Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
NOWY SALON MITSUBISHI W KATOWICACH
Autor Wiadomość
alfiq 
Forumowicz
dexter

Auto: Lancer Sportback Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2010, 08:27   

Salon wywiązał się z obietnicy i pieniążki zwrócił. Dziękuję za załatwienie sprawy :) , choć oczywiście uważam, że nie powinna ona mieć miejsca :wink: .

Mam za to dużo słów krytycznych pod adresem serwisu Mitsubishi :x , który choć recepcję ma w salonie Mitsu, to realizowany jest w budynku Forda (Multexim). Wydaje mi się, że MMC dobrze zrobiłoby rozstając się albo z serwisem Forda, albo przynajmniej z ludźmi naprawiającymi w tym serwisie auta Mistubishi.

Samochód po całym dniu serwisowania (nie wspomnę, że dwa tygodnie po odbiorze już był na serwisie!!) wrócił do mnie z nieusuniętą jedną wadą, a w dodatku w środku wyglądał, jakby wpuszczono do niego stado koni, które uczyniły sobie rozrywkę z kopania w plastiki przy drzwiach i na samych drzwiach. Odbierałem auto wczoraj wieczorem, więc nie widziałem tego, bo w środku samochodu było ciemno ale dziś rano złapałem się za głowę. W weekend pucowałem i woskowałem samochód przez 6 godzin i w środku było czyściutko. A oni nie dość, że zostawili brud na rzeczonych plastikach (po stronie pasażera, gdzie nikt ze mną nie jeździ, wybrudzili także dywanik gumowy), to najprawdopodobniej zostawili też trwałe ślady - zarysowania. Nowe plastiki w Mitsu mają tendencję do ulegania łatwym uszkodzeniom, o czym było już na forum, więc aż się boję co będzie, jak to wyczyszczą. Ja nie mam zamiaru tego sprzątać, bo chcę aby się sami przekonali, co narobili i sami sprawdzili, że po wyczyszczeniu tego zostają rysy. W razie konieczności będę się domagał wymiany tych elementów.

Czy naprawdę nie można wsiadać do auta ostrożniej ? Ja potrafię, a oni nie ? Zdaję sobie sprawę, że wcześniej czy później plastiki się uszkodzą ale chcę te uszkodzenia zrobić SAM i być sam na siebie zły. Od serwisu oczekuję minimum szacunku dla cudzej własności :x

Generalnie jestem wkurzony na ten serwis :evil:

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 04-03-2010, 13:06   

Cóż kupiłeś już auto więc MMC już cię nie kocha ;) Na priva wysłałem Ci moje przygody odnośnie radia itp. Po co kupować nowe auto i mieć z nim problemy za ciężkie pieniądze? Znajomy jeździ Carismą od 10 lat i powiedział,że lepszego auta nie ma... Moja opinia o Lancerze jest delikatnie mówiąc średnia... No a podejście polskich dealerów do klienta sprzedając samochody drożej niż na zachodzie jest po prostu żenujące...

alfiq 
Forumowicz
dexter

Wysłany: 04-03-2010, 15:00   

Panowie w serwisie progi wyczyścili, choć oczywiście pierwszą reakcją było totalne zaprzeczenie. Na szczęście nie widać jakichś szczególnych rys, więc mogę chwilowo odpuścić ale poważnie się zastanawiam nad zmianą serwisu. Znajomy, któremu opowiadałem historię, powiedział, że swojego Forda do Multeximu już dawno nie wozi, z różnych "ciekawych" przyczyn i wg niego i tak mi się udało :(

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 04-03-2010, 17:00   

racer1972 napisał/a:
No a podejście polskich dealerów do klienta sprzedając samochody drożej niż na zachodzie jest po prostu żenujące...
no nie wszystkich, mnie Grafix Białystok jednak zaskoczył co opisałem w ich wątku. racer1972, ale też raczej do Białegostoku nie pojedziesz na przegląd, nie mówiąc o usuwaniu drobnych awarii. Mnie się raz udało zgrać 60kkm i wizytę u klienta :)
alfiq napisał/a:
oczywiście pierwszą reakcją było totalne zaprzeczenie
skąd ja to znam. Klient nasz Pannnn - ale tylko do zakupu samochodu. Serwis poza kilkoma wyjątkami to w Mitsubishi porażka. Jak nie zmienią swojego podejścia to odsetek powtórnych zakupów poleci na łeb.

alfiq 
Forumowicz
dexter

Wysłany: 18-03-2010, 21:13   

Ok, byly slowa krytyki, to i slowa uznania sie naleza. Dzis panowie z serwisu MMC (tego samego, o ktorym pisalem wczesniej) wymienili mi radio i poprawili ustawienie czujnika uderzeniowego alarmu (czy to pomoze na problemy z radiem i zbyt czeste uruchamianie alarmu to sie zobaczy). Wszystko odbylo sie sprawnie, czysto, bez uszkodzen, zarysowan i tym podobnych. Cala operacje moglem sobie ogladac na hali, co sie mi podobalo bo sobie moglem troche porozbieranego lancerka obejrzec :) Generalnie poprawa i to duza.
Pozostaje podziekowac i miec nadzieje, ze tak juz zostanie, choc mam oczywiscie nadzieje, ze oprocz przegladow, do serwisu nie bede musial zagladac.

(przepraszam za brak polskich znakow ale z takiego pisze kompa, ze ich nie ma :) )

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-03-2010, 01:19   

alfiq napisał/a:
miec nadzieje, ze tak juz zostanie
i tego wszystkim życzę :)

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2010, 06:58   

rezon napisał/a:
Klient nasz Pannnn - ale tylko do zakupu samochodu

trochę to dziwne - bo jak to się mówi: Salon tylko sprzedaje i to na dodatek pierwsze auto, a serwis zarabia i sprzedaje każde kolejne.... gdzie powinien być kładziony największy nacisk..(?) odpowiedź oczywista... dlatego serwis ma bardzo trudne zadanie, bo oprócz w/w "elementów" to rolą serwisu jest także wprowadzenie klienta w realny świat urządzeń mechanicznych i uświadomienie, że każda maszyna może czasami się zepsuć oraz wymaga okresowej obsługi....

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-03-2010, 19:17   

jaceksu25 napisał/a:
gdzie powinien być kładziony największy nacisk..(?) odpowiedź oczywista...
świnto prowda. A jak jest - każdy widzi albo czyta np. forum. Ile ASO jest chwalonych? nieliczne, nieliczne...

andkul2 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Wysłany: 21-09-2010, 11:50   

Przegląd po 20 tys km Outlander

obsługa - termin umówiony telefonicznie,potwierdzenie i przypomnienie o terminie sms OK :D ,
autko umyte w srodku jak i na zewnątrz,przyjęcie i wydanie auta przebiegło sprawnie :lol:
jakośc wykonania przeglądu i oferta cenowa Ok

mozna napisać ze godni polecenia :roll:

konkurencja czyli inne ASO w okolicy ceny mają drozsze za ten sam przegląd :?:
tylko nie wiem dlaczego :roll:

Pozd
Andrzej

Guga_deLux 
Mitsumaniak

Auto: Space Runner, '93, 1,8
Wysłany: 01-11-2010, 21:40   

Czy na taki coroczny obowiązkowy przegląd można się tam udać z misiem? Czy ten przegląd jest wykonywany przez tych z Forda?

Chyba piszę poprawnie po polsku :)
02193/KMM

"Prostaczkowie, król wysłuchał waszych plebejskich lamentów..." by KJ

andkul2 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 DID 2009
Wysłany: 03-11-2010, 14:28   

czy z forda tego nie wiem :roll:

Pozd
Andrzej

racer1972 
Mitsumaniak
trochę w opozycji...

Auto: Lancer 1.8 SB
Wysłany: 04-11-2010, 21:54   

To ciekawe bo z moich informacji wynika,że mają najdroższy przegląd w okolicy a najtańszy jest Her-Gum Zabrze... A już przeszli samych siebie oferując montaż czujników cofania za 500zł (Zabrze 200zł)... :evil: Tak - obsługa odbywa się na hali Forda...

Niebieska R-ka 
Nowy Forumowicz
Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
Wysłany: 02-03-2011, 11:47   

racer1972 napisał/a:
To ciekawe bo z moich informacji wynika,że mają najdroższy przegląd w okolicy a najtańszy jest Her-Gum Zabrze... A już przeszli samych siebie oferując montaż czujników cofania za 500zł (Zabrze 200zł)... :evil: Tak - obsługa odbywa się na hali Forda...

Tak ,tak potwierdzam sam się o tym przekonałem.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 05-03-2011, 01:30   

rezon napisał/a:
Ile ASO jest chwalonych? nieliczne, nieliczne...

Polacy z reguły nie są skorzy do chwalenia. Do wytykania błędów owszem.

skaut 
Mitsumaniak
per aspera ad astra

Auto: Outlander 2,2 6 TC-SST 156KM
Wysłany: 05-03-2011, 08:41   

tomekrvf napisał/a:
Polacy z reguły nie są skorzy do chwalenia. Do wytykania błędów owszem.

IMHO, świadczenie usług na wysokim poziomie to powinna być norma. Ciężko więc chwalić za normę. Zawsze natomiast, widzimy odstępstwo od normy, czyli błąd.
Dodając do tego naszą wrodzoną, polską mentalność...efekty można wyczytać na tym forum.
Kangoo 1,5 dCi 68KM - SPALIŁ SIĘ :-(
VW T5 1,9 TDI 105KM - SPRZEDANY

Odpowiedz do tematu