Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.6 GLX +LPG] Wskaźnik poziomu paliwa...
Autor Wiadomość
crash06 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-09-2010, 10:59   [1.6 GLX +LPG] Wskaźnik poziomu paliwa...

Witam. Ostatnio zauważyłem że wskaźnik poziomu paliwa stoi w miejscu, zatrzymał się na 3-4 mm, nawet jak wyłączę zapłon. Mam zamontowaną instalację gazową sekwencyjną, więc nie zwracałem uwagi na poziom paliwa, ale zaczęło mnie to drażnić, bo chcę żeby w moim Autku wszystko było sprawne. Jak myślicie co może być nie tak? Zawiesił się pływak( i jak go odwiesić), czy może coś innego?

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 01-09-2010, 12:57   

Jak wyłączysz zapłon to wskazówka paliwa zostaje w tym samym miejscu. Pytanie te 3-4mm to gdzie znaczy? 3-4mm przed końcem? Jeśli tak to wydaje mi się ok bo na początku i końcu skali wskazówka bardzo powoli idzie.

crash06 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-09-2010, 16:38   

Wskazówka stoi cały czas w tym samym miejscu 3-4 mm na początku skali, nie zależnie czy jest włączony zapłon czy nie.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 01-09-2010, 19:23   

No o zapłonie to już pisałem. Jedź na stację i zatankuj z 10L i zobaczysz czy wskazówka drgnie. Jak pisałem na początku i na końcu skali porusza się bardzo powoli także jak jeździsz na gazie benzyny ubywa niewiele i dlatego możesz mieć wrażenie że wskazówka stoi.
Natomiast jeśli po do tankowaniu nadal się nie będzie ruszać, przyczyny trzeba będzie szukać gdzie indziej.

crash06 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-09-2010, 19:44   

Auto wcześniej tankowałem benzyną. Teraz nie mam pojęcia ile jest w zbiorniku benzyny, wcześniej wskazówka opadała przed skalą i powoli podnosiła się jak przekręciłem kluczyć żeby odpaliłem auto, teraz nawet nie drgnie.

zbycho77 
Mitsumaniak

Auto: Renault Scenic II, Colt VI 1.5
Wysłany: 01-09-2010, 20:57   

crash06 napisał/a:
wcześniej wskazówka opadała przed skalą i powoli podnosiła się jak przekręciłem kluczyć żeby odpaliłem auto, teraz nawet nie drgnie

To było dziwne i nietypowe zachowanie w Carismach i podejrzewam, że w większości Miśków, z tego co piszesz to teraz masz OK :)

Lupus 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma '98 1.6 16V
Wysłany: 02-09-2010, 13:17   

Mógł Ci się urwać albo zablokować pływak w baku. Ja tak samo miałem. Chłopcy rozebrali bak, naprawili pływak i już wskazuje oki.

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 28-09-2010, 02:22   

dziwne jest to co piszesz bo u mnie tez wskazówka zostaje w tym samym miejscu jak wyłączę zapłon, jednak tak mam być. Jak zatankujesz paliwo i przekręcisz kluczyk to wtedy powinna się szybko podnieść. Jak już się podniesie i wyłączysz zapłon to tak zostanie i będzie powoli schodzić do 0 aż Ci paliwka zabraknie. Cari 1,6 GLX 96r.

crash06 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-10-2010, 14:19   

Do tej pory nie wiem co jest z ta wskazówką, może jest faktycznie tak jak pisze REMI, ale u mnie jest trochę inaczej, otóż nie zatankuję auta i wskazówka raz pokazuje 2mm a raz dojdzie nawet do 10mm. W przyszłym tyg. podjadę na serwis Mitsubishi i niech chłopaki zobaczą co jest nie tak.

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 05-10-2010, 20:59   

a zauważyłeś może, że jak masz mało paliwa to jak konkretnie dociśniesz gaz to właśnie wtedy spada wskazówka, mi nawet w takich sytuacjach zapala się rezerwa, a potem kiedy znowu zwolnię to rezerwa gaśnie i wskazówka znowu pokazuje więcej paliwa, Ja się tym nie przejmuję, jak mi rezerwa zaświeci to jadę zalać paliwka. Dodam tylko, ze rezerwa od benzyny potrafi mi się zapalić pomimo, że jadę na gazie, wskazówka od benzyny też opada i się podnosi jak jeżdżę na gazie.

Odpowiedz do tematu