ASX już w Polsce! |
Autor |
Wiadomość |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 04-10-2010, 10:14
|
|
|
tmp - wg jakiego katalogu? Są to nazwy lakierów mitsubishi, czy określenie kolorów nadwozia? - niby głupie pytanie, ale to nie zawsze to samo, nie pytajcie dlaczego... czasem nazwa lakieru różni się od nazwy koloru nadwozia, czasem nawet ten sam kolor w różnych modelach różnie się nazywa, bo się np. rocznik zmienił i wymyślono, że modniejsza, czy marketingowo słuszna będzie inna nazwa, albo coś ...i bądź tu człowieku mądry...
jaka jest inna nazwa mitsumaniaka? ...widzi misie |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
tmp
Forumowicz
Auto: VW Tiguan II
|
Wysłany: 04-10-2010, 10:25
|
|
|
Miałem na myśli polski katalog "marketingowy" dla ASX rozdawany w salonach i dostępny na stronie. Kolory nadwozia faktycznie nazywane są różnie w zależności od rynku - w UK kolor Kawasemi to "Kingfisher Blue", inne jest też nazewnictwo wersji wyposażeniowych. Wydaje mi się, że najważniejsze są zatem kody lakieru, które powinny pozostać te same niezależnie od lokalnej nazwy. |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 04-10-2010, 14:38
|
|
|
kordiank2, "Elektryczny niebieski" jest dostepny na niektórych rynkach min. w USiA w modelu Lancer, może i w innych, np Evo na Ewropie. Napewno nie jest to "kałe-semi' bo to inny odcień, coś w stylu "Ride the lightning" (tak mi podchodz i) |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-10-2010, 20:40
|
|
|
kordiank2, Trik ma rację Octane Blue jest z rynku amerykańskiego, na dodatek dostępny także dla sedana. Prawie takiego kupiłem
Ja na przykład nie mam jakiegoś plebejskiego Orient Red tylko rasowy Rally Red
http://www.mitsubishicars...o#/?page=colors |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
slawekgr
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,6 benzynka RED ORIENT
|
Wysłany: 05-10-2010, 15:05
|
|
|
Jeśli macie jakieś oferty na ASX do napiszcie gdzie dają najlepszą cenę i najlepsze dodatki:
Ja byłem w Katowicach :czyli cena jak w katalogu + lakier—gratis dodają dywaniki alarm i komplet opon zimowych. |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-10-2010, 17:04
|
|
|
To super - w Białymstoku tylko dywaniki i alarm |
|
|
|
 |
betty1234
Forumowicz

Auto: ASX
|
Wysłany: 05-10-2010, 21:29
|
|
|
My zamawialiśmy w maju (w Pile) i zaoferowano nam 2 tys. w dodatkach. Wspomniano również o alarmie i dywanikach ale z tego zrezygnowaliśmy i zamówiliśmy coś innego.
Auto miało być na teraz ale jakiś czas temu sympatyczny p. Michał z MMP poinformował mnie, że jest opóźnienie i moje auto będzie najprawdopodobniej do odbioru na początku grudnia
Ciekawe czy uda mi się wynegocjować za takie opóźnienie jeszcze zimówki (bez których zapewne z salonu w grudniu nie wyjadę) |
|
|
|
 |
|