[1.6 GLX +LPG] Wskaźnik poziomu paliwa... |
Autor |
Wiadomość |
crash06
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2010, 10:59 [1.6 GLX +LPG] Wskaźnik poziomu paliwa...
|
|
|
Witam. Ostatnio zauważyłem że wskaźnik poziomu paliwa stoi w miejscu, zatrzymał się na 3-4 mm, nawet jak wyłączę zapłon. Mam zamontowaną instalację gazową sekwencyjną, więc nie zwracałem uwagi na poziom paliwa, ale zaczęło mnie to drażnić, bo chcę żeby w moim Autku wszystko było sprawne. Jak myślicie co może być nie tak? Zawiesił się pływak( i jak go odwiesić), czy może coś innego? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 01-09-2010, 12:57
|
|
|
Jak wyłączysz zapłon to wskazówka paliwa zostaje w tym samym miejscu. Pytanie te 3-4mm to gdzie znaczy? 3-4mm przed końcem? Jeśli tak to wydaje mi się ok bo na początku i końcu skali wskazówka bardzo powoli idzie. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
crash06
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-09-2010, 16:38
|
|
|
Wskazówka stoi cały czas w tym samym miejscu 3-4 mm na początku skali, nie zależnie czy jest włączony zapłon czy nie. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 01-09-2010, 19:23
|
|
|
No o zapłonie to już pisałem. Jedź na stację i zatankuj z 10L i zobaczysz czy wskazówka drgnie. Jak pisałem na początku i na końcu skali porusza się bardzo powoli także jak jeździsz na gazie benzyny ubywa niewiele i dlatego możesz mieć wrażenie że wskazówka stoi.
Natomiast jeśli po do tankowaniu nadal się nie będzie ruszać, przyczyny trzeba będzie szukać gdzie indziej. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
crash06
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-09-2010, 19:44
|
|
|
Auto wcześniej tankowałem benzyną. Teraz nie mam pojęcia ile jest w zbiorniku benzyny, wcześniej wskazówka opadała przed skalą i powoli podnosiła się jak przekręciłem kluczyć żeby odpaliłem auto, teraz nawet nie drgnie. |
|
|
|
 |
zbycho77
Mitsumaniak
Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 495 Skąd: Lublin/Łęczna/Turka
|
Wysłany: 01-09-2010, 20:57
|
|
|
crash06 napisał/a: | wcześniej wskazówka opadała przed skalą i powoli podnosiła się jak przekręciłem kluczyć żeby odpaliłem auto, teraz nawet nie drgnie |
To było dziwne i nietypowe zachowanie w Carismach i podejrzewam, że w większości Miśków, z tego co piszesz to teraz masz OK |
_________________ Zbyszek |
|
|
|
 |
Lupus
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma '98 1.6 16V
|
Wysłany: 02-09-2010, 13:17
|
|
|
Mógł Ci się urwać albo zablokować pływak w baku. Ja tak samo miałem. Chłopcy rozebrali bak, naprawili pływak i już wskazuje oki. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 28-09-2010, 02:22
|
|
|
dziwne jest to co piszesz bo u mnie tez wskazówka zostaje w tym samym miejscu jak wyłączę zapłon, jednak tak mam być. Jak zatankujesz paliwo i przekręcisz kluczyk to wtedy powinna się szybko podnieść. Jak już się podniesie i wyłączysz zapłon to tak zostanie i będzie powoli schodzić do 0 aż Ci paliwka zabraknie. Cari 1,6 GLX 96r. |
|
|
|
 |
crash06
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-10-2010, 14:19
|
|
|
Do tej pory nie wiem co jest z ta wskazówką, może jest faktycznie tak jak pisze REMI, ale u mnie jest trochę inaczej, otóż nie zatankuję auta i wskazówka raz pokazuje 2mm a raz dojdzie nawet do 10mm. W przyszłym tyg. podjadę na serwis Mitsubishi i niech chłopaki zobaczą co jest nie tak. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 05-10-2010, 20:59
|
|
|
a zauważyłeś może, że jak masz mało paliwa to jak konkretnie dociśniesz gaz to właśnie wtedy spada wskazówka, mi nawet w takich sytuacjach zapala się rezerwa, a potem kiedy znowu zwolnię to rezerwa gaśnie i wskazówka znowu pokazuje więcej paliwa, Ja się tym nie przejmuję, jak mi rezerwa zaświeci to jadę zalać paliwka. Dodam tylko, ze rezerwa od benzyny potrafi mi się zapalić pomimo, że jadę na gazie, wskazówka od benzyny też opada i się podnosi jak jeżdżę na gazie. |
|
|
|
 |
|