|
ucieka płyn do chłodnicy |
| Autor |
Wiadomość |
kami mits
Nowy Forumowicz kami mits
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2010, 12:53 ucieka płyn do chłodnicy
|
|
|
Witam,
Ostatnio zauważyłem że ubywa mi płynu do chłodnicy. Na początku kiedy kupiłem samochód cały czas był i nie musiałem nawet dolewac. Niestety ostatnio musiałem praktycznie co parę dni dolewać bo ubywał. Dolałem do odpowiedniego poziomu przejechałem kawałek zostawiłem samochód w garażu przychodzępóźniej a pod samochodem plama i w zbiorniku na płyn pusto. Dlaczego tak się dzieje??
Patrzyłem nie widać aby uciekało przy zbiorniczku, chłodnica też jest czysta i nie widać aby z niej uciekało.
Miał może ktoś z Was podobny problem?? Pomóżcie z góry dzięki |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.9 TD
1997r |
|
|
|
 |
Premieros
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9TD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Sty 2009 Posty: 106 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 14-09-2010, 16:15
|
|
|
Możliwe że masz pękniętą obudowę termostatu - sprawdź czy gdzieś tam nie cieknie... poza tym odpal auto w garażu poczekaj aż się porządnie rozgrzeje i szukaj wycieku, na pewno będzie widać skąd leci... z czasem ( w trakcie rozgrzewania, pracy auta) w układzie tworzy się spore podciśnienie co pomoże znaleźć wyciek.
p.s jak kałuża pod autem to musi gdzieś wężykiem albo obudową lecieć jak chłodnicę wykluczyłeś.... |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 14-09-2010, 19:15
|
|
|
| Skoro jest kałuża to szukaj nad nią miejsca z którego cieknie. Nagrzej auto nie ruszając go by mieć lepsze rozeznanie obszaru skąd może cieknąć. Gdy będzie nagrzany sprawdź czy kapie i po strużce dojdziesz do wycieku. Musisz wziąć pod uwagę to że po bloku silnika czy karoserii może ściekać i wówczas gdzie indziej będzie kałuża a gdzie indziej wyciek. |
|
 |
kami mits
|
Wysłany: 16-09-2010, 12:24
|
|
|
to jest zdjęcie robione od dołu
to zdjęcie robione od góry
żółtym kółkiem zaznaczyłem gdzie zauważyłem wyciek tzn z tamtego miejsca cieknie niestety bardzo się nie znam na tym i nie wiem co to moze byc
tak jak napisałem z miejsca zaznaczonego żółtym kółkiem wycieka płyn i sobie cieknie po misie i kapie na podłogę
pomóżcie proszę |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.9 TD
1997r |
|
|
|
 |
Carismaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 16-09-2010, 12:39
|
|
|
| kolego ja w swojej cari rowniez mialem taki wyciek najprawdopodobniej i pewnie to bedzie to cpo u mnie jest taki kruciec ktory idzie od pompy wody i jest przykrecony jedna srubka zaraz obok tego zoltego znaczka masz srubke odkrec wyjmij krociec i znajdziesz tam peknieta czesc ktora wchodzi w pompe wody krociec 47 zl serwis renault piaseczno i oring "gumka" 27 zl 15 minut roboty |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,9 TD wersja najbogatsza
   |
|
|
|
 |
kami mits
|
Wysłany: 16-09-2010, 13:08