Silnik 4G63 bez popychaczy hydraulicznych??? |
Autor |
Wiadomość |
mcrec [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 15:25 Silnik 4G63 bez popychaczy hydraulicznych???
|
|
|
Witam , mam pytanie do użytkowników Eclipsów/Galantów też...;)/
Czy spotkaliście się z silnikami 4G63 /2.0 ,16V/ w których luz zaworowy był regulowany manualnie poprzez okresową regulację...?Czy wogóle były produkowane takie odmiany z głowicami bez 'hydrobolców'? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24321 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-10-2006, 15:27 Re: Silnik 4G63 bez popychaczy hydraulicznych???
|
|
|
mcrec napisał/a: | Czy spotkaliście się z silnikami 4G63 /2.0 ,16V/ w których luz zaworowy był regulowany manualnie poprzez okresową regulację...? |
NIE |
|
|
|
 |
Seba_Dominika [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2006, 21:39
|
|
|
Niebyły,ale do aut wyścigowych tak robili,bo mnie też proponowali przeróbkę ale niewyraziłem zgody. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-10-2006, 08:03
|
|
|
Seba_Dominika, napisz coś więcej na ten temat. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 10:15
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Seba_Dominika, napisz coś więcej na ten temat. |
Też o tym słyszałem. Zresztą podobno to nie jest specjalnie trudne. Z tego co wiem, to Booster z Warszawy od klubu/pubu Street w swoim Eclipsie ma wywaloną hydraulikę, albo miał mieć wywaloną. Wtedy silniczek może się kręcić do 9500 obr/min, co jest ważne przy dużym turbo... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 04-10-2006, 10:38
|
|
|
cyberluk, mój już się kręci do prawie 9000. A pytam z ciekawości i nie tylko. taki stary projekt który może by się spełnił... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 11:21
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | cyberluk, mój już się kręci do prawie 9000. A pytam z ciekawości i nie tylko. taki stary projekt który może by się spełnił... |
Oooo A co masz zrobione? Bo może przy okazji ja bym swój poprawił? Lubie jak silniczek wysoko się wkręca |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 04-10-2006, 11:31
|
|
|
cyberluk napisał/a: | A co masz zrobione? Bo może przy okazji ja bym swój poprawił? Lubie jak silniczek wysoko się wkręca |
Nic nie mam zrobione. Fabryka tak zrobiła.
Znaczy mam mniejszy skok tłoka niż w 4G63 i dlatego można go kręcić wyżej.
Mój silnik to 1,6 4G61T |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 04-10-2006, 11:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 11:32
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | cyberluk napisał/a: | A co masz zrobione? Bo może przy okazji ja bym swój poprawił? Lubie jak silniczek wysoko się wkręca |
Nic nie mam zrobione. Fabryka tak zrobiła.
Znaczy mam mneijszy skok tłoka i dlatego można go kręcić wyżej.
Mój silnik to 1,6 4G61T |
A, myślałem, że masz klipsa 2,0. To co innego |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 04-10-2006, 11:37
|
|
|
cyberluk napisał/a: | A, myślałem, że masz klipsa 2,0. To co innego |
Blok ten sam tylko o 7mm niższy a projekt związany z blokiem od Clipsa |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Seba_Dominika [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2006, 15:49
|
|
|
Proponowali mnie to w Krakowie,o cene niepytałem,bo niebyłem zainteresowany,ale oni ze starego popychacza to robią.Wyciągają środek i go gwintują,wkładają śrubke która jest przewiercona przez środek żeby miał jak olej iść no i trzeba jej jeszcze jakoś łeb dostosować do rolki i tyle.
Pewnie jeszcze coś mi umkneło ale jak chcecie to sie moge dowiedzieć |
|
|
|
 |
kiepuczi
Forumowicz
Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Lip 2005 Posty: 203 Skąd: Pulawy
|
Wysłany: 06-10-2006, 03:50
|
|
|
dziwne z tym Boosterem, bo jak wyremontowalem skrzynke w zakladzie TRE, to zaraz napisalem maila do RRE oraz SBR by mi zaproponowali cos co by pozwolilo mi wykorzystac potecjal w niej drzemiacy czyli podniesc bezpiecznie obroty do 9500. powiedzieli z emoja glowica jest ok, 2g stage III tj. zaproponowali strojenie i DSM link. nie lubie jak ktos pisze podobno ktos ma to albo ktos podobno zrobil tak i tak. Booster ma ledwo ponad 400 koni z tego co pamiatam, a taka moc osiaga sie na seryjnych silnikach 6 bolt w stanach, co drugi GSX 2g dlubniety ma przelozony silnik z lat 90-92. |
|
|
|
 |
cyberluk [Usunięty]
|
Wysłany: 06-10-2006, 11:53
|
|
|
kiepuczi napisał/a: | dziwne z tym Boosterem, bo jak wyremontowalem skrzynke w zakladzie TRE, to zaraz napisalem maila do RRE oraz SBR by mi zaproponowali cos co by pozwolilo mi wykorzystac potecjal w niej drzemiacy czyli podniesc bezpiecznie obroty do 9500. powiedzieli z emoja glowica jest ok, 2g stage III tj. zaproponowali strojenie i DSM link. nie lubie jak ktos pisze podobno ktos ma to albo ktos podobno zrobil tak i tak. Booster ma ledwo ponad 400 koni z tego co pamiatam, a taka moc osiaga sie na seryjnych silnikach 6 bolt w stanach, co drugi GSX 2g dlubniety ma przelozony silnik z lat 90-92. |
Info wziąłem z programu, który trochę temu był na TVN Turbo i Booster opowiadał o tym jak składał silnik z kawałków i jakie ma plany na dalszą przebudowę. Z tego co wtedy mówił, miał 450 koni... |
|
|
|
 |
kiepuczi
Forumowicz
Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Lip 2005 Posty: 203 Skąd: Pulawy
|
Wysłany: 07-10-2006, 02:56
|
|
|
tez go widzialem , to stary film, pelno tam ogolnikow i niczym konkretnym sie wtedy niepochwalil, to co booster ma pod maska to co drugi GSX jaki mijam tak zrobiony jest ) |
|
|
|
 |
|