Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E52A] koszmarnie zaparowane szyby
Autor Wiadomość
czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 18-10-2010, 12:19   

Szym_e52a napisał/a:
byłem pewien do teraz, że coś takiego u mnie w aucie występuje....

do przejrzenia:
http://forum.mitsumaniaki...=filtr+kabinowy , http://forum.mitsumaniaki...=filtr+kabinowy :)
Renata
EA5W

Szym_e52a
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2010, 22:30   

Jestem tu narazie świeżakiem więc jeszcze nie zdążyłem przejrzeć wszytskich tematów ;) ale powoli załapuję dość dużo :)

szatan666 
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Wysłany: 13-02-2011, 23:07   

Mi tez paruja szyby, i mam pytanie czy wciskaniu przycisku obieg z zewnatrz/ wewnatrz ma byc coś słychać ? jakis dzwiek klapki albo coś ? bo to jest nienormalne , znajomi w innych autach nie maja takich problemów.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 13-02-2011, 23:12, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 13-02-2011, 23:14   

szatan666 nie używamy wulgaryzmów na tym Forum a rejestrując się tu zgodziłes się przestrzegać naszych Zasad.
Od sprzedawania jest odpowiedni dział.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 16-02-2011, 00:24   

szatan666 napisał/a:
Mi tez paruja szyby, i mam pytanie czy wciskaniu przycisku obieg z zewnatrz/ wewnatrz ma byc coś słychać ? jakis dzwiek klapki albo coś ? bo to jest nienormalne , znajomi w innych autach nie maja takich problemów.

W E5 po włączeniu tego przycisku nie występują żadne dźwięki jak w EA jest nie wiem gadaj z użytkownikami tego modelu ale też wątpię by było coś słychać :P
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-02-2011, 00:32   

szatan666 napisał/a:
pytanie czy wciskaniu przycisku obieg z zewnatrz/ wewnatrz ma byc coś słychać ?
U mnie nic nie słychać. Tylko widać na wyświetlaczu strzałkę informującą o zmianie obiegu.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-02-2011, 06:46   

jak jest bardzo cicho, to na sam koniec słychać takie małe "pyk" - ale nie jest to natychmiastowe
w EA obieg jest sterowany przez silniczek i nie jest to stan binarny (otwarty/zamknięty) lecz płynne przejście

thugcee 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 1.8 '96
Wysłany: 22-02-2011, 16:07   

Aktualizacja: Podwoziłem ostatnio jednego nieznajomego i jak tylko wsiadł to powiedział, ze mam nagrzewnicę do wymiany. Wszystkie objawy jakie wymienił się potwierdzają:
- charakterystyczny zapach (ja tego nie czułem, albo już nie czułem), ale koleś od razu wyczuł
- para na szybach trudna do usunięcia (jakby tłusta)
- całkowite wyłączenie nawiewu i grzania + początkowe otwarcie okien w celu usunięcia "prawdziwego" zaparowania powoduje, że jest o niebo lepiej
- minimalny ubytek płynu w chłodnicy

No i czeka mnie masakryczna wymiana. Do niedawna najbardziej się bałem zdejmowania deski rozdzielczej, ale może się okazać, ze to nic w porównaniu do problemu znalezienia nowej nagrzewnicy za rozsądne pieniądze. Oryginalna nagrzewnica w serwisie kosztuje 3000 i czeka się na nią do wiosny. Dla mnie to rozwiązanie odpada.

Pytanie do szanownych forumowiczów, gdzie w Polsce uderzać w poszukiwaniu tej części? W Szczecinie w znanych sklepach nikt nie słyszał aby coś takiego było dostępne.

[ Dodano: 22-02-2011, 16:12 ]
norbereto napisał/a:
może jakiś mały instruktarz jak dostać się do dmuchawy ?

dmuchawa jest za schowkiem. łatwo się tam dostać. nie ma żadnych zatrzasków, wystarczy odkręcić kilka śrub aby wyjąć schowek. teraz już nie pamiętam szczegółów, ale robiłem to sam, pierwszy raz i dałem radę, więc i Ty dasz.

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-02-2011, 16:35   

Wpisz w google CANAU link do otomoto powinien być pierwszy jaki się pojawi tam masz dane do kolesia z nim gadaj o nagrzewnicy jak i o wszystkich częściach do E5 oczywiście mówimy o używce
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

thugcee 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 1.8 '96
  Wysłany: 26-02-2011, 11:37   

Wszyc napisał/a:
Wpisz w google CANAU link do otomoto powinien być pierwszy jaki się pojawi tam masz dane do kolesia z nim gadaj o nagrzewnicy jak i o wszystkich częściach do E5 oczywiście mówimy o używce

Na nową nieoryginalną nagrzewnicę chyba nie mam szans. CANAU ma używaną za 100, a w szczecińskim szrocie jest za 200 i to nawet nie wiadomo, czy będzie pasować, bo goście nie wiedzą, czy to jest do wersji z klimą, czy nie. Dodatkowo CANAU daje gwarancję na sprawność, więc sprawa wydaje się prosta, ale na razie wstrzymałem się z zakupem. 2 dni temu wlałem jakiś płyn do zapychania dziur w układzie chłodzenia i jest o niebo lepiej, ale nie idealnie. Poczekam jeszcze i zobaczę czy się poprawi.

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-02-2011, 16:55   

CANAU nie masz się co bać pół samochodu od nich mam polecam
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

szatan666 
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Wysłany: 15-04-2011, 16:52   

thugcee napisał/a:

- charakterystyczny zapach (ja tego nie czułem, albo już nie czułem), ale koleś od razu wyczuł
- para na szybach trudna do usunięcia (jakby tłusta)
- całkowite wyłączenie nawiewu i grzania + początkowe otwarcie okien w celu usunięcia "prawdziwego" zaparowania powoduje, że jest o niebo lepiej
- minimalny ubytek płynu w chłodnicy

Zaciekawiłeś mnie tym bo wszystko by sie zgadzało tylko ze jest jedno ale , płyn wymieniłem jak kupiłem gala , mineło 2 lata i ja ani kropli do układu nie dolałem , wiec to nie nagrzewnica,

a jaki ten zapach ? bo ja czuje grzybka ale to raczej od klimy

Odpowiedz do tematu