Jak rozebrać panel z ekranem lcd |
Autor |
Wiadomość |
Zakatek
Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-08-2010, 18:14 Jak rozebrać panel z ekranem lcd
|
|
|
Witam! Po uporaniu się z centralnym zamkiem i kilkoma innymi rzeczami przyszedł czas na ekranik lcd (ten niekolorowy ). Doszedłem już że należy odkręcić dwie duże śruby nad ekranem, jednak co dalej już nie wiem :/ - po prostu nie che czegoś popsuć/ złamać. Czy mógłby mi ktoś krok po kroku opisać jak ściągnąć ten panel. Ponieważ mój ekranik został przerywa i chce zobaczyć czy da się to jakoś rozwiązać samemu (nie chce kupować nowego na darmo). Za podpowiedzi bardzo dziękuję. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-08-2010, 21:20
|
|
|
Odkrecasz sruby, a reszte musisz delikatnie podwazyc. Jest na zatrzaski. |
|
 |
Zakatek
Forumowicz
|
Wysłany: 31-08-2010, 20:22
|
|
|
Na pewno trzyma się to tylko na dwóch śrubach i zatrzaskach? Próbowałem dziś i prawa storna poszła gładko, ale lewa (ta z guzikiem świateł awaryjnych) ani myśli się ruszyć.... ;/ Chyba że ja na prawdę jestem zbyt delikatny i na siłę nie chce niczego popsuć |
|
|
|
 |
Ostan
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD '01
|
Wysłany: 05-09-2010, 21:40
|
|
|
Troszke trzeba użyć siły - plastiki są solidne i u mnie wytrzymały . Jak już wymontujesz ten wyświetlacz, to u mnie dało radę przelutowanie wszystkich nóżek do samego ekranu. Wszystko wyświetla się jak ta lala. U mnie objawy były takie, że nie wyświetlały się wszystkie segmenty zegara i pozycji nawiewów. Po lekkim naciśnięciu plastiku na około, to na chwilę się pojawiały brakujące elementy. Po przelutowaniu jest super. |
_________________ www.wheelieholix.pl
Takie marne popisy na szosie ....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Pamiętaj Gość - lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę ... |
|
|
|
 |
Zakatek
Forumowicz
|
Wysłany: 07-09-2010, 08:26
|
|
|
Jakoś tak wyszło, że nowy ekran jest w drodze, razem z 3 rzędem siedzeń Najwyżej jeżeli przelutowanie zda egzamin ten nowy wyląduje na allegro Może dziś się za to wezmę... |
|
|
|
 |
|