   

Troszke trzeba użyć siły - plastiki są solidne i u mnie wytrzymały :D . Jak już wymontujesz ten wyświetlacz, to u mnie dało radę przelutowanie wszystkich nóżek do samego ekranu. Wszystko wyświetla się jak ta lala. U mnie objawy były takie, że nie wyświetlały się wszystkie segmenty zegara i pozycji nawiewów. Po lekkim naciśnięciu plastiku na około, to na chwilę się pojawiały brakujące elementy. Po przelutowaniu jest super.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....

Pamiętaj Gość - lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę ...

Zakatek 
Forumowicz

Wysłany: 07-09-2010, 08:26   

Jakoś tak wyszło, że nowy ekran jest w drodze, razem z 3 rzędem siedzeń :P Najwyżej jeżeli przelutowanie zda egzamin ten nowy wyląduje na allegro :) Może dziś się za to wezmę... :twisted:

Odpowiedz do tematu