|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Do czego jest ten wlew? |
Autor |
Wiadomość |
Spox_2
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 24V EA5W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-09-2010, 04:09
|
|
|
Krejzi napisał/a: | dolaczam sie co do pytania o kolejnosc odpowietrzania zamierzam to zrobic sam tzn z czyjas pomocą ale nie w warsztacie i moze uda mi sie bez kanalu na lewrku ? :/ |
Pewnie że tak. Ostatnio u kolegi na podwórku wymieniłem zarówno tarcze i klocki, więc nie widzę jakiegokolwiek problemu abyś i Ty go miał. Ważne aby ktoś asystował przy odpowietrzaniu wewnątrz auta naciskając pedał hamulca.
Kolejność odpowietrzania kół podał już Arturro-86 2 posty wcześniej.
Co Ci mogę doradzić, to lewarka używaj do podnoszenia i odkręcania tylnych kół, ponieważ ciężko jest się dostać do odpowietrznika (chyba że się wsuniesz pod auto, jeżeli tak to dobrze zabezpiecz Misia w razie W przed niechcianym upadkiem czy cuś).
Przód można odpowietrzyć bez odkręcania kół, a mianowicie skręcasz kierownicą max w lewo, wówczas jest w miare dobre dojście i odpowietrzasz te koło, potem analogicznie robisz z prawym.
Zaczyna się robić lekki OT,więc lepiej zamknąć ten temat
Peace. |
|
|
|
 |
Krejzi
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 16V 94r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lip 2010 Posty: 414 Skąd: Lublin
|